2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

LG KU990 Viewty, a fényképész mobilja

A készülék láthatóan a kamerára és annak képességeire van kihegyezve, de azért még tud pár dolgot.

[ ÚJ TESZT ]

Külső

A Viewty nem egy ronda készülék, ráadásul az anyaghasználat is kiváló. Jó minőségű műanyagok és fém hátlap. Jó a kezdés.
Az előlapon terpeszkedik a 3 inches 240x400 pixeles rezisztív technológiával készült TFT képernyő. Fényereje az átlagosnak mondható, a betekintési szöge viszont nem rossz. A színek semmiféle szögben való elfordításkor sem invertálódnak, viszont rezisztív technológiáról beszélünk a képernyő előtt van egy műanyag plexi. Majdnem teljes elfordításkor ez látszik is. A képernyő alatt van a 3 fizikai gomb. A szokásosak: Hívásfogadás, Híváselutasítás illetve e kettő közt a törlés gombja. A kijelző felett az LG logó, az elülső hangszóró, illetve a másodlagos kamera, ami nem kimondottan bújik el.

A telefon bal oldalát tekintve nincs semmi izgalmas, leszámítva hogy itt van a töltő/fülhallgató csatlakozója, amit egy kis ajtócskával tudunk elrejteni. Megoldás ötletes és hasznos, csak az a szomorú hogy az LG saját szabványú csatlakozóját tette ide, tehát semmi 3,5mm-es jack vagy éppen 2,5mm-es (amit zárójelben jegyzek meg hogy az istennek hála hogy nem követtek el egy ilyen hibát hogy egy ilyen csatlakozót tettek ide).

A jobb oldal már izgalmasabb. Legfelül van egy csúszka, aminek 3 állása van. Fényképezőgép, Videokamera, és a Galéria. A csúszkával lehet közvetlenül elérni ezeket de csak akkor, ha kiválasztjuk a kívánt állást, és megnyomjuk az exponáló gombot ami ezen az oldalon alul foglal helyet. Középen a képernyőzár gombja van. Ezek a gombok egy fekete műanyagon vannak, körülöttük pedig fémes burkolat van. Szépnek szép, de ha véletlenül kulcsok vagy egyéb ilyen tárgy közé kerül, pillanatok alatt sérül ez a rész. Szóval óvatosan.

Elérkeztünk a hátlaphoz. Ez az egész telefon leglátványosabb része. Egyből szemet szúr a kamera, ami a hátlap 1/4-ét el is foglalja. Kicsit kidomborodik és ezzel még jobban elhiteti azt az emberrel, hogy ez már-már hasonlít egy valódi kamerára. E körül van egy gyűrű ami mozog. Ezzel lehet zoomolni, illetve hangerőt szabályozni. Előre fura, de szokható. Mellette a jelzőfény és ez felett pedig a Xenon vaku. Nem túl méretes de jó erős fénye van.
Van még itt egy LG felirat és legalul 3 felirat. ISO 800, Image Stabilizer, DIVX Azaz az ISO állítás maximum értéke, Képstabilizátor és DivX. Gondolom érti mindenki mi mire jó. A telefon tetején a hátlap kioldó gomb van és a nyakba akasztó lyuka semmi más.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.