2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Motorola Moto G 5G Plus – az eddigi legerősebb G

A Motorola ezzel a készülékkel a 400 eurós ársáv alatt is elérhetővé tette az 5G-t.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

2020. július 7-én online mutatta be a Motorola a G széria legújabb tagját, a Moto 5G Plust. Ezzel a telefonnal az 5G nyújtotta ultragyors csatlakozás lehetőségét szerették volna mindenki számára elérhetővé tenni, legalábbis a hivatalos sajtóanyag ezzel a címmel került publikálásra. A Motorola középkategóriás G sorozata az androidos készülékeik közül a legjobb eladási számokkal büszkélkedhet, hiszen a 2020. februári adatok alapján a 2013-ban indított G család esetében a globális eladási számokat tekintve ekkor már 100 millió eladott példánynál tartottak. Ezek után érthető, hogy miért nem a 2 éve indított „One” szériában landolt az 5G Plus, bár Amerikában mégis a One családon belül mutatták be Moto One 5G névvel és egy kicsit módosított hardverrel.

[Motorola Moto G 5G Plus]

Mivel a G 5G Plus az „Android Enterprise Recommended” listában szerepel, így egy OS és két év rendszeres időközönkénti biztonsági frissítések várhatóak – a Google általi megjelenéshez képest legfeljebb 90 napon belül. Egy évvel ezelőtt a Motorola azt nyilatkozta, hogy a felhasználóktól kapott visszajelzések alapján a frissítések csak másodlagosak, valószínűleg emiatt nem ígértek a csúcskategóriás Edge+ esetében sem többet, mint itt a G 5G Plusnál.


[Moto G 5G Plus sajtóvideó]

A 2020 áprilisában 1199 euró kezdőáron bemutatott – és Európában júniustól elérhető – Motorola Edge+ és az 599 eurós Motorola Edge mellett a Moto G 5G Plus a harmadik Motorola telefon, ami képes az 5G hálózatokhoz csatlakozni. Korábban a Z szériában egy 5G moddal már elérhető volt némely Z modell esetén az 5G hálózati kapcsolat, de csak Amerikában és csak a Verizon hálózatán.

[Moto G 5G Plus]

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.