2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Játékok rovat

Cyberpunk, Chippin In

Nem vagyok sem ember, sem gép | csak a kettő között valami pép | forró szerelem, frankó dinamó | tenyerelj a gombra, eressz szabadon.

[ ÚJ TESZT ]

Főbb (és kisebb) karakterek a CP 2020 idejében

Az már biztos, hogy a CP2077 nagyban épít a CP2020 szerepjáték-szabálykönyvekben (és kiegészítőkben) feltűnő különféle karakterekre, egyesek szerepe egyértelműen meghatározó, másokét maximum sejthetjük, de hogy egy példát hozzak, Max Hammerman rendőr-őrmester mindössze egy idézett mondat erejéig szerepelt a szabálykönyvben, a 2013-as Teaser videón pedig feltűnik egy J. Hammerman nevű rendőrparancsnok nyilatkozatával kapcsolatos hír...

Alt Cunningham egy tehetséges programozónő és netzsoké, viszonylag hamar megszedte magát, így a legjobb európai test-tervezők kezei által egy álomnővé operáltatta magát. Johnny Silverhand barátnője volt, és az első ember, akinek a személyiségét sikerült digitalizálni.

Az ILT nevű cégnél ő fejlesztette ki a Soulkiller programot, ami képes egy személy (alapesetben Netzsoké) tudatát lementeni, majd a valós személyt megölni. A Soulkiller 2.0 programot is ő fejlesztette ki az Arasaka nyomására, a második verzió képes már mozogni a Hálózaton, a harmadik változat pedig úgy viselkedik, mint egy valódi Netzsoké. A 2.0-ás programot rajta próbálta ki az Arasaka, de végül Johnny Silverhand egy szerencsétlen döntése miatt ragadt a tudata a Hálózaton. Ez a tudat azonban szabadon kószál mint Hálózati Megszemélyülés (vagyis a személyisége digitalizálva lett), és meghatározó szerepe volt a 4. Céges Háborúban, ahol eredetileg az Arasaka ellen harcolt, majd újra elfogták, és arra kényszerítették, hogy megalkossa a Soulkiller 3.0-át. Újra kiszabadult, és azóta annyit tudni róla, hogy a Hong Kong területén lévő hálózaton a Mesterséges Intelligenciák számára egy menedékhelyet hozott létre.

// Ahhoz képest, hogy iszonyatosan intelligensnek írják le, meglehetősen könnyen kényszerítik
// arra, hogy végzetes programokat gyártson az Arasaka számára. Kétszer.
//_______________________________________________________________________________Cifu

Johnny Silverhand például az eredeti története szerint a 2000-es évek elején volt meghatározó zenész, akkor futott be a Samurai nevű együttese (tagjai: Johnny Silverhand (énekes, gitáros), Kerry Eurodyne (énekes, gitáros), Denny (dobos) Nancy / Bes Isis (billentyűs), Henry (basszusgitár), amely 2008-ban feloszlott, és után Johnny szolókarrierbe kezdett.

Eredetileg a DMS Label próbálta minden törvényes és törvénytelen eszközzel leszerződtetni, többek között megfenyegették, hogy nyilvánosságra hozzák, hogy valójában egy dezertőr, aki az USMC (az amerikai tengerészgyalogság) kötelékében szolgált a közép- és dél-amerikai háborúkban. Johnny beintett, leszerződött a Universal Music-kal, majd maga mesélte el előéletét. 2009-ben megjelent albuma, a Sins of Your Brothers (Testvéreid Bűnei) a háború valós arcáról, a kormányzat hazugságairól és a katonákat erőszakkal kibernetikai beültetésekkel ellátó programokról szólt (feltehetően tehát innen származik a kibernetikus bal kézprotézise).

2020-ban összejön egy Alt Cunningham nevű gyönyörű nővel, aki valójában az egyik legmenőbb hacker, és mellőle rabolja el az Arasaka. Johnny összeránt egy csapatot, hogy kiszabadítsa, amely azonban végül kudarcot vall, mert mire megtalálják a nőt, úgy tűnik, hogy az meghalt. Johnny kihúzza a csatlakozót az élettelennek gondolt testből (végleg elvágva a digitalizált tudatát a testétől), és elviszi azt a helyszínről.

2023-ban újra a régi társaival próbálja újra kiszabadítani Alt személyiségét az Arasaka fogságából, ám ez az akció sem sikerül túl jól, Johnny-t ugyanis egy Adam Smasher nevű Arasaka zsoldos megöli.

