2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Google Pixel 5 5G - "Sokol sztereó"

A Google inkább a középkategória legfelső szintjére pozícionálja készülékét, mintsem a csúcskategóriába.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

2020. szeptember 30-án mutatta be a Google a Pixel termékvonalának új tagjait, a Pixel 5 5G-t és a Pixel 4a 5G-t. A korábbi stratégiával szakítva ebben az évben a Pixel 5 már nem kapott felső kategóriás processzort, arcfelismerést, vagy ebben az árszegmensben már elvárható kijelző alatt elhelyezett ujjlenyomat olvasót, illetve 18 Watt feletti gyorstöltést, így nem is tekinthető ebből a szempontból csúcskategóriás készüléknek.

[Google Pixel 5]

A Pixel 5 – úgy, ahogy már korábban megszokhattuk - 3 évig fogja kapni a folyamatos biztonsági frissítéseket és a főverzió frissítéseket. Androidos vonalon még most is „csak” ennyi a maximum, amihez legközelebb az Android One telefonok 2 éves főverzió - és 3 éves biztonsági frissítése, az ehhez hasonló támogatást nyújtó felső kategóriás OnePlus mobilok, valamint a Samsung egyes modelljeinél elérhető 3 éves terméktámogatása van (A51-től felfele): [link].


[Pixel 4a 5G és 5 5G sajtó videó]

Hogy ezévben miért kaptunk csak egy erős középkategóriás Pixelt? Talán köszönhető ez a múlt évi Pixel 4 és 4XL 2 milliós eladási számainak?
Egy új termékstratégiának? – vagyis a továbbiakban inkább az „alacsonyabb” árra, a szoftverre és a felhasználói élményre összpontosítanak, mintsem a minél erősebb processzorra és a felső kategóriás készülékek versenyébe történő jobb pozíció megszerzésére?

Vagy egyszerűen a SARS-CoV-2 pandémiás helyzet miatt maradt el az ezévi Snapdragon 865-ös csúcslapka felhasználása? Annyi biztos, hogy a világjárvány miatti megszorításokból kiindulva, a 4a/4a 5G/5 esetében a 2020-as IV. negyedévre mindössze csak 3 milliós eladási számot tűztek ki célul.

[Google Pixel 5]

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.