2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Google Pixel 5 5G - "Sokol sztereó"

A Google inkább a középkategória legfelső szintjére pozícionálja készülékét, mintsem a csúcskategóriába.

[ ÚJ TESZT ]

Kamera, multimédia

A fő szenzor a Pixel 3 óta használt 12.2 megapixel felbontású Sony IMX363-as egység f/1.7 apertúrával, 1/2.55" méretben 1,4 µm pixelmérettel, dual pixel technológiájú autófókusszal és optikai képstabilizátorral. Mellette van egy „ultraszéles” 16 megapixeles Sony IMX481 típusú f/2.2 1,0 µm kameraszenzor is. Elvileg itt csak azért választották a 107 fokos látószöget, mert így a lencsetorzítást minimális mértékűre korlátozható.

Az előlapon 1 kameralyuk van. A lencse egy 8 megapixeles, fix fókuszú, 24 mm, 1/4.0", 1.12µm f/2.0-ás szenzor.

[kamera beállítások]

Alább látható pár kép. Szokásos, jó minőségű végeredményt kapunk a főkamerával készült képek esetén. A 16 megapixeles széles látószögű lencse képei se rosszak, de nem teljesen az a minőség, mint az elsődleges szenzor esetén. A színek közel állnak a valósághoz, jó a fehéregyensúly, nem túl erős az élesítés. Már itt sem találhatjuk meg a Pixel Visual Core-t. Az SD765G a plusz „neural core” híján, a CPU és a GPU segítségével oldja meg a HDR+ képfeldolgozást.

Képek

Széles látószög:

2xeres zoom:

Normál – Ultraszéles - 7x Zoom:

[1080p 60fps videó]

[4K 30fps videó]

[4K 60fps videó]

[Lillafüredi vízesés - 4K 60fps videó]

A fotók, videók készítésekor nem tapasztaltam melegedést, sem belassulást. A kamera gyorsan váltott a módok között és videók esetén a 4K 60 fps módon kívül, ahol csak a főlencse és a kétszeres digitális nagyítás érhető el, mindenhol elérhető a széles látószögű lencse is. A készülék nem kapott FM-rádiót. Az alap zenelejátszó a YouTube Music. A Google Fotók az alapértelmezett kép- és videómegjelenítő alkalmazás, ahol az app első indításkor felhívja kedvesen a figyelmünket, hogy ne aggódjunk, hiszen 2021. június 1. után a Pixelünkkel készített képek esetén továbbra is elérhető marad az ingyenes „jó minőségű” képek, videók mentésének lehetősége. A korábbi Pixelek - kivéve az „a” modellek – esetén még az eredeti minőség volt elérhető.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.