2024. július 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Játékok rovat

Heavy Rain PS3 bemutató (18+)

Első látásra beülnék a moziba egy adag popcornnal, de aztán kiderül, hogy ez mégiscsak egy videójáték!

[ ÚJ TESZT ]

Játékélmény I.

Filmszerű, gondolom ezzel nem mondtam újat, és mivel a Beyond: Two Souls is nagyon tetszett, így gondoltam mi újat mutathat a történeten kívül? Elég nagyot tévedtem!

A játék ugyanis olyan szívszorító történetet mesél el, mellyel nagyon könnyen azonosul az ember, időnként én is azon kaptam magam, hogy olyan lehangolt vagyok, és felbátorított, hogy segítsek a karaktereken. Minden olyan életszerű és reális, hogy már félelmetes!

Nem véletlen a 18+-os beosztás sem, semmi nem cenzúrázza a holtestek látványát, vagy a szexualitást, és a drogokat is, szóval erősen felnőtteknek ajánlott!

Ekkora úr a kényszer, az információért?

Csak erős idegzetűeknek!

Mindezt bizonyítom is, a csomag része volt a Taxidermist DLC, melyben Madison Paige, egy elég leépült házban nyomoz, a lakás módszeres átkutatása során személyes tárgyakat talál, de az emeleten sokkoló felfedezést tesz. Egy nő szabályosan feldarabolt és lecsupaszított holtestére a fürdőszobában.

Az újabb sokk a hálószobában éri, mikor a lakó előző áldozatai bőréből készült bábuk kiállítására bukkan. Ezeket azonnal dokumentálja, és lefényképezi. Akár csak az alapjáték esetén itt is, sokféleképpen is véget érhet a cselekmény, szám szerint hatot jelent.

Akik szeretik a Sherlock Holmes-t, és ahhoz hasonló krimiket, és a nehéz döntések meghozását, azoknak ez maga a mennyország lesz. Szükség van a logikus gondolkodásra, és következtetésre, ugyanis elég egy pár apró részlet figyelmen kívül hagyása, és akár konkrét nyomokat veszthetünk el.

Most légy észnél, nem babra megy a játék!

A QTE elemeknél, lehetőség szerint minél több gombot el kell találnunk, persze van valamennyi hibafaktor, de akár egyetlen rosszul időzített, vagy kihagyott gomb is, történeti szálak eltűnéséhez, esetleg emberek halálával is járhat.

Ami nagyon fontos, a játék nem tartalmaz magyar nyelvet, így aki nem érti meg az angolt, nem fogja teljesen megérteni a történetet, ami az egésznek a lelke.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • TITANFALL

    Óriás robotok, falon közlekedő pilóták, jetpack és tucatnyi hi-tech fegyver a Respawn Entertainment játékában.

  • Xbox 360 "újratöltve"

    Jön a nyár, így ismét szeretnék felkészülni a hőségre, na és nem utolsó sorban arra, hogy a konzolom társaságát még sokáig élvezhessem.

  • Játékok a PS1-korszakból

    Visszaemlékezés a régi korok nagy konzoljára: horroros, űrsikló-töröttes, ugrálós-verekedős, 640*480-as...

  • Watch Dogs PS4 - A tökéletes trükk

    Nem rossz, de elmaradt nem csak a hype által generált, hanem az alapvető open world játék iránti elvárásoktól is.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.