2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » IT-ipar rovat

Autódiagnosztika: a gyakorlatban

Kicsit ugorva az ígéretemmel ellentétben, bemutatok néhány adaptert és a hozzájuk való programot.

[ ÚJ TESZT ]

Interfészek: egyéb adapterek

Eme adapterek elég ritkán kerülnek használatba. Nincsenek pontos adataim róla, de annyi biztos, hogy nem mindegyik ELM 327 kompatibilis, ergo nem férünk hozzá akármilyen szoftverrel, androidos alkalmazással.

Néhány példa:

PLX Devices: Kiwi

100 dolcsiért juthatunk hozzá, a vélemények megoszlanak. Valaki szerint lassú, de hibás példányokra is panaszkodtak már. (ELM 327 kompatibilis)

Garmin ecoRoute

Nem ELM 327 kompatibilis, csak a Garmin által forgalmazott készülékekkel csatlakozhatunk hozzá. Egyébként elég pofás darab. Jó látni, hogy egy nagyobb gyártó is észrevette az OBD eszközök szélesebb felhasználhatóságát. Szintén olyan 100$ körül juthatunk hozzá.

Track Electronics ConsultBT

Nissan Consult protokolljára kihegyezett darab. A Nissannak volt egy olyan heppje, hogy teljesen egyedi csatlakozóval és protokollal látták el az autóikat. Szoftver támogatottságát tekintve fejlődésben van. Több program is béta teszt alatt áll.

A felsorolást még folytathatnám a végtelenségig. Több autó-specifikus készülék is leledzik még a piacon, Volvo, VW, Audi, BMW. Ezek az eszközök azokhoz az autókhoz jönnek jól, melyeket a szabvány előtt (2001) gyártottak. Mivel nem volt szabvány így elképzelhetjük, hogy mennyi ilyen adapter létezik.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

  • Autódiagnosztika: alapok

    Szeretnék némi segítséget nyújtani azok számára, akik otthon szeretnék diagnosztizálni autójukat.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.