2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Alcatel OT-355D, a randiguru

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Dual-SIM, qwerty billentyűzet, sunyi funkciók és szemtelen ár

[ ÚJ TESZT ]

Alcatel OT-355D

Az Alcatel régebben elég közkedvelt telefonnak számított, leginkább akkor, mikor az FM rádió egy mobilban akkora extrának számított, mint most mondjuk a két magos proci, vagy még nagyobbnak is. Aztán valahogy úgy leépültek, eltűntek a piacról. Hallottunk róluk sok rosszat, felszámolást, eladást, átalakulást, sok mindent. De a tavalyi évben újra megjelentek a piacon, bár első körben csak a hazai szolgáltatók kínálatában, elsősorban olcsó, alap tudású készülékekkel . Az idei évben viszont több kártyafüggetlen modell is bekerült a telefonpiac vérkeringésébe, melyek meglehetősen jó árral dobbantottak az alsó kategóriás készülékek szegmensében. Ezúton az OT-355D modellt veszem kicsit nagyító alá, ami kellő távolságból nézve Blackberry, de aztán közelebbről megnézve csak egy szemtelenül olcsóra szabott qwerty billentyűzetes apróság.

A kis Alcatel egy meglehetősen kis méretű dobozban érkezett hozzám, alapterülete alig nagyobb, mint a Motorola Milestone készülékem. A doboz tetején kettő darab IMEI szám is helyet foglal, ami annak köszönhető, mert ebbe bizony ennyi pénzért még két SIM kártyát is beletehetünk. A rendkívül kulturált dobozról az is kiderül, hogy a készülék elérhető szolid szürke, és vadító piros hátlappal is.

A dobozból kivéve egy arányaiban véve apró telefon tárul elénk, kicsi kijelző, alatta parányi gombokkal. Az 1,8"-os kijelző retro Nokia telefonokra emlékeztető 160x128 pixeles felbontással bír, valamint 65 ezer színárnyalatot képes megjeleníteni. A kijelző alatt kissé bénára sikerült, hely pazarló kezelőgombok vannak. Felül két menügomb, ami nagyon kicsi, illetőleg még hülyén is néz ki. A négy irányú navigációs gyűrű és a híváskezelő gombok még éppen használhatóak is.

Az Alcatel ezen a néhány funkció gombon kívül rázsúfolt még a telefonra 35 darab gombot ami kiteszi a teljes angol abc-t és még néhány kiegészítő gombot. Maga a telefon elsősorban hölgyeknek ajánlott (főleg a piros színben), és ezekkel a gomb méretekkel nagyobb újjal rendelkezőknek valódi problémát okozhat az körömmel nyomkodós kék megvilágítású gumi billentyűzet.

A hátlapon snasszosan csak egy VGA kamera található, alatta pedig egy függőleges Alcatel felirat. A telefonon lévő csatlakozók száma ki is merül az egyetlen egy mini USB-ben, ami oldalt helyezkedik el, ezen keresztül tölthetjük a telefont, vagy hallgathatunk rádiót.

A kis méretű doboz a telefonon kívül csak az akkumulátort, töltőt és egy mikrofonos sztereó fülhallgatót tartalmaz, na és persze a magyar nyelvű leírást.

A hátlap alatt csend honol, semmi extra nincs. Egy 650mAh-es kapacitású akkumulátor teljesít szolgálatot a telefon alatt, ami kis mérete ellenére is sokáig tudja bekapcsolva tartani a telefont, akár 1 hétig is, ami kész felüdülés a mai okostelefonok 1 napos üzemideje mellett. Az akkumulátor felett található a SIM kártya foglalatok, ahova is egymással párhuzamosan kell becsúsztatni a két kártyát, ami bármely szolgáltatóé lehet.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.