2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Játékok rovat

Cyberpunk, Chippin In

Nem vagyok sem ember, sem gép | csak a kettő között valami pép | forró szerelem, frankó dinamó | tenyerelj a gombra, eressz szabadon.

[ ÚJ TESZT ]

Főbb bandák a Cyberpunk 2020-ban

A CP2020-ben lévő főbb bandák, a CP2077-béli megfelelőjük jelentősen eltérhet ezektől, ahol már ismert, ott beírtam mit tudunk róluk:

Arzin Tynon: Egy tipikus Booster banda, akik minden különösebb ok nélkül belekötnek bárkibe, aki gyengébb náluk.

Back Alley Brawlers: Egy tipikus Őrző banda, ami a „Mészárszék” banda tombolása után jött létre, amikor két tucat ártatlan vesztette életét egy minden előzmény nélküli tömeggyilkosságban, mielőtt a rendőrség (hosszú késlekedés után) a helyszínre ért. Tagjai egyszerű emberektől kezdve visszavonult zsoldosokig mindenféle lehet. A pletykák szerint egy ideje védelmi pénzt kezdtek el behajtani a környékükön, de a rendőrség félrenéz, mivel cserébe az utcán rendet tartanak.

Black Queens : Egy kisstílű banda Night City-ben, ami főleg drogból és prostitúcióból él meg. A bandára nem jellemző az erőszak, az egyszerűbb tagjainál pillangókésnél komolyabb fegyver nincs is.

Blood Razors: A Véres Pengék egy booster banda Night City harci zónájában, és az egyik legkomolyabb hatalommal bírók közé tartozik a kerületben. Mindenben benne vannak, legyen szó csempészésről, rablásról, gyilkosságról vagy drogokról.

Blood & Tears: Egy harci banda a harci zónában, amelynél a felvételhez legalább három évnyi valamilyen harci tapasztalat szükséges. A védjegyük az, hogy az általuk megölt embereknek eltávolítják a szemeit – akár eredeti, akár kibernetikus implantátum volt.

Bozos: Egy úgynevezett Tréfabanda, akik eredetileg csak megviccelték áldozataikat, ám egyre durvább és durvább szintre léptek. 2020-ban ott tartanak, hogy a kinézett áldozatot őrületbe és az öngyilkosságba kergetik, de az is előfordul, hogy foglyul ejtik és halálra kínozzák a legválogatottabb módon, az áldozataikat pedig teljesen véletlenszerűen választják ki. A Bozos tagjai bohócnak néznek ki – szó szerint, mivel kibernetikai és bioszobrász műtétekkel a testük ilyenné lett változtatva.

Bradi Bunch: Egy pózerbanda, tagjai az 1960-as és '70-es években futott amerikai szappanopera szereplőinek öltöznek be. Csak kisebb balhéik vannak (zsebmetszés, betörés, stb.), és tagjai kizárólag árva gyerekként kerülhetnek felvételre.

Brainiacs: Az Agymenők egy speciális pózerbanda, tagjai az intelligencia és intellektus fölényére és a tudás hatalmára építenek. Ugyan nem agresszívek a hagyományos értelemben, de ettől még korántsem veszélytelennek, lévén különféle csapdákat, átveréseket, manipulációkat és egymás ellen fordított csoportokat használnak céljaik elérésére. Jellemzően tele vannak képességchip beültetésekkel, és tudásuk magas színvonala miatt a cégek is fel szokták bérelni őket. Mivel szinte minden bandát kihasználták már ilyen vagy olyan módon, így általános közutálatnak örvendenek, és bármelyik harciasabb banda gondolkodás nélkül nekitámad egy Brainiacs tagnak, ha úgy tűnik, hogy egyedül van.

