2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Játékok rovat

Heavy Rain PS3 bemutató (18+)

Első látásra beülnék a moziba egy adag popcornnal, de aztán kiderül, hogy ez mégiscsak egy videójáték!

[ ÚJ TESZT ]

Grafika, Irányítás

Mikor először bemutatták, mindenkinek leesett az álla, és a mai szemmel is nagyon jól néz ki. Az időjárás is nagyon szép, mint ahogy a helyszínek kidolgozása is aprólékos és részletes. És nem utolsó sorban, teljesen stabilan fut, minden akció közben. (Igaz, csak 720p-ben.)

Csak egy helyen lehet belekötni a grafikára, az pedig a szájanimáció, mely nem annyira életszerű, és időnként egy kicsit mintha gyorsabban hangzana a hang, mint ahogy a szótagokat le lehet követni az arcokról.

Nem kicsit jól néz ki, még mai szemmel is!

Az irányítás hasonló lehet az utódból is, de mégis annyira más, hogy ez is megszokást igényel, ami rögtön furcsa, hogy a bal analóg karral nem közvetlenül a karaktert irányítod, azt egy külön gombbal lehet megtenni.

Bekerült egy plusz gomb, mellyel a „gondolataiban” matatva segít útba igazodni, és irányt adni, merre tovább. Ez könnyíthet egyes esetek megoldásán, valamint segíthet azoknak, akik nem annyira jó logikai képességekkel bírnak.

Minden egyértelmű, de nagyobb tempó mellett könnyű hibázni

A jobb analóg kar pedig továbbra is az interakció és a kamera vezérlője is egyben, de itt is tudtak újat mutatni! Itt már nem csak szabályos irányba kell mozgatnunk a kart. Lehet ívelt, sőt egyes helyeken megfelelő sebességgel mozgatva szabálytalan vonal is
Itt is játszik a mozgásérzékelő, mely ismételten a szorult helyzetekben jön ki.

Meg kell említenem egy kisebb negatívumot a QTE elemekkel kapcsolatban. Az rendben, mikor 2-3 gombot le kell nyomni, de amikor ez 4-5 gombra emelkedik, ráadásul, szabályosan át kell nyúlni a kontrolleren, hogy mindent lenyomjunk, az kissé nehéz perceket okozott.

Nem kis idő, de előbb-utóbb rá lehet érezni

Ráadásul játszik a Move is, ha valaki ahhoz kap kedvet. Azt kell mondjam, majdnem teljesen életszerűre sikerült ez a vezérlés is, és már-már érzem, mikor kinyitok egy szekrényt, vagy felveszek valamit. Általában a hátsó ravasz gombja, és a kontroller helyes szögben tartása a kulcs, a többit egyértelműen kijelzi a rendszer. De tény ami tény, megszokást igényel.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • TITANFALL

    Óriás robotok, falon közlekedő pilóták, jetpack és tucatnyi hi-tech fegyver a Respawn Entertainment játékában.

  • Xbox 360 "újratöltve"

    Jön a nyár, így ismét szeretnék felkészülni a hőségre, na és nem utolsó sorban arra, hogy a konzolom társaságát még sokáig élvezhessem.

  • Játékok a PS1-korszakból

    Visszaemlékezés a régi korok nagy konzoljára: horroros, űrsikló-töröttes, ugrálós-verekedős, 640*480-as...

  • Watch Dogs PS4 - A tökéletes trükk

    Nem rossz, de elmaradt nem csak a hype által generált, hanem az alapvető open world játék iránti elvárásoktól is.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.