2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » IT-ipar rovat

Autódiagnosztika: a gyakorlatban

Kicsit ugorva az ígéretemmel ellentétben, bemutatok néhány adaptert és a hozzájuk való programot.

[ ÚJ TESZT ]

Interfészek: Scantool adapterek

Ezeket az adapterek Scantool.net-ről rendelhetjük, de ebay-en is hirdetik őket. Közel egyformák, kivéve a kommunikáció módját, mely szerint lehet BT és USB, áruk 100$ és 150$ közt mozog. Külföldi oldalakon istenítik nagyon.

Képek:

OBDLink MX

OBDLink

OBDLink SX

Sebesség

Ezek az adapterek a piacon a leggyorsabbak: 60PID/sec (több hivatkozás alapján). Ha USB-s változatra esne a választás (PC v. izmosabb androidos eszköz használata szükséges), akkor a 120 PID/sec sem elképzelhetetlen. (Valóban real time data). Egyébként egy 600Mhz-s androidos telefont már izzasztja rendesen a 30PID/sec is.

Extra funkciól

Milyen protokollt támogat?: Gyakorlatilag mindent, ami a világon létezhet, mivel frissíthető firmware-rel rendelkezik. Ebből kifolyólag folyamatosan érkezik rá a frissítés, még olyan protokollokra is, amiknek igen ritka az előfordulásuk.

Alvó funkció: Folyamatos adatkapcsolatot tesz lehetővé anélkül, hogy leszívná autónk aksiját. Működése teljesen automatikus: figyeli OBD csatlakozón érkező 12 voltot, és ha 10 percig nincs ingadozás (+-0,1 Volt) akkor kikapcsol. Ez azért is jó, mert nem kell nyomkodni, dugdosni indulás előtt. Csak elfordítjuk a kulcsot és már látjuk is az adatokat.

Három év garanciát kapunk, pénz visszatérítési lehetőséget ha nem tetszik. Ebből kiindulva nincs probléma a minőségével.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

  • Autódiagnosztika: alapok

    Szeretnék némi segítséget nyújtani azok számára, akik otthon szeretnék diagnosztizálni autójukat.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.