2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

GTX 780 Ti teszt - A felszabadító

Egy kártya mind fölött, egy kártya kegyetlen, egy a gép elé zár... Komoly erő, mely emberi áron beszerezhető!

[ ÚJ TESZT ]

Mérések IV.

Ha azt mondom, hogy végig mosolyogva néztem az fps számlálót, akkor nem írok valótlant.
Ilyen mértékű folyamatosságot és sebességet csak Crossfire-rel és SLI-vel értem el eddig.
Nagyon sok olyan hely van, ahol jobban futott GK110-en a játék, mint a nagyon jó hatásfokkal pörgő, tuningolt 280X CF-rel, 690-nél meg egyértelműen nagyobb teljesítményt mutatott fel.

FXAA mellett egy 10-15 fps-t ráver a Ti-re a 2 kártyás rendszer, de 2x SSAA mellett jelentősen esik a teljesítménye, míg a zöld barátunknak kevésbé. Egy 280X már FXAA mellett sem tudja tartani a 60 fps-t, a butításnak mindenképp helyet kell adni mellette, ha elvárjuk a 60 közeli értéket mindig.

A motor ugyan elavult, de a benchmark része szépen meg tudja enni a kártyákat.
280X mellett sem láttam játék közben soha 50 fps-nél kevesebbet, de a benchmark még egy 10-essel meg tudta csapolni a kártyát. Szinte már megszokott, hogy a tuningolt 280X és Ti között 40% difi alakult ki.

Ez egy igen fontos program a 2014-es évben. Nem lett olyan nagy durranás, mint sokan várták, de hardverileg elkéri a neki járó adagot, talán még többet is...
Egészen elképesztő 50% difi van az alap 280X és tuningolt 780 Ti között, ha a Crossfire tökéletesen futna, még akkor sem érné el ezt az értéket.

A minimum egy dolognak köszönhető: a folyamatos szaggatások megeszik az fps-t.
Ez sajnálatos, mert csak a textúrák részletességének visszavétele után csökkenthető jelentősen a jelenség, de teljesen nem megszüntethető így sem.

A 780 Ti végre olyan sebességet adott a játéknak, hogy ezt az erőt csak tisztelni lehet. Ha nem lenne elég az FXAA, akkor 4x MSAA mellett is kiemelkedő és bőven élvezhető teljesítményt nyújt. 280X ott már nem tudta megmozgatni a játékot még film sebességgel sem.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.