2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Google Pixel 3a - a megfizethető Pixel?

A Google új, középkategóriás készülékei olcsóbban nyújtják a Pixeleknél megszokott tulajdonságokat.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

2019 május 3-án a Google által Mountain View-ban szervezett I/O 2019-es eseményen került bemutatásra a Pixel széria 2 megfizethető árú új tagja: a Pixel 3a és a 3a XL. Több hónappal a bemutatást megelőzően keringtek pletykák az olcsósított Pixelekről és a konkrét bejelentés nem is hozott új információt, hiszen addigra már lehetett tudni a processzor típusát, a kijelző nagyságát, a 3,5 mm-es jack csatlakozó meglétét és egyéb tulajdonságokat.


[Google Pixel 3a & 3a XL]

A Google 2016-ban indította a Pixel szériát, ami alapvetően az árazásban és a minőségibb készülékházban tért el leginkább a korábbi Nexus termékvonaltól, hiszen már a prémium szegmenst célozták az új telefonjaikkal. A most bemutatott "a" modellekkel alapvetően pont a drága Pixelekhez képest szeretnének olcsó alternatívát biztosítani tágabb vásárlói körnek. A Pixel 3 hivatalos megjelenési árához képest a 3a 399 amerikai dolláros ára (plusz adók) pont a fele.


[Google Pixel 3a sajtó videó]

Egy 2019. február 12-én megjelent elemzés szerint a 2018. negyedik negyedévi eladási adatokat vizsgálva Amerikai Egyesült Államokban a Google Pixel a leggyorsabban növekvő okostelefon márka. Egy - ugyanerre az időszakra vonatkozó - később megjelent gazdasági elemzés alapján Észak-Amerikában a prémium mobil szegmensben a Google Pixel a 3. helyen áll.


[Google Pixel 3a]

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.