2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Cooler Master Silencio 550 ház + GX550 bronz táp, bemutató egy user szemszögéből

Kis nézelődéssel bele lehet futni jól árazott akciós termékekbe.

[ ÚJ TESZT ]

Miről is lesz szó?

Ezt az írást nem tesztnek szánom. Tehát nem lesznek benne tömény számadatok, nem foglak benneteket összehasonlító táblázatokkal bombázni. A gyári adatokat megtaláljátok a gyári linken, ami megtalálható az írásban. Csupán arról szól, hogy addig a rövid ideig, amíg a tulajdonomban voltak ezek a hardverek, mit tapasztaltam, milyennek találtam őket. Részletesebb tesztet akartam írni, de az utóbbi időben a hardverek elég gyakran cserélődnek nálam, így mire elkészítettem volna - mert a szándék megvolt - már le is cseréltem őket. Így csak egy bemutató lett belőle, felhasználva az akkor elkészített képeket. Szigorúan szubjektív lesz, az én szempontjaim, az én értékrendem alapján. De remélem, hogy azért elég informatív ahhoz, hogy ha valaki ezen eszközök megvételén gondolkodik, akkor valami képet kapjon róluk, és segítse a döntésben.

Akkor belevágok.
Mondtam ezt akkor is, amikor megvettem ezen írásom tárgyát képező hardvereket. Cooler Master házam már volt pár évvel ezelőtt, még az Elite 335. Az akkori konfigomhoz megfelelt (?), használtam vagy 2 évig nagy megelégedéssel, több konfigot is kiszolgált. Bár itt már éreztem, hogy talán kinőttem a házat.

Ezután volt 1-2 házam, így jutottam el oda, hogy megláttam a Hardveraprón egy hirdetést, melyben egy Cooler Master Silencio 550-es házat hirdettek a GX550 80 plus bronz minősítésű táppal. Így szettben nagyon olcsón hozzájutottam.Zsír új volt, "0 km.-es".

Több helyen is forgalmazták ekkortájt szettben 31-33 000 forintért! Nincs miről beszélni, szerintem ez így bestbuy volt. Ha külön kellett volna megvenni ezekben a boltokban akkortájt kb. 45 000 Ft lett volna a számla végösszege, vagy még magasabb. Az utolsó ára, amin az ED-nál forgalmazták még 2 hete 30400 Ft volt.
Mit kaptam a pénzemért?

Egy minőségi házat. Ez igaz a kidolgozásra, és a ház által nyújtott „szolgáltatásokra” is.
Egy bronz minősítésű tápot.
Cserében annyi kompromisszumot kellett kötni, hogy a tápnak nem volt külön doboza, hanem mondhatni OEM volt. A házba volt beszerelve.

Továbbá a garancia az értékesítést végző üzlet álláspontja szerint csak a két termék együttes leadásával érvényesíthető. Tehát, ha a tápegység elromlik, akkor garanciális ügyintézés során a házat is vissza kell küldeni az üzletnek. Ezt azzal magyarázták, hogy a két hardver egy cikkszámon, egy termékként lett értékesítve, így ha esetleg cserélik, akkor együtt cserélik – kezelik a két hardvert.

Illetve, míg a tápra 5 év garancia van, ha külön vettem volna meg, addig így csak 3 év szerepelt a garipapíron. Erre rákérdeztem a PH Cooler Master topicban aktívan tevékenykedő, a közösség munkáját segítő – ott csak „CM Hungary” néven szereplő fórumtárstól. Ő megnyugtatott, hogy az 5 év gyári garancia érvényesíttethető Magyarországon is. Ehhez, ha szükséges, minden segítséget meg fog adni!

No comment. Ilyen hozzáállásra van szükség. Illetve lenne más gyártók, és azok hazai képviselői részéről. Is.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.