2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

LG Wink - olcsó, mégsem kínai cipő

A piac legolcsóbb érintős mobilja a nagyágyúk ellen!

[ ÚJ TESZT ]

Alapfunkciók, kezelés

Alapfunkciók, kezelés

A kijelző bár egyszerű rezisztív érintőpanellel rendelkezik, meglehetősen könnyed, finom mozdulatokkal kezelhető, sok készülék irigykedhet ezután. A Wink ugyan azt a megszokott LG kezelőfelületet kapta, mint például a GD510 is. Két felhasználói képernyő áll a rendelkezésünkre, az egyikre a widget-ek kerülnek, a másikra pedig gyors tárcsázási funkcióként általunk választott névjegyek a telefonkönyvből. A hívások hangminősége megfelelő minőségű, és a hangerővel valószínűleg a zajos utcán sem lesz probléma. Kihangosítás során kicsit magasak a hangok, nem a legjobb minőségű, de nem torzít olyan szinten, hogy az gondot jelentsen.

Szöveges üzenet írásakor alap esetben egy hagyományos telefonos billentyűzeten gépelhetünk. Nagy gombok formájában jelennek meg a betűk, és nagyon gyors, kényelmes a szövegbevitel. Gravitációs szenzor nem került a Wink-be, így az elforgatott üzemmódban használható qwerty billentyűzetet manuálisan kell átkapcsolnunk. A betűk ilyenkor nagyon kicsik, nehézkes, lassú a pötyögés, igazából ezt a funkciót nem tudom ajánlani, mert inkább hátráltatja az embert, mint gyorsítaná az üzenet megírását. Van még egy harmadik beviteli mód is, a kézírás felismeréssel történő karakterbevitel! Meglepődtem, hogy még ez is belekerült. A jó kijelzőnek köszönhetően könnyű rajzolni a kijelzőre, bár néha érdekes módon ismeri fel a karaktereket. Bármit húzunk, társít hozzá valamilyen betűt. Érdekes volt, de a gyakorlati felhasználásra még mindig nem a leggyorsabb megoldás.

Az alapfunkciók közé sorolható az ébresztés is, ami kikapcsolt állapotban is jelez. Egyszerre akár öt különböző időt állíthatunk be, melyeket ismételtethetjük előre beállított napokon, és ha szükséges, 5 perctől 1 órás idő intervallumig állíthatunk magunknak szundi funkciót. A Naptárat napi, heti, vagy havi lebontásban láthatjuk, a napokra találkozót, évfordulót és születésnapot állíthatunk be, hogy ne feledkezzünk meg róla. Párhuzamosan van egy Feladatok menüpont is, aminek a funkciója majdnem, hogy megegyezik a naptárral. Mindemellett alapfunkcióként írhatunk jegyzetet, rögzíthetünk hangot diktafonként, és megtalálható még a számológép, az átváltó, a világóra, a stopper és egy dátum kereső is.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.