2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Intel Pentium E5400 vs i3-2120 párbaj

Az Intel Core 2 szériát leváltó Core i3 nagy javulást hozott teljesítmény terén. De mennyi is az annyi?

[ ÚJ TESZT ]

Super PI, WinRAR

Super PI
A szintetikus tesztek második fordulóját a Super PI 1.5 kezdi. A program a pi (3,14) értékét számolja ki, mivel a pi egy végtelen tizedes tört. Ez a számítás kiválóan alkalmas az egyes processzorok sebességének mérésére. Általában egymillióig szokták számítgatni, és azt az eredményt teszik ki az egyes internetes magazinok. De én most eltérek egy kicsit a megszokottól, mivel a 4M tesztet futtattam le, hogy látványosabb legyen a különbség.

Az új processzornak nagyjából feleannyi időre van szüksége a pi négymillió tizedes jegyének kiszámítására. Érdekességképpen az E5400-asnak az 1M teszt 17,4 másodpercig, míg az i3-2120-nak 12,2 másodpercig tart.

WinRAR
Az utolsó szintetikus tesztprogram szerepét a WinRAR töltötte be. Egy 373 megabájtos AVI fájlt tömörítettem össze mindkét proci esetén 3-szor, és az eredményeket átlagoltam. A diagramon a tömörítéshez szükséges idő látható.

Itt is nagyjából háromszoros az előnye az i3-asnak, valószínűleg a gyorsabb memória is besegít neki. Mert az AIDA64 memória olvasási tesztjében is hasonló volt a fölénye az új processzornak.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.