D.J.'s: Egy krómer banda, akik azt hiszik magukról, hogy menő rockerek, csak még nem fedezték fel őket. Valójában olyan kevésbé vagy egyáltalán nem tehetséges emberek, akik drága hardverrel próbálják ezt elfedni. Bármit megtesznek, hogy a tehetségesebb zenészek (illetve zeneiparban neves emberek) figyelmét felkeltsék, és itt nem is kifejezetten a demó anyagok küldözgetését kell érteni. Alapvetően nem agresszív csapat, és jobbára a Metal Heaven zeneboltban lógnak csak.

Edison's: Szegény ember pózer bandája a Brainiacs mintájára. A híres-hírhedt feltaláló új megtestesülnek tartják magukat, és alapvetően a nyílt harc helyett a csapdák és manipulációk eszköztárát kedvelik.

Fangs of Justice : Az Igazság Agyarai egy félig pózer- félig harci-banda, híres bűnüldözőknek öltöznek be (Poirot, Sherlock Holmes, stb.) és bár úgy gondolnak magukra, mint egy Őrző-banda, akik az ártatlanokat védik és a gengsztereket megbüntetik, valójában inkább csak vélt, mint valós bűnök miatt kötnek bele mindenféle emberekbe.

Gilligan's: A Gilligan's Island című, 1960-as évekbeli TV sorozatra épülő melegekből álló harcias pózerbanda. A sorozat két női szereplőinek transzszexuális tagjaik öltöznek be.

// Lehet látni, hogy a készítők valamiért úgy gondolják, hogy az 1960-as évek amerikai TV sorozatainak
// nagy kultusza lett a jövőben...
//_______________________________________________________________________________Cifu

Golden Knights: Egy pozitívabb példa az Őrző bandákra. Egy egykori katona a vezetőjük, aki a lányát vesztette el az utcai booster bandák villongásaiba. Jól szervezettek és komoly taktikai háttérrel mennek a harcba.

Inquisitors. Az Inkvizítorok közelebb állnak egy vallási bandához, mint egy hagyományos harci bandához. Gyűlölik és megvetik a kiberver minden formáját, Isten elleni bűnnek tartva azokat, számukra az, aki kibervert épít a testében, egy fekély a társadalom testén – ők pedig a gyógyszernek tartják magukat, akik ezt a fekélyt kiégetik. Persze a kiberverrel felszerelt emberek ellen nem könnyű a harc, így általános a bionikus (élő szövet) beültetések, amelyekkel a testüket gyorsabbá és erősebbé tehetik. Hátterük miatt a legtöbb banda gyűlöli őket, és mivel 2020-ban megölték a Blood Razors banda vezérét, ezért 25 ezer eurodolláros vérdíj van az Inkvizítorok vezetőjének fején.

Jack the Rippers : A XIX. századi sorozatgyilkost majmoló pózerbanda, akik esténként magányos prostituáltakra vadásznak, hosszú esőkabátban és selyemkalapban.

Julliard: Utcai zenészek, mutatványosok őrzőbandája, amely az őket érő atrocitásokra válaszul jött létre. akik vigyáznak egymásra. Ha belekötsz egy élő szoborba, ne csodálkozz, ha a sarkon már egy kés fúródik a bordáid közé...

Kennedys: Egy lazán felépülő pózerbanda, akik a híres Kennedy-klán tagjainak öltöznek be.

Koneheads: A Csúcsfejek egy agresszív pózerbanda, akik a Saturday Night Live TV műsor egyik blokkjában feltűnt karaktereket személyesítik meg. Még a robotszerű beszédüket is átvették...

Maelstrom: Egy harci banda, amely több másik banda maradékából állt össze, a közös pontjuk, hogy az Inkvizítorok banda vadászik rájuk a túltolt kiberver-beépítéseik miatt. A banda kinézetét a bőrruhák és a krómozott kiberverek határozzák meg, és a kiberverek túltolása erősen jellemző rájuk (ezért is üldözik őket az Inkvizítorok), a harmaduk kiberpszicho, a másik harmaduk pedig jó úton halad, hogy hamarosan az legyen. Mivel a kiberverek és a drog drága, a hajdan kisebb bűntényekkel kezdődő hírnevük egyre nagyobb és gazdagabb célpontok elleni támadások felé tolódott el.

