2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Cooler Master Silencio 550 ház + GX550 bronz táp, bemutató egy user szemszögéből

Kis nézelődéssel bele lehet futni jól árazott akciós termékekbe.

[ ÚJ TESZT ]

A táp

Ez a Cooler Master tápegység GX sorozatában található. GX550-es. Fontos megjegyezni, hogy ennek a tápnak létezik E3 és D3 típusszám végződésű variánsa, de a tápos topic ajánlása szerint a D3-as végződésű az ajánlott. Minőségibb Enhance belsővel van szerelve. Ez ilyen volt, vagyis a D3-as. Valszeg már nem is forgalmazzák az E3-ast, legfeljebb a használt alkatrészeknél tűnik fel. A D3-as sorozat a 80+bronz minősítésű. Az E3 nem, az "csak" 80 plus-os.

A tápon visszaköszönt a ház minőségi festése. A rikító felirat ízlés kérdése. Így szimplán, ha választani lehetne nem biztos, hogy ezzel a színnel kérném, de mint említettem, a ventik színével összhangban, már tetszett. A táp rendelkezik a szükséges védelmekkel.
Minden kábel – melyek fix bekötésűek –harisnyázottak. Kellően hosszúak, a házban vígan el lehetett őket vezetni a tetszőleges helyre, nem kellett trükközni vele.

Az 550W-os táp gamer gépekbe tökéletes, az egyben hagyott 44A leadására képes 12 V-os ág, illetve a 2 db 6+2 pines PCI-e VGA csati miatt is. Így az éhesebb felső-középkategóriás videókártyákhoz is ajánlható a bronz minősítéssel rendelkező táp.

Komoly méréseket nem tudtam eszközölni megfelelő műszerek hiányában, illetve mint a bemutató jellegéből is kitűnik, csak, mint egy felhasználó írom le a tapasztalataimat.
Azért mégis kiméregettem a feszültség értékeket.
Mérésre egy Kaito BM8320 műszert használtam. Nem egy csoda eszköz, de az Aida és más szoftveres mérésnél talán pontosabb.

Mind a négy mérésnél lefuttattam egy teljes LinX teszt programot (5.30 perc ). Minimum és maximum érték mellett leírom az alap feszültség értéket. A min. és a max. értékek között nem nagyon "ugrált" a feszültség érték, hanem néha lépett 0,01-0,02 -t. Ez lazán benne van az ATX szabvány tűréshatárában.

Az első számok a műszerrel mért, a táp alapállapotban leadott feszültség értékei, míg a másik két szám a teszt során kapott minimum és maximum értékek.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.