2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Házimozi rovat

FiiO X3 - az eljövendő múlt

Az 50.000 forint feletti árért cserébe egy jobb, részletgazdagabb és dinamikusabb zenehallgatás élménye vár.

[ ÚJ TESZT ]

Külső

Első látásra, majd kézbe fogva is masszív hatást kelt a lejátszó. A burkolatának nagy része feketére festett, szálcsiszolt alumínium. Csupán a készüléket körbefoglaló keret készült műanyagból, a gombok alatti panel és az egész hátlap fém. Az első generáción még fényes volt a műanyag keret, a jelenlegi készüléken már egy szálcsiszolást imitáló, matt keret található, ami nem csúszós, és az ujjlenyomatokat sem gyűjti. Kézbe fogva elpusztíthatatlannak érződik, az illesztések pontosak, és az egész nagyon összerakott hatást kelt.

A készülék tetején a digitális és a fejhallgató kimenet található. Érdemes lesz odafigyelni, hiszen teljesen szimmetrikusan állnak, így könnyű lesz rossz kimenetre csatlakoztatni a fejhallgatót. A két kimenet között a reset gombot találjuk, süllyesztve. Erre az eltelt több, mint egy hónap során egyszer sem volt szükségem, ami nagyon jó ómen. A készülék alján a vonalkimenet és az adatkábel aljzata található.

A jobb és bal oldalra szinte semmi nem jutott, mert a jobbon a Hold kapcsoló, míg a bal oldalon csak a kártyanyílás található. Sajnos a belehelyezett microSD kártya kicsit kilóg a készülék síkjából. A rugós mechanika miatt egy süllyesztés is körülveszi a foglalatot, ezáltal nyugodtan csúszhatott volna mélyebben a fészkébe a kártya. Az előlapon található meg minden más gomb. Gomb, és nem érintőkijelző, ami nekem kifejezetten tetszett.

Az előlapi gombok elrendezése kicsit érdekes, ha csak ezt láttam volna a készülékből, azt hittem volna, hogy egy új Sony Walkmannel van dolgom, mert a gombok w alakba vannak elrendezve. A kezelés szempontjából ez egy elég érdekes megoldás. Nyomáspontjuk kifejezetten jó, felületük koncentrikusan recézett.

Azonban az elrendezésüket meg kell szokni, és sajnos erre még néhol rátesz egy lapáttal a szoftver, mivel néha más gombot kell lenyomnunk ugyanannak az eredménynek a kiváltásához. A be-, és kikapcsoláshoz az OK gombot kell hosszan lenyomnunk. Ugyanez felel a lejátszás és pillanatmegállítás funkciókért is.

Az előlap másik felét a kijelző foglalja el. Amely sem méretével sem képességeivel nem fog kitűnni, de így is teljesen rendben van. Mérete 2,4”, felbontása 320x240, pentile matrix LCD. A verőfényes napsütésben nem leszünk vele kibékülve, mert nem nagyon látható, de tekintve, hogy a készülék nem alkalmas a videófájlok lejátszására, ezzel együtt lehet (és kell) élni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.