2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

LG Wink - olcsó, mégsem kínai cipő

A piac legolcsóbb érintős mobilja a nagyágyúk ellen!

[ ÚJ TESZT ]

Multimédia

Multimédia

Multimédiáról, mint olyanról egy ilyen olcsó készülékben szolidabban beszélhetünk, mint egy százezres okos telefon esetében, viszont azért nem is egy elveszett bárány az LG Wink!

A kamera 1,3 megapixel felbontású, vakut nem kapott, így lehetőleg kellő fénnyel rendelkező helyen akarjuk használni. Mint a legtöbb telefonnak, ennek sem jellemzője az, hogy egy profi tükörreflexes fényképezőgépet megalázó fotókat készítene, de azért elfogadható a minősége. Beállítási lehetőségként képméretet, fehéregyensúlyt állíthatunk. A telefon 320x240-es pixeles 256 ezer színt megjelenítő kijelzőjén kifejezetten szépen jelennek meg a képek. A Galéria elindításakor azonnal elfordul a képernyő, és fekvő üzemmódban használhatjuk a telefonunkat. Igazából a teljes kijelzőt befedő képnézegetésen kívül egy diavetítés funkcióval bír a galéria csak, semmi mással.

Videót 3gp-be tudunk rögzíteni, 176x144 képpontos felbontásban. A minősége itt is telefonon keresztül nagyon jó, talán egy kicsit kockásra sikeredik helyenként a felvétel. A számítógép monitorján, tévén ne akarjunk a Wink-el felvett videókból mozizni, mivel arra alkalmatlan ezzel a felbontással.

A beépített zenelejátszó jól teszi a dolgát, fiatalos megjelenése van, könnyen kezelhető. Az ID3 tag infókat természetesen ki tudja olvasni, valamint az számhoz tartozó képet is megjeleníti, ha van. 7 előre beállított hangszínt állíthatunk be, ám magunknak nem csinálhatunk újat equalizer segítségével. A GD510-zel szemben a legnagyobb előnye a T300-nak, hogy nem USB-s csatlakozót kapott a headset, hanem az elterjedtebb, 3,5mm-es jack dugót. Ennek köszönhetően a saját, jól megszokott fülhallgatónkat használhatjuk, amire szükség is lesz, hiszen az LG nem csomagolt a dobozba gyári tartozékként ilyet.

Ha útközben unjuk a saját dalainkat, akkor hallgathatjuk a Petőfi rádiót, vagy más állomást is, hiszen FM rádió van a telefonban. Az RDS információk megjelenítésének köszönhetően a rádió állomás befogása után rögtön tudhatjuk, melyik adóhoz tartozik az adott frekvencia, vagy akár azt is, hova küldhetjük az SMS-t ahhoz, hogy egy zeneszámot kérjünk a kívánságműsorban. Extra funkcióként nevezhető meg a rádió felvételi lehetőség, amivel rögzíthetjük az éppen hallgatott rádió tartalmát mp3 formátumban. Ennek a minőségén nem nagyon állíthatunk, a teszt felvétel kicsit recsegős volt, ám ennek minőségét maga a rádió is befolyásolja, tehát az alagút alján ne akarjunk stúdió minőségben zeneszámot rögzíteni a rádióból.

A Saját mappa menüpont alatt találhatóak meg a média elemek, kategorizálva, úgy, mint képek, hangok, videók, dokumentumok és egyéb tartalmak. Az első három valószínűleg még egyértelmű is mindenki számára. A dokumentumok mappában a txt, pdf, és doc fájlok találhatóak, melyeket egy Picsel File Viewer nevű java program segítségével meg tudunk nyitni. Szerkesztésre ugyan nem nyílik lehetőségünk, viszont egy ilyen dokumentum olvasó nagyon is hasznos program lehet bármikor. Az egyéb tartalmakat tömörítő mappában olyan fájlokat találunk, melyek a memória kártyán találhatóak, viszont nem kezeli a telefon.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.