2024. május 9., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Játékok rovat

Cyberpunk 2077 2. rész

A végjátékot befolyásoló küldetések és szerelmi szálak ismertetése erős spoiler alert mellett!

[ ÚJ TESZT ]

Jackie - Jaquito Welles – Goro Takemura

Ezen két karakterhez nem tartozik szerelmi szál, és az endingekre is minimális kihatása van. Azonban úgy gondolom, a két karakter története hordoz némi érdekességet.

Jackie - Jaquito Welles

Jackie-vel már a játék elején, a legelső kasztodhoz tartozó küldetés során ismerkedünk meg.
Utcakölyökként, ugyanazt a luxusautót kell ellopnunk, és majdnem kinyírják egymást.
Cégesként, már régi barátként üdvözöljük, így ő húz ki minket a „szarból”.
Nomádként pedig közös küldetésetek lesz, és ott ismeritek meg egymást, majd egymás életét megmentve lesztek a legjobb cimbik.

Ő lesz a társunk a játék prológusában. Gyakorlatilag ő mond el több olyan dolgot, mely segít jobban megérteni NightCity-t, megismerteti a harcrendszert, és jó barátként szórakoztató párbeszédek része lesz. Jackie-nek aranyból van a szíve, és tudja, mi a helyes. Persze azt is, hogy néha be kell piszkolni a kezét. Egy igazi, hűséges jóbarát, akivel együtt szállunk alá a pokolba, és majdnem mindketten át is lépjük a pokol kapuját.

Jackie halála nem túl nagy meglepetés, hiszen a 2019-es E3-as bemutató alatt, pont azt a jelenetet sikerült megmutatniuk a játékból. Azonban az, hogy a holttestével mit teszünk, az már rajtunk áll.
Itt két lehetőség közül választhatunk, vagy elszállíttatjuk a hulláját a családjához, vagy Viktorhoz vitetjük a hullát.

Amennyiben a családjához küldjük, akkor részt vehetünk a temetésén, melynek végén megkapjuk a motorja kulcsait.
Amennyiben Viktorhoz küldetjük, Viktor később közli velünk, hogy az Arasaka elrabolta a testét. A motor kulcsát persze így is megkapjuk, bár Welles mama elég pipa, hogy nem került haza a test.

A Takemurával való küldetéssorozat közben, és egy kedves beszélgetés (próbáljunk meg barátságos lenni vele) során kiderül, hogy az Arasaka gyakorlatilag kínzás céljából használta a lélekölőt Jackie-n, hogy ki tudják még vallatni. Így az ő tudata is felkerült a Mikoshiba. A tudatának egy részével találkozhatunk is, viszont nem úgy, ahogy például Johnny-val. Tekintve, hogy Jackie már halott volt, mikor a Lélekölőt használták rajta, így egy árnyaltabb, kicsit más Jackie-vel tudunk beszélni.
Panam ending szálát választva, tudtam vele találkozni, és pár szót beszélni vele.

Éééééés, igen, mivel Jackie-nek is van lenyomata, így én határozottan remélem, hogy egy DLC keretein belül lesz lehetőség a felszabadítására, vagy valamilyen módon vissza tudjuk őt hozni.

Goro Takemura

Takemura karaktere azért is érdekes, mert ő Saburo Arasaka testőre volt, és becsületesen, hűen szolgálta az Arasakát. Saburo halálával azonban elveszti az összes kiváltságát, így gyakorlatilag hasonló helyzetben találja magát, mint mi a játék elején. Takemura gyanúsnak véli a „mérgezést”, azonban mivel V és Jackie pont akkor szökik ki a toronyból, így a gyilkosság első számú gyanúsítottjaiként célpontok leszünk.

Takemura Dexter segítségével meglátogat minket a szeméttelepen, és értesíti Yorinobu-t, hogy fellelte apja gyilkosát. Yorinobu bérgyilkosokat küld, hogy kiiktassanak minket és Takemurát. Takemura és V, sérülten érkeznek Viktorhoz, ahol Takemura bosszúra esküszik. Saburo megölését követően mindenképp igazságot akar szolgáltatni, mivel azonban NightCity és az igazság egy mondatban nehezen találkozik, így inkább a bosszú felé hajlik.

Több küldetésen át lesz lehetőségünk Takemura társaságát élvezni, azonban fontos információkat tud velünk megosztani, ha nem vagyunk túl bunkók vele. Érdeklődjünk a múltjáról, és legyünk kedvesek. Lesz egy küldetés, ahol megfigyelhetjük a léghajók állomását, ott fogja elmondani Takemura, hogy Jackie tudata feltöltésre került a Mikoshiba.

Hanako Arasakával való „beszélgetés” során Takemura elrabolja őt, és egy kis motelszobában kötünk ki. Fontos! A rajtaütés alkalmával Johnny azt fogja mondani, hogy Takemura meghalt, és a küldetés sem fogja jelezni, DE megmenthetjük Takemurát! A beszakadó padló és a Johnny-val való beszélgetés után ahogy elindulunk a folyóson, lesz egy kék neon kereszt jobbra mutató nyíllal. Itt NE fordulj jobbra. A kereszt bal oldalán lesz egy hasadék a falban, ott bújj át, és egyből jelezni fogja mint opcionális lehetőség, hogy „próbáld megmenteni Takemurát”.

A megmentését követően fel tudjuk hívni és beszélgetést tudunk vele kezdeményezni. A megmentésével újra találkozni tudunk vele, amennyiben az ending során megbízunk az Arasakában.
A végső szerződést ő fogja felajánlani, ami így egy sokkal barátságosabb ajánlatnak tűnik.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Cyberpunk 2077 egy év után

    Megannyi frissítés, csiszolás, újrakiadás és ígéret után lássuk, érdemes-e karácsonyi ajándékként gondolni rá?

  • PolyCore Defense bemutató

    Amikor egy játék nem akar több lenni kategóriájában, mégis ezt olyan minőségben teszi, ami miatt érdemes róla beszélni.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.