Nomad Santiago: Nem túl meglepő módon egy Nomád háttérrel bíró zsoldos, aki az Aldecaldo falkát (Pack) vezeti, olyan földműveseket, akiket a gigacégek tettek földönfutóvá. Santiago nem egy bonyolult lélek – három dolog érdekli, a fegyverek, a motorok (a CP2020-ban természetesen Cyberbikes, vagyis Kibermotor a nevük) és a nők. Nem feltétlen ebben a sorrendben. A saját szavaival élve nincs otthona, csak a Karaván (a törzs járműkaravánja), nincsenek jogaik, mert a rendőrök elűzték őket a városokból, az utakon pedig Útonálló falkák (agresszív, fosztogató Nomád törzsek) zaklatják őket.

Főleg a Rogue (kb. Vadóc) nevű Szoló nővel lóg, állítólag azért, mert azon kevesek közé tartozik, akit még nem sikerült megfektetnie.

Rogue: Egy Szoló-nő, aki korábban Johnny Silverhand barátnője volt. Kapcsolatuk nem ért szép véget, de nehezen tud túllépni rajta. Azóta Nomad Santiagóval együtt vállal el különféle zsoldos- illetve testőr munkákat. A pletykák szerint ők ketten a legjobbak közé tartoznak.

Morgan Blackhand: Egy Szoló, aki a legjobbak közé tartozik. Utcagyerekként nőt fel, az utcán magára szedett pragmatikus, kissé önző gondolkodásmódja miatt tartja magát sikeresnek. Egykori katona, aki a seregből az utcára kerülve rá kellett jöjjön, hogy a zsoldoslét az, ami igazán neki való és amiből meg tud élni. Kedvelt azért, mert a célpontot nem feltétlenül szitává lőve vagy apróra vágva, hanem ha szükséges viszonylag egy darabban és élve próbálja meg a megbízónak leszállítani. A 4. Céges Háborúban a Militech felbérelte biztonsági főnöknek az egyik előretolt céghez, és a végső nagy harcban is jelentős szerepe volt a Night City-béli Arasaka-toronyban. Elviekben ott életét vesztette, de a testét sose találták meg.

Ez a karakter Mike Pondsmith saját karaktere volt, amely egy, a mesélőknek szóló kiegészítőben lett bemutatva, mint egy példa-karakter. Később a Szolóknak készült kiegészítő könyv (Solo of Fortune 2) fő „narrátora”.

Saburo Arasaka: Egy japán gigacég, az Arasaka igazgatója, aki 1919-ben született (igen, 2020-ban pont 101 éves...). A második világháború alatt vadászbombázó pilóta volt, 20 légi győzelemmel, mikor 1942-ben Guadalcanal felett a légvédelmi tűz megrongálta a repülőgépét és súlyosan megsebesítette: elvesztette bal szemét, és a jobb keze annyira roncsolódott, hogy csaknem amputálni kellet. A sérülései miatt céltalannak érezte életét, ezért már a szeppuku (rituális öngyilkosság) gondolata is felmerült benne, mikor 1945. augusztus 15-én Japán feltétel nélkül letette a fegyvert. Országa (és császára) megaláztatását látva új cél kezdett el lebegni a szeme előtt: Japán világuralomra juttatása, de nem katonai, hanem gazdasági erővel. Politikát, gazdaságtant és történelmet kezdett el tanulni, mire pedig 1960-ban átvette apjától a céget, művelt, felkészült és nem utolsó sorban könyörtelen üzletember lett belőle. A sikerhez vezető utat zsarolás, megvesztegetés, az üzletfelei titkainak kihasználása jelentette, ám ezeket sose pénzre váltotta, hanem mindig még több befolyás és hatalom elnyerésére használta fel. Az Arasaka céget a nehézipar, a banki szolgáltatások és a biztonsági szolgáltatások terén szervezte újra, és 2020-ra a legnagyobb cégek közé lépett, Saburo pedig a leggazdagabb emberek közé tartozott.

Sérüléseit a kibernetika orvosolta: kiberszemet és új kiberkart kapott, de 2020-ban még így is tolószékben tudott csak közlekedni. Ebben az évben hivatalosan átadta a cég irányítását fiának, Kei Saburonak, ám a valóságban továbbra is ő maradt a cég irányítója, Kei csak bábként hajtotta végre apja utasításait.

Kei Arasaka: Saburo Arasaka legidősebb fia, 1980-ban született. 2020-ban apja hivatalosan átadta az Arasaka cégbirodalom vezetését, noha Kei alig volt több egyszerű bábnál. Megveti legfiatalabb féltestvérét, Jorinobut, és megesküdött, hogy megöli (vagy megöleti).

