2023. június 7., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Játékok rovat

Cyberpunk 2077 2. rész

A végjátékot befolyásoló küldetések és szerelmi szálak ismertetése erős spoiler alert mellett!

[ ÚJ TESZT ]

Végjáték – Akkor most a jó is rossz?

Nos, ahogy fentebb is említettem, a végjátékot tekintve nincs egyszerű dolgunk. A játéknak összesen 5 befejezése lehet, és 5 irányban tudsz elindulni a Johnny-val való beszélgetésből. A legvégső végét tekintve is 5-féleképpen érhet véget, DE nem ennyire egyszerű a képlet. Mutatom, miről is van szó.
A játék végén, A NoReturnPoint-ot követően Johnny-val kimegyünk arra a tetőre, ahol meg kell hozni a döntést.

Miből lehet választani?

1. Megbízunk az Arasakában.
2. Megkérjük Panam-et, hogy segítsen.
3. Megkérjük Rogue-t, hogy segítsen (itt Johnny veszi át az irányítást).
4. Nem teszünk semmit, és eldobjuk a pirulákat.
5. Titkos befejezés, A kaszás (szükséges Johnny-val nagyon jó kapcsolatot ápolni).

Nos a legrosszabb befejezés az, ahol mi meghalunk, ezt az eldobott pirulákkal lehet elérni, viszont, ha a Titkos befejezést választjuk, és közben meghalunk, szintén ugyanaz a végeredmény.

A legjobb befejezés, ha Panam-et kérjük meg, és szerelmi szálat is folytatunk vele. Azonban határozottan ez a befejezés is szomorú. Még ha vissza is térünk a testünkbe, és Panammel az oldalunkon elhagyjuk NightCity-t, az időnk meg van számlálva.

Amire az elején is felhívtam a figyelmet, a játék vége szomorú, hiába is választod a legjobb befejezést. Történt ugyanis, hogy az ereklye olyan károsodást okozott, melyből nem tud még Alt, az egyik legnagyobb mesterséges intelligencia sem kigyógyítani, a kibertérben döntést kell hoznunk. Az egyik döntés, hogy Johnny-t hagyjuk a kibertérben Alt-tal, és mi visszatérünk a testünkbe. Viszont ebben az esetben 6 hónapunk lesz hátra. A másik opció, hogy átadjuk a testünket Johnny-nak és mi, mint V, ellovagolunk a kibertérbe Alt-tal, Johnny pedig éli az életét a mi testünkben.

A Rogue-gal való befejezéssel, nos rengeteg harc után elnyerjük a „Night City legendája” címet, és egy igazi kőkemény küldetésre indulhatunk, nagy tét, nagy pénz és mindez az űrben. Igazi nagymenővé váltunk, de itt is az időnk meg van számlálva.

Az Arasaka küldetés végén is két befejezés van. Felajánlanak egy szerződést, melynek értelmében a tudatunkat lementik, és a Mikoshiban tárolnák. A lélekőrző célja, hogy a tudatod lementve megmaradna, és ha sikerül a kompatibilitást megoldani, akár új testet is kaphatsz. Vagy ha ezt elutasítod, visszatérhetsz a Földre, és ahogy ők fogalmaztak, még a tél beállta előtt meghalsz.

Na és itt a Titkos befejezés – A kaszás. Fontos, hogy a Johnnyval való beszélgetések alkalmával próbálj minél jobb kapcsolatot kiépíteni. Feloldásához nem kell mást tennünk, mint a döntésnél egyszerűen nem dönteni. Ezt úgy értem, hogy a lehetőségek közül egyiket se válasszuk, csak várjunk.
Ez gyakorlatilag a játék legnehezebb küldetése, ugyanis egyedül vágunk neki az Arasaka torony ostromának, senki nem lesz mellettünk, és amit ha sikerül végigcsinálni, akkor szintén elnyerhető a „Night City legendája” cím, és mehetünk az űrbe, de ha csak egyszer is meghalunk a küldetés közben, akkor vége. Nincs gyors újratöltés. A játék vége halál.

Nos, próbáltam röviden, minél spoilermentesebben összefoglalni a lényeget. Azért sem írtam le mindent, pontról pontra, hogy ti is át tudjátok élni és érezzétek a döntésetek súlyát, és élvezzétek a végét.
A fenti lehetőségek közül lehet válogatni kedvünkre. Érdemes egy teljesértékű mentést csinálni még a lift előtt, így végigzongorázhatjátok az összes endinget, feltéve, hogy nem maradt ki semmi :)

De a legfontosabb, hogy ne a játék vége alapján ítéljük meg. Az a temérdek tartalom, ami az ereklye megtalálása és a végjáték kezdete között megtalálható, bőven hordoz magában 50-70 órányi játékidőt.

Ha bármi kérdésetek van, írjátok meg kommentben, és segítsük egymást.

Köszönöm, hogy elolvastad, remélem, tetszett ez az írás is. Kérlek jelezd, ha érdekel még a téma.

Azóta történt

  • Cyberpunk 2077 egy év után

    Megannyi frissítés, csiszolás, újrakiadás és ígéret után lássuk, érdemes-e karácsonyi ajándékként gondolni rá?

  • PolyCore Defense bemutató

    Amikor egy játék nem akar több lenni kategóriájában, mégis ezt olyan minőségben teszi, ami miatt érdemes róla beszélni.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.