2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

LG KU990 Viewty, a fényképész mobilja

A készülék láthatóan a kamerára és annak képességeire van kihegyezve, de azért még tud pár dolgot.

[ ÚJ TESZT ]

Menürendszer

A Viewty menüje már már a későbbi A-Class formája. Sőt talán ez lehet az első A-Class os telefon bár ezt nem mondanám biztosra.
A főképernyőn 4 ikon található. (Menü, Tárcsázó, Névjegyzék és Üzenetek) illetve a widgetek száma 0. Elnézést ez túlzás volt, akarom mondani 2. Ennyi. 1 oldalra 1 van és 2 oldalas a telefon. Az egyikre az órát (digitális és analóg is van), a második oldal egy táblázat van 3x3 as ikonelrendezéssel (Zene, internet, Saját mappa, Hangprofil, Jegyzet, Bluetooth, Ébresztőóra, Naptár) Ennek a táblázatnak a jobb felső sarkában van egy digitális óra mert sehol másutt nincs ilyen.
A telefon 2 oldalra irányuló nyilakkal hívja fel a figyelmet a lapozásra. Az embernek az esik le először hogy az ujjunk elsimításával jön létre a lapozás, de ez nem így van. Elég csak a nyilakra bökni és lapoz is.

És itt jön a telefon egyik hibája. Ugyanis az egész menürendszer dög lassú. Akad, szaggat, lefagy, megáll, ilyesmi. Akkoriban elment, ma már viszont vér ciki ez a lassúság, mert körülbelül a KP500 és a Samsung Corby szintjén van ez a sebesség. És sokan a TouchWiz illetve az A-Class rendszereket ma már a pokolba kívánják, hiába olcsóak azok a telefonok. Ráadásul erre jön az is hogy a érintőkijelzős rendszer "Ki Mit Tudott"-ot is elvesztette az LG az Apple-el szemben. Mert bizony akkoriban már piacon volt az iPhone ami e két telefon között ég és föld a különbség.

A menürendszer 4 oldalra oszlik., (Alapfunkciók, Multimédia, Eszközök, és Beállítások) Az ikonok száma változó minden oldalon. Az elsőn 5, a másodikon 8, a harmadikon és a negyediken 6-6. Az oldalak váltogatására az oldalsávban lévő ikonra való bökdöséssel lehet. Enyhítő körülmény hogy a telefon kinézete változtatható. Ez témák illetve háttérképek változtatásával lehetséges. Háromféle téma van (Fekete, T-Mobile, és Hal. Az egész közül a legérdekesebb a hal. Mert ha kiválasztjuk ezt, akkor a főképernyőn felbukkan egy aranyhal. (Stílusosan elneveztem BoBo-nak :) ) Ráadásul szórakoztatni is tud. Egy bizonyos fokig. Mert BoBo tud bizony mozogni is, ráadásul oda megy ahova az ujjunkal bökünk (aranyos egy ideig).
A háttérképet is változtathatjuk. Lehet szabadon vagy a témához tartozót használni.

A kezelésről még nem beszéltem:a tapicskolás rezisztív technológiával működik. Lényege hogy a nyomáspont nagyon magas és a kemény tárgyakkal való vezérlést preferálja. Nem véletlenül adtak gyárilag egy tollacskát, mert bizonyos pontokon ez nélkülözhetetlen. Például üzenetküldésnél, de erről bővebben a következő oldalon. Természetesen ujjal való vezérlés sem kizárt. Akkor viszont egy kicsit erősebben kell nyomni a kijelzőt, mert különben nem érzékeli a rendszer az érintést. Ma már kicsit gáz rezisztív képernyőt használni, mert a kapacitív sokkal humánusabb, de akkor ez pont jó volt.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.