// Saburo Arasaka első fiának születésekor 61 éves volt. Csak szólok...
//_______________________________________________________________________________Cifu

Hanako Arasaka: Saburo Arasaka középső gyermeke, az első, akit harmadik felesége, Micsikó adott neki, és akit apja egy elzárt épületben kvázi fogságban tart, mivel így akarja megóvni a világ (és saját) sötét oldalától. A legjobb tanításban részesült és mindent megkap, ám havonta csak egyszer hagyhatja el börtönét. Hanako viszont a Hálózaton keresztül lassan kezdett 2020 körül ráébredni arra, hogy milyen ember az édesapja. Mivel viszont nagyon tiszteli, így ezt nem meri felhozni közös beszélgetéseiken, és többé-kevésbé beletörődött, hogy Saburo egy befolyásos férfival való házasságba szeretné belekényszeríteni. Hanako továbbra is szereti öccsét, Jorinobut, és a Hálózaton keresztül tartja vele a kapcsolatot.

Jorinobu Arasaka: Saburo legkisebb fia, Micsikó második gyermeke, aki a legjobb iskolákat járta ki, és miután mindössze 21 évesen, 2016-ban lediplomázott a Tokió Egyetemen, apja beavatta a cége valós természetébe, és felfedte céljait. Jorinobu nem a vártaknak megfelelően reagált: noha nyíltan ekkor még nem szállt szembe Saburoval, a tiszteletére tartott ünnepség estéjén megszökött, és elmerült a tokiói alvilágban. Az egyik leghatalmasabb Nomád családot, a Kotetszu No Rijut (Acélsárkányok) hozta létre, amelynek célja az Arasaka cég megdöntése, ehhez pedig információkat és bizonyítékokat gyűjtenek. Azon is dolgozik, hogy felnyissa testvére, Hanako szemét apjuk sötét üzelmei kapcsán, illetve kiszabadítsa őt börtönéből.

Kerry Eurodyne: A Samurai nevű együtt énekese és gitárosa, aki az együttes 2008-ban történt feloszlása után szólókarrierbe kezdett. Megőrizte jó kapcsolatot az együttes vezéregyéniségével. Johnny Silverhanddel, és számtalan közös fellépésük volt még később.

Nancy / Bes Isis: A Samurai billentyűse volt, míg hét hónapos börtönbüntetésre ítélték, miután erőszakos férjét kidobta a 83. emeleti lakásukból (az ablakon keresztül). A Samurai többi tagja támogatásukról biztosította Nancy-t, de gyakorlatilag a börtönbüntetésének következménye lett a Samurai felbomlása. Mire Nancy kijött a börtönből, Johnny és Kerry szólókarrierbe kezdett, a többi tag is szétszéledt. Ezután úgy döntött, hogy pályát változtat, és Bes Isis néven bemondóként dolgozott tovább a Network 54-nél.

Henry: A Samurai basszusgitárosa, az együttes felbomlása után a gépek agyhoz való csatlakoztatásának (Interface) kifejlesztésén dolgozott, de az egyik kísérletnél egy baleset miatt súlyos agykárosodás érte, és újjá kellett építeni a tudatát. Nem sokat tudni mi lett vele.

Denny: A Samurai dobosa, az együttes felbomlása után a Mastermind nevű csapatban zenélt tovább.

// Kerry, Denny, Henry, Nancy… Bakker, Mike eléggé bezuhant állapotban találhatta ki ezeket a neveket…
//_______________________________________________________________________________Cifu

James ’Rockerboy’ Manson: Egy közepesen sikeres zenésznek indult, aki a második albumától kezdve politikai üzenetű, lázadó hangvételű számokat kezdet írni, melyekben a hatóságokkal szembeni ellenállásra és a kormányzatok elleni fellépésre buzdította hallgatóit. 1997-ben az Amnesty International koncertjén a brit rendőrség tagjai halálra verték. Halála után a tiszteletére Rockerboy / Rockergirl jelzővel illetik a lázadó, a cégekkel, kormányzattal, központi hatalommal szemben kritikus művészeket (tehát nem csak zenészekre használják).

[/P]

Bruce Skiv, alias A Főnök, aka Don Skiv: Night City olasz maffiájának feje, aki egyszerű fixerként kezdte, de aztán az egész Nyugati part leghatalmasabb alvilági figurája lett, akinek a keze minden törvénytelen dologban benne van.

Dillon Murphy, aka Night City Fehér Lovagja: Egy ír származású Szóló, aki arról híres, hogy oltalmazza az elesetteket, különösen a nőket és gyerekeket. Gyengéi a vörös hajú lányok, akiknek nincs (vagy kevés) beépített kiberverje van. A pletykák szerint a valódi neve Rory McGuire, és az IRA terror (vagy forradalmi, nézőpont kérdése) szervezet egyik bérgyilkosa, aki pár éve lógott meg a börtönből.

