2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Chuwi Vi10, két dudás egy csárdában

Vettem egy tabletet, mert kényelmesebb olvasni mint 5"-on, s ha már lúd, legyen kövér, fusson rajta Android meg Windows is!

[ ÚJ TESZT ]

Tippek

Windows alatt alapesetben csak a modern felületű alkalmazásoknál ugrik fel magától a virtuális billentyűzet. De beállíthatjuk, hogy mindig elérhető legyen:

Android helyes felbontással
Android alatt a megfelelő dpi/felbontás beállítása: használjuk a javító csomagot!
Fix Android Blur Text Issue, 19.7MB.
Ahhoz, hogy működjön követni kell a leírását. A legfontosabb, hogy a driverek rendben legyenek. Van a csomagban driver is, de én itt is a Win10 által feltelepített drivereket használtam.

Driverek
A techtablets.com oldalon mind fent vannak! (a tablet Win8 driverei) [link]
Ha mi magunk szeretnénk lementeni őket, akkor használjuk a DoubleDriver programot.

Rootolás:
Több módszert is kipróbáltam. A legfontosabb, hogy a pc-n a driverek legyenek megfelelőek. Az asztali géppel (win7, 64bit. ult) akármit csináltam, leállt a rootolás, a tab egy E meghajtót hiányolt. Utána a laptopommal próbáltam (Win10, 64bit, pro)
A Windows alap drivereivel sikerült végül.
A rootoláshoz kelleni fog a pc-re az Abd, Fastboot driver.
A tabra le kell tölteni az SU zippelt változatát.
A pc-re pedig az IntelAndroid-FBRL-t.
Ez utóbbit ki kell tömöríteni, és a benne található launcher.bat-ot kell elindítani.
De! előtte célszerű tesztelni, hogy működik-e az Adb. Ehhez menjünk bele a kicsomagolt fbrl mappába, és keressük meg az abd.exe-t. Itt érdemes indítani egy parancssort. A parancssorba írjuk be: adb devices. Ekkorra a tabon egy kis ablak fog felugrani, engedélyezni kell. Utána a pc-n ki fogja írni a csatlakoztatott eszközt.
Szóval, ezután mehet a launcher.bat. Ha fut, a megjelenő ablakba írjuk be, hogy ACCEPT, majd a következő kérdésnél T3.
Ha minden rendben, a tablet újraindul kétszer. A második újraindulás után egy CWM recoveryben találjuk magunkat, ahonnan telepíthetjük az SU-t. Szokásos install zip... ki kell keresni. Ha már itt vagyunk, akár a romot is lementhetjük az sd kártyára. A végén még annyit kérdezett, hogy fix root? Naná! Ezután újraindul, és rootolt.

Bootloop esetére:
Megpróbáltam feltelepíteni az Xposed Framework-öt. Telepítési módnak a közvetlenül a system-re írást választottam. Újraindulás után azonnal bootloop lépett fel. Ilyenkor a legegyszerűbb, ha Safe mode-ban indítjuk el az Androidot.
Addig kell nyomni a power gombot, amíg ki nem kapcsol. Utána én előhoztam az oprendszer választó menüt, és itt az Androidot választottam. (a hangerő gombokkal lehet választani, a power gombot megnyomva indul el) A csökkentett módhoz- alias safe mode- egyszerre nyomjuk le a hangerő gombokat. Ha minden jól megy, akkor elindul a Droid, bal alsó sarkában pedig egy nagy felirat tájékoztat arról, hogy safe módban van. Itt már ki lehet törölni a hibás alkalmazást.

Másik módszer, hogy a techtablet oldalon található flashelő programmal feltesszük az Androidot. Ezt még nem próbáltam ki.

Akkumulátor idő meghosszabbítása
Ezzel szerintem nem mondok újat: kicsit visszább kell venni a maximális processzor teljesítményt. Android alatt például a No frills cpu control app segítségével. Esetleg ki lehet próbálni a cpu governort interactive-ról ondemandra állítani. Én egészen 1.6GHz-re levettem a maximális értéket, még így is tökéletesen gördülékeny minden, játékok is! Root jog kell hozzá!
Windwos 10 alatt pedig van takarékos mód. (jobb oldalról lehet előszedni ezt a menüt az asztalon például)
Takarékos üzemmódban közel 8 órát bír külső kijelzővel, sajáttal kb. 7-et.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.