2020. június 2., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

LG KU990 Viewty, a fényképész mobilja

A készülék láthatóan a kamerára és annak képességeire van kihegyezve, de azért még tud pár dolgot.

[ ÚJ TESZT ]

Hirdetés

Alap és extra funkciók

Kezdjük a telefonálással. A telefonkönyv 500 férőhelyes, azonban minden névhez több adatot is hozzálehet adni (konkrétan 13-féle adatot lehet hozzáadni a névhez). Ez azoknak hasznos akiknek több azonos nevű partnerük van. A telefonkönyvben való görgetés pocsék: kicsit sem dinamikus, inkább szaggatott. Erre rájöttek az LG-nél is ezért ez a csorbát úgy küszöbölték ki, hogy jobb oldalt betűdobozokat helyzetek el. A-D, EH,..........stb. Így egy fokkal jobb. A beszélgetés közbeni hangerő kiváló, prímán hallottam a partnert, és a partner is jól hallott engem, szóval ez a rész hibátlan.

Az üzenetküldés érintős telefonon mindig érdekes helyzet. Mert ugye a nagy képernyő lehetővé teszi a virtuális QWERTY-t de sokan nem alkalmazzák ezt. A Viewty-ban megtalálható, de itt jött el az a pont, ahol ajánlott a toll használata és meg is mondom miért. A virtuális QWERTY módban a gombok viszonylag kicsik a gombok és akinek egy kicsit is nagyobb ujjai vannak, azok könnyen elgépelhetik az üzenetet. De természetesen lehetőség van virtuális gombsor használatára is melyhez T9 is tartozik: De van még kézírás opció is. Ez okosan van megtervezve mert lehetőség van arra, hogy az írási mezőt 2 részre ossza a telefon, így gyorsabb lehet a kézírás. Megjegyzem ez az a pont, ahol tényleg szükséges a toll használata, ugyanis ujjal való kézírás az esélytelen kategóriába tartozik. Lehetőség van emellett MMS és EMAIL küldésére is

Jöjjenek az extra funkciók, azon belül is a játékokkal. Sajnos alaphelyzetben rossz a helyzet mert egy darab játék sincs feltelepítve. De mi magunk simán pakolhatunk a telefonra játékokat. A telefon alapból felismeri a JAR kiterjesztésű telepítőfájlokat, telepítés sima ügy, csak kicsit lassú.
Én elsőként egy jópár Gravity Defied-et pakoltam fel. És meg kell, hogy valljam itt jár az elismerés az LG-nek. Méghozzá azért, mert a Gravity Defied egy motoros játék, az Elosto Mania mobilos verziója. De a probléma ott van hogy ez a játék nem érintőképernyős telefonra van kitalálva. De fejlesztők rájöttek az okosságra és kitalálták azt, hogy a vezérlés olyan legyen mint ha gombokkal lenne irányítva. Ez oly módon lett megvalósítva, hogy a panel úgy lett elrendezve mint a telefongombok helyzete. Azaz virtuálisan 3 sávba. Az első sáv az 1,2,3 és második a 4,5,6 és a harmadik a 7,8,9 gombok helyzetének megfelelő, ily módon az ilyen játékok vezérlése pofon egyszerű. Plusz, a képernyő alján van egy kör, ami megmutatja hogy melyik irányba történő helyre böktünk.

Extra szoftverekből 2 van. Google Maps és Youtube kliens. Mindkettő úgy működik ahogyan az lennie kell. A mapsnál gyorsan pozíciónál, de többre nem képes. A YouTube kliens pedig alacsony felbontású videókat jelenít meg (240p-s minőségben).

A telefon rendelkezik egy primitív videószerkesztő programmal is, a Muvee-val. Ez csak annyit tud hogy max. 18 képet összevág egy videóvá, megtoldja az egészet egy színsémával plusz alátesz egy langyi zenét, és kész.
Alant található egy kis videó amit ezzel a programmal csináltam. Nem nagy cucc. A fura az egészben az az, hogy ugyan 6 féle stílust lehet választani (Klasszikus Max 10 kép, Örökké Max 8 képe, Rosszkedvű Max 17 kép, (Mintha csak Emosoknak találták volna ki xD), Modern Max 18 kép és Musical Max 16 kép) de minden stílusban meg van szabva hogy mennyi képet lehet beletenni. Plusz semmiféle testreszabhatóságra nincs lehetőség. Itt egy kis videó a YouTube-ról, hogy milyen videó is készíthető ezzel a programmal.

L:/dl/upc/2011-07/277297_muvee.png][link]

[

A készülékben diktafon, számológép, világóra és átváltó is van. Minden működik ahogyan azt kell.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.