2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

LG Wink - olcsó, mégsem kínai cipő

A piac legolcsóbb érintős mobilja a nagyágyúk ellen!

[ ÚJ TESZT ]

Közösségi alkalmazások, internet

Közösségi alkalmazások, internet

A mai fiatalokat leginkább ez foglalkoztatja, a Facebook, Messenger, IWIW és barátai. Ezeket az igényeket leginkább az okos telefonok tudják jól kielégíteni. Az LG Wink nem okos telefon, hiszen zárt operációs rendszere van, és csak Java alapú programokkal bővíthetjük, ennek ellenére próbál nagyot alkotni közösségi alkalmazások és internet terén. 3G-vel ez a modell nem rendelkezik, így sebesség terén be kell érnünk a GPRS nem túl repesztő sebességével.

A beépített Java alapú böngészőtől igazából ne várjunk sokat, nagyjából használhatatlan. Egyes oldalakat betölt, egyeseket nem, "Túl nagy" hiba üzenettel. Valószínűleg a memória hiány okozhatja ezt. Amit gond nélkül betölt, ott itt élvezhetetlen a böngészés, a kis felbontás miatt nagyon sokat kell tologatni a képernyőt minden irányba, ami ráadásul darabos, és lassú. Internetezés terén tehát nem tudja felvenni a versenyt az okos telefonok mezőnyével egyelőre.

Beépített email klienst is találhatunk, ám sem Gmail, sem Freemail fiókkal nem sikerült szinkronizálni, így az email-jeim sem tudtam elolvasni. Újabb bukó a Wink internetes oldalán.

Találhatunk a menüben egy Messenger ikont. Igen, a fiatalok közkedvelt kommunikációs csatornájáról van szó. Mint minden, ez is egy Java alapú program, és láss csodát, működik! Az első sikerélménye az LG Wink-nek. Az MSN Plus kódjaival tarkított színes neveket nem fogjuk tudni megjeleníteni, viszont legalább GPRS segítségével bárhol beszélgethetünk a barátainkkal. Egyes hangulatjelek működnek, és vannak amelyek nem. Nem lehet animációt küldeni, és rárezegni sem a chat partnerünkre. Érdekesség, hogy a számítógépen az MSN nem jelzi azt, hogy éppen egy mobilos alkalmazásról írunk, ugyan úgy jelenít meg minket, mintha mi is gép előtt ülnénk. Egy hátránya van, folyamatosan figyelni kell, mivel semmilyen jelzést nem ad, amikor a partnerünk üzenetet küld nekünk.

A következő fiatal fogó alkalmazás SNS névre hallgat, amiben a Facebook, Myspace és Twitter
alkalmazásokat találjuk. Ez is megfelelően működik, és mivel ez egy natív alkalmazás, nem a böngészőn keresztül nyílik meg, így az egyik szolgáltatóval akár ingyen is látogathatjuk a Facebook-ot. Sajnos a közösségi oldalon beágyazott videókat sem tudjuk megnézni, mivel nem támogatja a Flash-t a böngésző. Ez éppen nem is meglepő.

Található még egy Google keresés nevű menüpont, ami tulajdonképpen egy könyvjelző, ami rögtön a böngészőben elmentett Google mobil kereső oldalára visz.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.