A Cyberpunk 2077-ben egy kisebb banda, mindössze 30-40 taggal. Mindegyikükben közös, hogy az arcukat teljesen eltorzító optikai modult építenek be a szemeik helyére, de a komoly harci kibervert (no meg a bőrruhákat) továbbra is nagy becsben tartó bandáról van szó.

Personalities: A Személyiségek egy durva és furcsa pózerbanda. A belépéskor véletlenszerűen kiválasztanak egy egykor élt híres személyt az új tagnak, akinek ezt a személyiséget fel kell vennie minden szinten – annyira, hogy a testét bioszobrászattal is erre kell alakítania. A bandán belüli pozíciót az határozza meg, hogy milyen jól testesíti meg a rá kiosztott személyiséget...

Philharmonic Vampyres / Werewolves of London: A Filharmonikus Vámpírok nehezen besorolhatóak. Tagjai gazdag művészek és műkedvelők, akik célpontjai egyszerű hétköznapi emberek, kiket különféle kulturális hátterű (komoly erőforrásokat igénylő) tréfákkal hoznak kínos helyzetbe. Különösen kedvelik a kevésbé igényes zenei és művészi teljesítményű emberek vegzálását, így szinte állandó az összetűzésük a Julliard bandával. Ez alapján még csak egy tehetősekből álló tréfabanda lenne, csakhogy valahogy állandóan feltűnnek azokon a tetthelyeken, ahol London Vérfarkasaiként ismert banda vérengzéseket követ el...

Piranhas: Egy bulibanda, ami a harci zónában szokott hangos partikat szervezni. Alapvetően nem veszélyesek senkire, noha a bulijaikon menetrend szerint szadisztikus dolgokra kényszerítik a tagjaikat...

Red Chrome Legion: Egy skinhead banda, ami a nácizmus és a kiberver éltetésében találta meg saját értékeit. Nagyjából bárkibe belekötnek, aki szembe jön velük...

Sacred Blades: Indián hátterű harci banda, tagjai (akik messze nem csak indiánok lehetnek) a közelharc mániákusai, de csak vágófegyvereket használnak. A kiberver használata tisztességtelennek számít, így hogy esélyük legyen, különféle drogokat használnak. A meggyilkolt áldozataikra hegtetoválással emlékeznek.

Second Comming: Eredetileg egy Millenium Cult banda volt, akik azt hitték, hogy 2000-ben eljön a vég. Miután kiderült, hogy mégse jött el, új célt kerestek, majd még újabbat... jelenleg a „Combat Cab” TV sorozat utolsó epizódjának időpontja a világ vége várható eljövetele. Alapjában véve amúgy veszélytelenek.

Silver Slash: Egy másik tipikus őrző-pózer banda, alapítói Marion és Jake Maxwell a gyerekkórház mellett vesztették el fiukat egy bandák között kirobbant lövöldözés miatt. Ezután kezdték el a bandát megszervezni, amely az azonos nevű heavy metal zenekar külsőségeit vette fel. Alapvetően a Gyerekkórházat és az azt körbevevő városrészt „őrzik”, központjuk a Bay Bridge Residential Hotelben található, amely a védelemért cserébe engedte át az egyik szintjüket. Alapvetően nem halálos fegyverekkel és megoldásokkal dolgoznak, de bőven fel vannak szerelve arra, hogy adott esetben kioltsák annak az életét, aki a finomabb módszerekkel nem kezelhető. Az NCPD hivatalosan nem foglalkozik velük, de szimpatizál a módszereikkel – ha esetleg mégis meg kell ölniük valakit, és egy rendőr is van a közelben, akkor az a rendőr bizony esélyesen félre fog nézni...

