2024. április 16., kedd

Gyorskeresés

Mercis kalandok - A könyv

Csak erős idegzetű autómániásoknak és szerelőknek!

[ ÚJ TESZT ]

Mercis kalandok - Tizenkettedik rész

Az előzőektől eltérően, most egy kicsit hamarabb jelentkezek a következő résszel, ugyanis némileg több szabadidőm, na meg pénzem volt foglalkozni a kocsival... Persze menni meg alig megyek vele.

Hát a múltkori javítások után már látom, hogy a hátsó kerékcsapágy, ami következni fog, mert nagyon hangos. Ha annyit javul a kocsi, mint az elsőtől, akkor repülni fog, mint egy sugárhajtású gép.

Közben a napokban kiderült, hogy az egyik bilincsnél el van repedve a turbónak a fő csöve, de egy nagyobb új bilincs egyelőre megoldotta a problémát, jobban is megy a kocsi.

A következő dolog volt most hétvégén, hogy szombat reggel elmentem és felpolíroztattam az első lámpákat, plusz kapott új Hella izzókat is. Hát nagyon durva lett a különbség, ugyanis most a helyzetjelző világít annyit, mint előtte majdnem a tompított. Durva tényleg. Rakok be természetesen képeket is.

Egy apró probléma szokott mostanában lenni, hogy a jobboldali fűtéscsap megbolondul és átvált melegre. De a kollégák szerint lehet, hogy csak az elektromos csatlakozója a ludas, így ha megint csinálja, akkor a körmére nézek már.

Most voltam Merci talin is, ami baromi jó volt, végre kikapcsolódtam egy napot, mert kocsit szerelhettem, teljesen kitakarítottam, leápoltam a bőrt és műanyagot, klímát tisztítottam, utasteret fertőtlenítettem, beleértve az összes biztonsági övet is végigtöröltem és hasonlók. Hát nem mondom, de tényleg szép lett.

A következőkben a kasznival kell kezdenem valamit polírozás fronton, mert borzalmas már.

Az átlagfogyasztásom most klímával 8,1 liter. Lehet sok, másoknak ez sok, de ez egy 22 éves E Merci. Nem is pici autó, és nem is fapados. Nekem nagyon jó érték így is.

Tervekben szerepel még két új rendszámtartó, amennyiben a hátsóból ki bírom szedni a berohadt csavart...

Igazából, ha a komolyabb kasznizástól eltekintek, ami igazából a bal első küszöbben szinte kimerül, akkor lassan tényleg a végéhez érek. És már formálódik a gondolatomban a következő kaland. Erről többet nem mondok, mert a végén egyrészt kitörne a világháború, másrészt még két típus között filózok. Természetesen Mercedes lesz.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.