Garven Haakensen: Night City alpolgármestere, befolyásos kapcsolatokkal bír mind a gigacégeknél, mind az alvilágnál, de ezt jól tudja leplezni. A város napról napra való működése nagyjából neki köszönhető, a kérdés csak az, hogy ennek mi az ára...
Erősen pályázik a polgármesteri székre, és jó esélyei vannak, hogy meg is kaparintsa a következő választáson...

Mbole Ebunike: Eredeti neve Judson Freeman, 2020-ban Night City polgármestere. 2012-ben választották meg először, de akkoriban valójában a gigacégek bábembere volt, a 2016-os következő választáson viszont egykori támogatói ellen fordult, a Pán Neo-Afrikai pártba lépett, és megváltoztatta a nevét Mbole Ebunike-ere. 2020-ban már nagyon népszerűtlen lett a közemberek szemében is, miközben a gigacégek eleve rossz néven vették pálfordulását. A sok támadás miatt egyre kevesebb közszereplést vállal és a feladatai nagy részét is Garven Haakensen-re bízza inkább.

Julia Jones aka Patty Hurst: Az olasz maffia egyik kisfőnöke, aki ugyanakkor titokban egy Nihilista banda, a BART (Bay Area Rapid Terror, kb. Öbölbeli Villám Terror) alapítója és vezetője.

Lyle McClellan: A Network 54 (54-es Csatorna) egyik vezető tényfeltáró riportere.

Max Hammerman: Rendőrőrmester a Night City Rendőrségről, az egyik Kiberpszciho-vadászosztag (a MAX-TAC) tagja. 2030-ban a 4. Céges háború után ő építette újra a Night City-i rendőrséget (Night City Police Depth, NCPD), amely a túlélésért küzdő város egyik legstabilabb pontja lett.

Phil 'Nacho' Hernandez: Egy középszintű Fixer Night City-ben.

Rache Bartmoss: Egy briliáns, de súlyos üldözési mániától szenvedő Netzsoké, aki a Démon és Véreb programokkal meghatározta a Hálózaton vívott csaták menetét. A testét egy sima hűtőszekrénynek álcázott létfenntartó-fagyasztó tárolja, miután 2021-ben meghalt (nem tudni, hogy ellenfelei sütötték ki az agyát a Hálózaton, vagy csak simán feladta a teste a küzdelmet, miután szinte folyamatosan a Hálózatra kötve töltötte napjait). A 4. Céges háborúban egy orbitális elektro-magnetikus ágyú megsemmisítette a feltételezett tartózkodási helyét.

Richard Night: Hosszú ideig nagy építkezéseket vezetett a részben általa birtokolt Halsey, Ferris and Night cégnél, majd kiábrándulva a nagy cégek és a kormány civakodásaitól egy saját céget alapított 1992-ben, a Night Internationalt, mégpedig azzal a fennkölt céllal, hogy megalapítsa és felépítse a Tökéletes Várost – egy helyet, ami etalon lehet a megújuló világnak. Az Összeomlás után a gigacégek is úgy vélték, hogy jó ötlet lehet egy ilyen helyet teremteni, ahol a saját szabályaik szerint működhetnek, és a tehetőseknek nem kell a szegénység szemet szúró problémáival szembesülniük. Az olyan cégek, mint az Arasaka, EBM és a PetroChem jelentős összegekkel támogatták a Night Internationalt, hogy megvalósítsa Richard Night utópiáját. A város Coronado City alapjaira épült, és nagyon szépen haladt a fejlesztések terén, ám 1998-ban zűrös körülmények között Richard Nightot megölték (feltehetően a szakszervezeteket távol tartó Nightot az azok mögött álló maffia gyilkolta meg). A várost az ő tiszteletére ekkor átkeresztelték Night City-re....

Spider Murphy: Egyike a legtehetségesebb Netzsokéknak 2020-ban.

Susan Forrest: Hivatalos hóhér Dél-Kalifornia államban, a legjobb fegyverekhez és páncélokhoz fér hozzá, valamint hatósági jogköre van arra, hogy a távollétében halálra ítélt személyeket felkutassa és helyben kivégezze.

CP RED karakterek:

Elizabeth Kress: egykori katona, őszinte, becsületes és kemény. Célja az Egyesült Államok megroppant renoméjának helyreállítása, de a hatalmat is szereti – négyszer választották újra, a kedvéért felfüggesztették a korábban évszázadokig élő szabályt, mely szerint maximum két terminusra lehet ugyanaz az ember az ország elnöke.

Trace Santiago: Nomad Santiago fia, híres médiaszereplő, aki a 4. Céges Háború viselt dolgairól jelentetett meg több könyvet is.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.