2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Cooler Master Silencio 550 ház + GX550 bronz táp, bemutató egy user szemszögéből

Kis nézelődéssel bele lehet futni jól árazott akciós termékekbe.

[ ÚJ TESZT ]

A ház

Ez a Silencio sorozat tagja, a pontos neve: Silencio 550, már a frissített verzió. Kapható fehér színben is. Ez többek között abban különbözik az első sorozattól, hogy az előlapi USB3-as csatit nem kellett kivezetni a ház hátulján, és az alaplapi USB3-as csatiba dugni, hanem már közvetlenül az alaplap 19 pines csatijára lehetett csatlakoztatni. Elegánsabb megoldás.

A házat gondosan becsomagolva kaptam meg, a táp a helyére már be volt szerelve. Egy külön dobozban kaptam meg a szerelési anyagokat. Csavarok tömkelegét, kábelkötegelőt, alaplapi hangszórót, beépítő kereteket, illetve egy tálcát amire az SSD-t lehet szerelni. Továbbá egy tápkábel is mellékelve volt a csomagban.

A ház 2 db, 12 cm-es ventivel volt előszerelve a szokásos helyekre beépítve. Egyik a ház elejében dolgozott. friss levegőhöz juttatva a rendszert, a másik a ház végében, a CPU hűtő mögött tevékenykedett, szívta ki az „elhasznált”, meleg levegőt.

Az első benyomásom a házról az, hogy nagyon minőségi kidolgozás jellemzi. Minőségi festés, még a ház belsejében is - nemcsak úgy „ráködölve”. Megmosolyognak, amikor a ház belsejével, annak esztétikus megjelenésével foglalkozok. Annak ellenére, hogy zárt oldallapos házaim voltak eddig, de maga a tudat, hogy csak össze van csapva a ház belseje, zavar. Az lemez élei szépen el voltak dolgozva. Könnyű szerelhetőség jellemzi.

Az oldallapokon, illetve az előlapon vastag hangszigetelő anyag van, ami megadja az oldallapok súlyát.

A ház összeszerelését azzal kezdtem, hogy… szétszedtem teljesen.
Kiszereltem belőle a nagyobbik HDD keretet, nem volt rá szükségem, és úgy gondoltam, hogy a videókártyák is akadálytalanul jutnak így friss levegőhöz az első ventik jóvoltából.

Kiszereltem a tápot is, mivel az összeszerelés közben kimaradtak rezgéscsillapító alátétek. A tartozék csomag tartalmát képezte az a szilikonos (a képeken 2 darab L alakú) gumis alátét, melyet a ház belső részéhez kellett ragasztani. A tápot ezután csavaroztam be, vagyis a ház nem érintkezett közvetlenül a táppal. A táp alja pedig 4 darab kis gumi párnácskán feküdt fel. Okos megoldások.

Az alaplapi tálca mögött majd 2 centis hely áll rendelkezésre, van hol elrejtsük a kábeleket. Így elkerülhető a bábeli – kábeli zűrzavar. Ezt segítik a kábelek elvezetésére szolgáló kivágások, furatok. Igaz ezekről a furatokról hiányzik a drágább modelleknél megszokott gumi kábelátvezető.

Én beszereltem egy 3. ventit is. Így minden ventihely beépítésre került. A ház orrában 2 venti tolta be a friss levegőt, míg a ház végében a harmadik szívta ki a meleget. Első körben a gyári két venti mellé egy szintén 12 cm-es Coolink Swif2-es került – a csend jegyében. Később a 2 gyári venti lecseréltem 2 db szintén Swif2-esre. Legalább a színűk passzolt a táp feliratához. Kellően rikító lett. :D Nekem személy szerint tetszett a ventik harsány színe és a ház mélyfekete színe közti kontraszt.

Egy Intel rendszer került beszerelésre, egy MSI Z77A 45G + i5 3570K finoman húzva. Később ezt váltotta egy ASRock H87 Performance Fatal1ty + i5 4670 duó. A kép megjelenítésről akkor egy Sapphire HD7870-es gondoskodott. Később amíg nálam volt a ház megfordult benne egy MSI R9 270X is, illetve egy Crossfire is kipróbálásra került. Az MSI mellé beszereltem egy Asus 7870-es karit is.
Vígan elvoltak.

A ház gyári specifikációja szerint „csak” 153 mm magas CPU hűtő fér el benne, de a 158 mm magas Be Quiet! Shadow Rock Pro SR1-es hűtőm gond nélkül elfért.
A táp előtt és a ház elejében is könnyen kiszerelhető, és tisztítható porszűrők találhatóak.
A beszerelés során semmi nehézségbe nem ütköztem, minden úgy ment, ahogy elő van írva.
Üresen is nehéz volt a ház, berendezve meg aztán pláne.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.