2020. október 29., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Chuwi Vi10, két dudás egy csárdában

Vettem egy tabletet, mert kényelmesebb olvasni mint 5"-on, s ha már lúd, legyen kövér, fusson rajta Android meg Windows is!

[ ÚJ TESZT ]

UPDATE

Frissítés Windows 10-re

Én a saját módszeremet írom le.
0. Lementettem a drivereket a double driverrel biztos ami biztos.
1. Visszaállítás gyári állapotba. Gépház, frissítés és biztonság/helyreállítás. Itt azt a módszert választottam, hogy ne tartson meg semmit. Így foglal legkevesebb helyet.
2. Készítettem egy Win10-es pendriveot a Windows media creation tool-lal
3. A működő Windows 8 alól elindítottam a setup.exe-ét, és szépen végigmentem a varázsló segtségével. Itt azt a lehetőséget választottam, hogy ne tartson meg semmit. Kb. 30 perc alatt települt.
4. Saját magától aktivált.
Ennyi.

Telepítés után néhány drivert frissíteni/telepíteni kell. Pl: vga driver, touchscreen, windows gomb.


Két lehetőségünk van:
- Lementjük a gyári Windows 8-ról a Double driver programmal. Én a tömörített mentést választottam.
- Letöltjük a techtablets.com oldalról a drivereket, és feltesszük őket a double driverrel.
Arra kell figyelni, hogy csak akkor teszi fel mindet, ha a tömörített állománnyal dolgozik. Legalábbis én így tapasztaltam.

Utolsó lépésként az oprendszer váltó alkalmazást tettem fel. Szintén ott van a techtablets oldalon. Ha nem teszi ki magától a parancsikont, akkor manuálisan kell!

Hirdetés

HDMI

Rendeltem a tabhoz 2 fajta adaptert is, az egyiket a tv-hez a másikat a monitorhoz.

Mindkettővel tökéletesen működik. Akár csak külső kijelzővel, akár kiterjesztett/dupla asztallal.

Adapter

Eladótól függően elképzelhető, hogy nem adnak hozzá UK-EU átalakítót. Ez egy pár száz forintos kis adapter, gsm boltban/piacon/ebayen/elektronikai boltban beszerezhető. A fehér verzióban több az anyag. Nekem selejtet sikerült rendelni, az egyik villa kb fél centivel hosszabb volt. Ha már így alakult szétszedtem, nem túl meggyőző a belseje.
A tablet egyébként bármilyen micro usb töltővel tölthető, csak nyilván tovább tart neki, ha nincs meg a 2A. Kényes kérdés a kábel minősége is, mert hiába ad le 2A-ert a töltő, ha a gagyi kábel nem képes átvinni ennyit.

Egyéb: Ha maximálisan kihajtjuk a procit, magasabb fényerővel, elképzelhető, hogy töltés közben is merülni fog! Ez nem hiba, más tabletnél is így van. Esetleg lehet után rendelni 3.5 amperes töltőt...
Ha csak firefox+winamp megy rajta, akkor nekem még simán tölti, de pl. egy rész The fear of the Walkind Dead alatt 2%-ot merült töltővel is!


SD kártya

Az android nem nagyon komálja az ntfs fájlrendszert. Tehát, ha mindkettő operációs rendszerrel szeretnénk a kártyát használni, akkor formázzuk meg android alatt! Így fat32-es lesz, de legalább tényleg használhatjuk mindkettő oprendszer alól.

Akkumulátor elhasználódásának hibás kijelzése

Diagnosztikai programok szerint a vadonat új tablet aksija 5-15%-os elhasználódást mutat. (Előző 5-öt írt, ez az új meg 15-öt...) Ez hülyeség. Az az oka, hogy gyárilag nincs kalibrálva. (Ez a jelenség laptopoknál is elő szokott jönni, ha nem merítjük le őket időnként teljesen.)

A megoldás egyszerű, windows alatt le kell meríteni teljesen. Amikor kikapcsolt, akkor újra bekapcsolva lenyomjuk az ESC gombot előjön ugye a menü. Itt nem kell belemenni semmibe. Nekem így még közel 30 percig ment, és csak ezután kapcsolt ki. Tehát a Windowsnak fingja nem volt a pontos értékekről ha azt nézzük.
Éjszakára feltettem tölteni, és reggel jééé, 0% elhasználódás, és 6 óra üzemidőt jósolt. Annyi egyébként teljesen reális.
Kikapcsolt kijelzővel tegnap megvolt a 9 óra! Ami tetszik még, hogy a tapintást olyankor is érzékeli.

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.