2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Android adb backup

Biztonsági mentés rootolás és unlockolás nélkül? Android 4.0 felett van rá ingyenes, egyszerű lehetőség.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

Aki Android operációs rendszert használ, az előbb-utóbb belefut abba a problémába, hogy szeretné egyszerűen lementeni a telefonja adatait, ugyanis senki sem örül neki, ha egy factory reset (gyári adatok visszaállítása) után a kedvenc játékát kezdheti előröl, mivel ilyenkor minden adata elvész.

Erre is létezik megoldás, több app is van a playen, amivel ez a probléma orvosolható.
Ilyen például a Titanium Backup, amivel szükség esetén biztonsági mentést készíthetünk adatainkról.
A programnak létezik ingyenes verziója, ami korlátozott szolgáltatásokkal rendelkezik, ha azonban minden funkcióját ki szeretnénk használni, akkor a pro verzióért bizony fizetnünk kell.

A másik kellemetlenség, ami sok felhasználónak gondot okoz, hogy ezeknek a programoknak általában root jogosultságra van szükségük, aminek a megszerzése készülékenként, és OS verziónként eltérő bonyolultságú feladat.

Létezik azonban egy ingyenes és sem rootolást, sem unlockolást nem igénylő megoldás erre a problémakörre, ami ráadásul az Android beépített szolgáltatása.

Sajnos ez a lehetőség csak a 4.0-s verziótól érhető el, így aki egy korábbi verziójú telefonnal rendelkezik, neki be kell érnie a Playen található applikációkkal.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.