2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Házimozi rovat

FiiO X3 - az eljövendő múlt

Az 50.000 forint feletti árért cserébe egy jobb, részletgazdagabb és dinamikusabb zenehallgatás élménye vár.

[ ÚJ TESZT ]

Gyártó és csomagolás

Szerencsére akadtak gyártók, akik nem voltak restek a következő szintre lépni, mivel miközben a képi és videótartalmak elképesztő felbontásokban és bitrátákkal bombázzák látószervünket, addig a fülünk kénytelen még mindig a veszteséges MP3-mal beérni. Pontosabban nem beérni, hiszen valamiért az átlag felhasználók nem igényeltek többet. Sajnos.

Azonban mostanában néhány távol-keleti gyártó ebben a szegmensben igyekszik változásokat hozni. Az egyikük a kínai FiiO. A cég idén ünnepli a hetedik születésnapját és ahhoz képest, hogy nincs komoly múltjuk az audiótechnikai szegmensben, számos kiváló minőségű, de még inkább kiváló ár/érték arányú DAC-vel és DAP-val örvendezteti meg azokat, akik kicsit többre vágynak, mint amit egy hagyományos lejátszó vagy a telefonjuk nyújtani képes. Legkisebb lejátszójuk, az X3 a következő bemutató alanya.

A csomagolás tárgyilagos. Nem akar sem több, sem kevesebb lenni, mint ami a célja. Fényes fehér karton, egyszerű fotó az eszközről, ami a dobozban lapul. A csomagolás alapján nem gondolnám, hogy valami olyasmivel lesz dolgom, ami talán magasabb szintre emelheti az átlagos zenehallgatás színvonalát.

A csomagban találjuk magát a lejátszót, egy hozzá való szilikon tokot (amelyet sajnos a tesztkészülék csomagjába elfelejtettek beletenni, így utólag vagyok kénytelen mellékelni nem saját készítésű képeket a rend kedvéért). Kapunk még két darab kijelzővédő fóliát. Ebben a kiadásban már szerencsére nem felapplikálva találjuk az egyiket. A kötelező használati útmutatók mellett kapunk egy a firmware frissítésére felhívó soknyelvű kártyát, valamint egy szemléletes reklámanyagot arról, hogy mi is a különbség a lossless és az mp3 formátumok képességei között.

Fülhallgató nincs és ezen nem is érdemes meglepődni. Viszont kapunk egy koaxiális adaptert (3,5mm - S/PDIF), amely lehetővé teszi, hogy a készülék csak, mint jelforrás működjön, így a digitál-analóg konverziót és/vagy az erősítést végezhetik komolyabb eszközök is.

Ezen felül csak a szokásos adat- és töltőkábelt kapjuk meg, amely egy micro-USB csatlakozóban végződik. A 3,5 mm-es jack csatlakozó a Line Out-hoz sajnos kimaradt, de ezt akár néhányszáz (vagy akár többezer) forintért is beszerezhetjük.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.