2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Házimozi rovat

FiiO E10 bemutató

  • (f)
  • (p)
Írta: |

A FiiO új USB DAC / fejhallgató erősítőjét szeretném bemutatni nektek.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezetés/Felépítés

Bevezetés:

Nem tudom szorul-e a márka hosszas bemutatásra az olvasóknak, de aki nem ismerné, annak röviden írok pár szót a cégről. A FiiO kis kínai vállalatként kezdte pár évvel ezelőtt és a hordozható lejátszókhoz kínált egyszerű, pofátlanul olcsó erősítőiről lett híres. A kemény munkával és ár/értéket tekintve jó minőségű, tetszetős termékeikkel hamar elismerést vívtak ki maguknak.
Mostanra a termékpalettájuk a mobil és otthoni használathoz egyaránt lefed minden igényt

• Az E1-et kifejezetten iPodhoz készítették, közvetlenül a line-out dokkra lehet csatlakoztatni,
• Az E3 konstans erősítést tud,
• Az E5-ön már volt hangerő-szabályozó,
• Az E6 az E5 folytatása,
• Az E7 kijelzővel rendelkező hordozható erősítő és számítógéphez kötve USB DAC-ként funkcionál
• Az E9 asztali fejhallgató erősítő, amihez dokkolható az E7
• Az E11 a korábban népszerű AMB Labs Mini3 kapcsolását felhasználó hordozható erősítő
• Tavasszal jelenik meg az E17, ezt nevezhetjük az E7 folytatásának és az E15, ami egy komolyabb asztali fejhallgató erősítő és DAC lesz.

A tesztben/bemutatóban szereplő E10 egy USB DAC + fejhallgató erősítő, ami a tápot és a bejövő digitális jelet csak USB-ről fogadja, ezért csak számítógéppel használható. Kimenetként van a hátulján 3.5 jacken keresztül analóg jel, és sztereó PCM-et kiküldő koax. A 3.5-es kimenet képes egyszerre működni a fejhallgató kimenettel.

FiiO - E10

A D jelzésű termékeik gyengébb minőségűek, olyan felhasználáshoz, ahol nem annyira számít a hangminőség.

(A FiiO-hoz, mint márkához semmilyen kapcsolat/kötöttség nem fűz, a teszteket ingyen és bármiféle befolyásoltság nélkül, saját szórakoztatásomra készítem. Szeretek ezzel foglalkozni, lényegében ez az első számú hobbim.)

Felépítés:

Vááó! Hogy lehet valami ilyen kicsi és ennyi funkciója?! Az egész cucc mérete egy doboz cigi 70%-a kb. (79mm*49.1mm*21mm) és mindössze 82g, ráadásul még milyen jól is néz ki! A kicsi, csinos, fekete, szálcsiszolt alumínium ház és a kék fény az elején mágnesként gyűjtötte a tekinteteket, és egyből kérdezték az irodában, hogy ez meg már megint mi?
Az elegáns fémdobozban a leíráson és az aljára ragasztható 4 gumitappancson kívül még volt hozzá természetesen egy kábel is, ami a szabvány USB mini csatlakozóval rendelkezik. Ebből már gondolom minden háztartásban annyi van, hogy egymás után téve elérne a Marsig meg vissza. Ez jó, mert nem kell szentségelni és szilaj kanásztáncot járni az idegességtől, hogy honnan lesz másik, ha esetleg sikerül elhagyni.

Menjünk végig, mit tudunk dugdosni, kapcsolgatni és tekergetni rajta.
A ház elején található a fő problémákat (erről később) okozó poti és a 3.5-ös jacket fogadó fejes kimenet, valamint a legtöbb FiiO terméken megtalálható hardveres basszus EQ, aminek az E10-en egy fokozata van.
Az alján található az erősítés mértékét állító kapcsoló. Az RMAA mérések szerint 7dB különbség van az ’alacsony’ és ’magas’ állás között.
A hátulján található a mini USB-t fogadó aljzat és az előbb említett 2 kimenet.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.