2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Karácsonyi étlap

A téli forgatagban bizonyára sokunk fejében megfordult már, hogy mi is legyen az asztalon karácsonykor?

[ ÚJ TESZT ]

Főétel III., desszert III.

Narancsos kacsa párolt vörös káposztával

Ez a hihetetlenül finom szárnyas és a gyümölcs találkozása nem mindennapi étel, nem mellesleg az elkészítése is egyszerű. Korábban már olvasható volt ennek a leírása rendhagyó módon. Akkor annyira magával ragadott minket, hogy sikerült nekünk "kacsaelőélet" nélkül olyan omlós és ropogós, nem zsíros, de szaftos combokat sütni, hogy abszolút kedvenccé vált mindkettőnknek. Az azóta az eltelt két karácsonyi ebédet koronázza, köretként Jonatán almával párolt vörös káposzta (hagyma, illetve bor nélkül).

Méteres kalács

A mákos kalácshoz hasonlóan a régi ízek visszahozatal projekt keretén belül tavaly megcsináltuk ezt is. Eszméletlenül pepecselős, de eszméletlenül finom lett. Saját csokimázzal leöntve. Rokonlátogatáskor vittük magunkkal, és ez volt a legsikeresebb mind közül. Idén is én készítem, mert nekem még van türelmem hozzá. :)

Kétféle (kakaós és hagyományos) kalácstészta őzgerinc formában sütve, felszeletelve váltakozva összeragasztva cukros margarinnal kikevert puncs- és vaníliapudinggal felváltva, tortabevonóval vagy csokimázzal leöntve. Tavaly csokimáz, idén tortabevonóval és csokimázzal. Két rúd készült el, egyik ilyen, másik olyan. Természetesen a tálalást ferde szeletekkel kell megvalósítani, hiszen így minden ízt egy szeletbe lehet sűríteni. Az emlékeimben is ez az ízvilág élt eddig, nem hiába.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.