2020. június 1., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

LG KU990 Viewty, a fényképész mobilja

A készülék láthatóan a kamerára és annak képességeire van kihegyezve, de azért még tud pár dolgot.

[ ÚJ TESZT ]

Fotó, Videó, Zene

És eljött a pillanat, hogy az egész telefon lényegét elemezzük. Szóval a kamera egy 5 megapixeles érzékelővel van felszerelve ami képeknél maximálisan 2592x1944-es méretben képek képeket rögzíteni és beállításokból annyi van mint a tenger. Állíthatjuk a felbontást, képminőséget, a fehéregyensúlyt, az ISO értékét, a színsémát, a zoom értékét maximálisan 16x-os zoomot állíthatunk be, makró mód, képstabilizátor, fotó mód (többek köz éjszakai, sport és party) és állíthatjuk hogy automata vagy manuális legyen a fókuszálás.

Hirdetés

Tesztfotók:

A képek minősége sajnos lelombozó, mert kiváló környezetben sem sikerült tökéletes képeket készíteni. Nem túl élesek a képek ráadásul a képzajból is rengeteg van. Ráadásul szoftveresen is van egy halom probléma. Ugyanis folyamatosan átáll 5 megapixeles méretből 640x480as értékre. Bosszantó, főleg ha megfelejtkezik erről az ember és különleges pillanatok ilyen kicsi képen készülnek, sőt a vaku beállítását is folyamatosan átállítja automatikusan kikapcsolt értékre. Rettenetesen idegesítő az ilyen. Persze próbálkoztam a szoftverfrissítéssel de a PC suite szerint a legfrissebb szoftver van a készüléken.

De jöjjön egy kis jó rész is. A pocsék fénykép módot ellensúlyozza a kiváló videó rész. A csúszkát videomódba állítjuk és mehet is a dolog. Maximális felbontás 640x480 de lehet állítani hogy 640x384 méretben rögzítsünk. Ilyenkor WIDEos kép az eredmény. A maximális fps érték átállítható 120-ra, ilyenkor lassított felvételeket kapunk.
Videók avi-ban történik rögzítésre.

A zenelejátszó az átlagos színvonalat képviseli, de sajnos itt is van egy kis gond. Nincs Equalizer, ami azért elég nagy hiba, ráadásul úgy is, hogy a mellékelt füles nem rossz. Fut a háttérben, ID3 tagek alapján rendezi a számokat, ráadásul kihangosítva sem szól rosszul. Valamiféle animáció is van, ami azért nem jobb mint ami a Shine-ban van. Ja és még valami. Hangerőt a kamera gyűrűjével lehet állítani ami elsőre elég fura. Természetesen van a telefonban FM-Rádió is. Megfelelően szól és RDS is van benne, csak annyi lehet a panasz itt, hogy minden alkalommal be kell kapcsolni at RDS-t mivel nem automatikusan kapcsol be. Nem is értem miért ezt választották a mérnökök. Ráadásul nem lehet kihangosítani a rádiót. Ezt már végképp nem értettem miért kellett kihagyni ezt az opciót. Hiba hiba hátán.

A videólejátszó a telefon erősségeihez tartozik. Megbirkózik a DivX-es videókkal. ami jó, de nem árt feltelepíteni a telefonhoz kapott miniCD-n lévő konvertáló programot, mely segítségével olyanná konvertálhatjuk át a kívánt videót, amit a telefon biztosan lejátszik, mert léteznek DivXes videók amit nem kíván lejátszani. Sajnos a csúszka Galéria állásba történő kapcsolása után bizony kell neki pár másodperc hogy behozza a videókat, és képeket. Sőt volt olyan is amikor egy teljes percet vett igénybe a behozatal, ráadásul nem ritka a lefagyás.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.