Slaughterhouse: A Mészárszék a leghírhedtebb krómerbandák egyike, tagjai tele vannak közelharci kiberverrel, melyek leginkább a kezekbe és ujjakba épített pengék körül mozog. Mindenféle bűntényben ott vannak, az emberélet pedig a legkevésbé sem számít számukra.

Tyger's Claw: Egy harci banda a japán városrészben, kizárólag japán hátterű tagokból. A kiberver nem jellemző rájuk, inkább a japán hagyományos vágó-, szúró- és dobófegyvereket kedvelik.

A CP2077-ben már sokkal látványosabb használói lettek a kibervernek és úgy tűnik leginkább a motorkerékpárokat preferálják a közlekedésnél.

Valentino's: Egy pózerbanda, tagjai számára a legvonzóbb nők megfektetése az életcél. Minél nehezebben meghódítható, annál nagyobb a dicsőség. Ehhez persze nem árt a piperkőc külsőség sem, így mindig jól öltözöttek, ápoltak és makulátlan kinézetűek. Közös céljaik ezen túl nincsenek, és különösebben nem is erőszakos csoport, noha érthető okokból nem árt, ha kerülöd őket, ha szép a barátnőd...

A Cyberpunk 2077-ben az eddigi ismeretek szerint egy csak latínókból álló banda lett belőlük, akik igen agresszívak és erőszakosak.

Voodoo Boys: Egy erőszakos drogkereskedő banda, akik a Voodoo mágia megszállottjai, és bármikor megerőszakolnak, megkínoznak és megölnek bárkit, olykor minden különösebb ok nélkül. Az áldozataikat előre megjelölik, csirkevérrel kent ábrákat és csirketollat hagyva az ajtójuk előtt. Tagjai legtöbbször fehér emberek, akik valamiért vonzalmat éreznek arra, hogy jamaikainak nézzenek ki, orrukból, fülükből kis csontokat lógassanak, teletetoválják magukat és mindenféle fura beültetéseket hajtsanak végre magukon. Főleg az iskolák környékén terjesztik a drogot, kihasználva a fiatalokat, akiktől pénzt és olykor saját céljaikra szüleik befolyását is kikényszerítik. Mindenki retteg tőlük, és az NCPD egyik legkiemeltebb célpontjai.

A CP2077-ben egy Haiti hátterű banda, akik a Hálózat feltámasztásán dolgoznak, egyébként pedig a legkomolyabb hackerek közé tartoznak.

Water Rats: A Vizipatkányok a kikötőben dekkoló csempészbanda, akik a kalózkodásból szerzett szajrét terítik a városban.

Western Stars: Harci pózerbanda, akik a Vadnyugat idealizált világában élnek. Szinte kizárólag revolvereket használnak, és igyekeznek a harcot egy-az-egy elleni pisztolypárbajban eldönteni.

Wild Things: Night City-ben tucatnyi drogos banda van, többségük kisebb, némelyik nagyobb bűntényeket követnek el, a legtöbbjük egyszerűen csak tovább terjeszti a drogot, hogy előteremtsék a napi adagra szükséges pénzt. Majd idővel kiégnek, elsorvadnak és eltűnnek. A Vad Dolgok banda tagjai olyanok, akik hosszú ideig túlélték ezt az önmagát felemésztő körforgást, és cinikus, ragadozó módra megtanulták azt, miként boldogulhatnak az utcán. Emiatt egy nagyságrenddel veszélyesebbek is a többi drogos bandánál...

Willow Sisterhod: Csodaszép egykori modellek és színésznők képére formált nőkből álló pózerbanda, akik ugyanakkor kiképzett bérgyilkosok. Többen közülük testőrként vagy bérgyilkosként dolgoznak a tehetős cégeknek vagy fixer ügyfeleknek, vagy akár az úrnőjüknek is (az angol Mistress szó jelentésének magyarázatától most megkímélnék mindenkit, de akit érdekel, utánakereshet... :) ).

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.