2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Cooler Master Silencio 550 ház + GX550 bronz táp, bemutató egy user szemszögéből

Kis nézelődéssel bele lehet futni jól árazott akciós termékekbe.

[ ÚJ TESZT ]

Az együttélés során szerzett tapasztalatok

Nagyon tetszett a ház. Elegáns, letisztult vonalvezetésű. De egy egyszerű hasábformára mit is lehetne mondani? Az előlapi fényes, üvegszerű (de műanyag) ajtó tovább fokozta az elegancia érzetét.
Tetszett a minőségi kidolgozása, a könnyű szerelhetősége. A használhatóságot megkönnyítette a kezelőgomboknak a ház tetején való elhelyezése. A reset gomb nem a megszokott ”holegytollvagyceruzahogybetudjamnyomni” kialakítású, hanem pont olyan méretű, hogy ha szükséges, ujjal is benyomható. Az SD memóriakártya olvasót könnyű megszokni, ott van kéznél mindig.

Még nem említettem az előlapi ajtó mögé bujtatott 3,5” HDD dokkolót. Nem gyakran használtam, de amikor szükség volt rá - jó szolgálatot tett, nem kellett a gépet megbontani egy vinyó csatlakoztatása miatt.

Viszont a túlzott szigetelésnek volt egy negatív hozadéka is. Melegebb volt benne a rendszer, mint az előző házamban. Mondjuk ez nem nagy kunszt volt, mert ez előtt egy Corsair Carbide 300R volt, ami egy tésztaszűrő ehhez képest. Meg ugye gamernek mondott gépet, főleg nem Crossfire rendszert, jellemzően nem Silent sorozatú házba épít az ember. Arra ott van a HAF, a 690 vagy a kimondottan gamer igényekre szabott gamer sorozatú házai a gyártónak.

A ház csendes volt, vagyis lett volna, ha nem szerettem volna elérni a korábban tapasztalt alacsonyabb hőértékeket. Így viszont a ventiknek volt hangja. Pontosabban nem a venti által adott mechanikus zaj volt tapasztalható, hanem az orrában lévő ventik által keltett szélzaj. Ezt a levegőztetés céljából az előlap oldalán található kopoltyúkon beáramló levegő keltette. Véleményem szerint ezeknek a réseknek a száma kevés.

Ezt bizonyította, ha kinyitottam az előlapi ajtót, akkor a szélzaj megszűnt. De erre rájöhettek a gyárban, mert az újabb sorozaton már az előlap oldalának teljes hossza perforálva van. Végül is a gyári ventik is elég halkak voltak, mert a Coolink ventik ugyan magasabb légszállítással bírtak, de ezzel együtt nőtt a szélzaj is.

Ha elfogadjuk, hogy a ventik alacsonyabb fordulaton, de csendben üzemelnek és így pár fokkal melegebb lesz a házikóban, akkor elkerülhető ez a szélzaj.
A másik zajforrás a táp volt, ami az én fülemnek hangos volt. Igaz, ez megint relatív, hogy kinek mi a hangos. Én egy Seasonic beles Corsair tápot cseréltem erre, ahhoz képest hangos volt. De 2 ismerősöm szerint „szuper csendes” igaz ők megint más táphoz hasonlították.

Tehát ez csak viszonyítás kérdése. Ez egy erős középkategóriás táp az én véleményem szerint. Igaz ,nem is a felső kategóriában indul a táp, arra ott van a gyártó "V" sorozatú tápcsaládja.

Mindent egybevetve tetszett ez a szett. Minőségi termékek benyomását tette rám. Mint a leírásból kitűnt, a két termék közül inkább a ház tetszett. Egy nappaliban nagy képernyős tv közelében elhelyezve nagyon tetszetős alapja lehet akár egy házimozi konfigurációnak. Is. Egy csendesebb táppal valóban silent lehet. De ha gamer belsőt kívánunk bele építeni, akkor fogadjuk el, hogy pár fokkal melegebb lesz benne mint egy szellősebb, eleve gamer célokra tervezett házban.

Fotó galéria

u.i.: Kérem az írásommal kapcsolatos kritikákat óvatosan megfogalmazni! Ez az első logoutos megnyilvánulásom.
Amennyiben sok negatív visszajelzést kapok, akkor még lesz több is. És ez nem fenyegetés.

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.