Hirdetés

2019. június 27., csütörtök

Gyorskeresés

Home Server kialakítása Broadwell-U alapokon

Passzív hűtéssel ellátott, kis fogyasztású, univerzálisan használható eszköz építése, linux kiszolgálóra támaszkodva.

[ ÚJ TESZT ]

Hirdetés

Bevezető

Jó ideje foglalkoztatott az a gondolat, hogy szeretnék egy olyan eszközt magaménak tudni, amely a legtöbb, otthoni környezetben felmerülő digitális igényt kielégíti. Az alapötlet egy olyan klasszikus fájlkiszolgáló volt, amely média center szolgáltatásokat is nyújt, némi extrával.

Napjainkban számos gyártó kínál hasonlókat (médialejátszók, NAS-ok, stb.), elég széles termékpalettán. Ezekkel azonban azon túl, hogy hiányzik belőlük az alkotás öröme, más problémák is előfordulhatnak. Az általában zárt szoftverek, és a sokszor kicentizett hardverek miatt falakba ütközhet az ember, főleg ha idővel újabb igények merülnek fel az eszközzel szemben.

Természetesen még így is egy gyári megoldás megvásárlása lett volna kézenfekvő, de ez esetben a kreativitásom éhen maradt volna, és ezt nem hagyhattam.

Ezt a bemutatót azért írtam, hogy összefoglaljam a szerzett tapasztalatokat. Bízom benne, hogy a cikk más barkácsvérűek számára is értékes információval szolgálhat vagy ötleteket adhat. Szoftveres oldalról nem minden lépést fogok részletezni, csak azt ami nem teljesen egyértelmű, vagy számomra érdekes volt.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Odroid-HC2 ismertető

    ARM alapú minimál NAS a Távol-Keletről, választható oprendszerekkel, alumíniumtömbre szerelve.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.