2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Prohardver-topikfigyelő Android alkalmazás

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Bemutatom a Prohardver-topikfigyelő Android alkalmazást, melyet egy ideje már hobbiprojektként fejlesztek.

[ ÚJ TESZT ]

Az alkalmazást első körben csak saját célra fejlesztettem, mert a PH mobil webes megoldása nekem annyira nem jött be, és ha már a telefonom úgyis ott van a kezemben, akkor tudjam olvasni a kedvenc topikjaimat – földön, vízen, levegőben, bárhol, ahol tudok szerezni némi internetkapcsolatot.
(Elég sokat repülök, és egyes társaságok már Wi-Fi-t adnak a fedélzeten, szóval az alkalmazással már követtem topikot 10 000 méteren is. (Okés, nem releváns infó :-))

Lényegében első körben az alkalmazás csak az általam megadott topikokat tudta kezelni és azt egy leegyszerűsített felületen megjeleníteni.
Ám mivel barátaim között is vannak PH olvasók/fórumozók, így elkezdett terjedni az alkalmazás és felmerültek igények: tudjon RSS híreket megjeleníteni, lehessen keresni a topikok között, és még sok-sok kívánság.
Úgy láttam, ha már PH, akkor létrehozok neki egy topikot és lássuk, mit szeretnének a tagok bele.

Többen be is segítettek kitűnő ötletekkel és természetesen teszteléssel különböző androidos eszközökön. Így jutottunk el a jelenlegi állapothoz, mely letölthető a Google Play-ből. Mivel ez egy hobbiprojekt, a fejlesztése is eléggé random szintű. Ha van pár napom, amit bele tudok ölni, akkor fejlődik egy nagyot, aztán amikor nincs, akkor csak van és várakozik a következő fejlesztési fázisra.

Nos, ennyi a rizsa. Lássuk az alkalmazást:

Jelenleg az alkalmazás csak read-only módban működik, a felhasználói beléptetést még nem sikerült megoldanom, de keresem a módját; ám elég sok funkció már elérhető, és a visszajelzések (és persze a statisztikai adatok) szerint egyre többen használják is.

Telepítés

Az alkalmazás a Google Play-ből telepíthető az alábbi linkről, vagy csak simán a keresőben a 'Prohardver' kulcsszóra rákeresve.

[Prohardver-topikfigyelő a Google Play-en]

Használati útmutató

Telepítés után stílusosan egy üres képernyő fogad minket, ahol majd a követett topikjaink listája fog megjelenni, és természetesen elérhető a bal felső sarokban az ikonra klikkelve a menürendszer, melyből már több irányba bóklászhatunk az alkalmazásban:

Topikok listája és felvétel figyelésre

A fenti nagyító ikont megnyomva megkapjuk a PH topik kategóriáinak listáját, plusz a fejlécben egy keresőfelület, ahol szabadon böngészhetünk a kategóriák között. Ha a kategória listából választunk, akkor megjelenik az adott kategória 200 legfrissebb topikja. A kereső segítségével pedig a beírt kulcsszóra vetíthető topikok listáját kapjuk meg.

Természetesen bele is kukkanthatunk a topikba, lássuk miről is van szó. Ha tetszik a topik, akkor a csillagra kattintva felvehetjük megfigyelt topiknak, és ezáltal már meg is jelenik a főoldalon, ahonnan bármikor egyszerűen elérhetjük.

Ha egy topikot olvasunk, és egy bejegyzésnek vannak előzményei, akkor a hozzászóló sorában lévő kis üzenet ikonra klikkelve megjeleníthetjük a bejegyzés előzményeit.

A topik alatt a jövőben látni fogjuk, hogy a legutóbbi (alkalmazáson belüli) olvasás óta hány nem olvasott elem vár ránk. A topik sorára nyomva (long click) eltávolíthatjuk a megfigyelt topikok listájából.

Van itt még egy csengettyű ikon. Nos, erről majd bővebben a beállítások résznél írok...

Hírek olvasása

Ha éppen nincs olyan topik, melyben olvasatlan elemeink vannak, akkor nosza, tudunk friss híreket olvasni:

- Prohardver hírek
- Mobilaréna hírek
- IT Café hírek
- Gamepod hírek

A híreket időrendben kapjuk. Cím, kategória, dátum és a hírre klikkelve olvashatjuk a bevezetőjét, illetve elnavigálhatunk a teljes hír olvasására. A teljes hírt már a mobil böngészőben nyitja meg az alkalmazás.

Hardverapró

Elérjük a Hardverapró legfrissebb hirdetéseit, kategóriákra bontva. A kategóriákon belül mindig a legfrissebb 200 hirdetést. A hirdető neve és profilképe, a hirdetés címe és az ára jelenik meg. A hirdető profilképére klikkelve megjeleníthetjük az adatlapját. A hirdetésre bökve pedig mobil webes nézetben megjeleníthetjük a teljes tartalmát.

Későbbiekben tervezek ide keresési funkciót is, és egy kulcsszavas hirdetésfigyelőt, melynek segítségével értesítést kapunk, ha megjelenik olyan hirdetés, amiben számunkra érdemleges terméket kínálnak... (hamar lecsaphatunk rá :) )

[L:/dl/upc/2014-11/29/152971_lixs2qa3hkhjowdw_screenshot_2014-11-29-21-25-14.jpg](IMG:/dl/upc/2014-11/29/152971_lixs2qa3hkhjowdw_screenshot_2014-11-29-21-25-14.thumb.jpg)(/IMG)[/L]

Beállítások

A beállításoknál jelenleg két almenüpontunk van:

Témák

Itt kiválaszthatunk különböző színkombinációkat, melyek a beállítás utáni következő újraindításnál alkalmazódnak. Oké, van jobb megoldás is, és lesz is itt egy javítás majd, de addig is a funkció újraindítást igényel. :)

Értesítések

Itt jön képbe a figyelt topikoknál megjelenő csengettyű. Ha itt még nincs beállítva semmi, akkor a csengettyű megnyomására az alkalmazás jelzi, miért is kell ezt itt beállítanunk. Ha megadjuk a Prohardver nicknevünket és bekapcsoljuk, hogy értesítést kérünk, akkor az alkalmazás minden olyan esetben, amikor a figyelt topikjainkban válasz érkezik a mi bejegyzésünkre, értesítést fog küldeni.
Az értesítések reggel 8 és este 8 óra közötti intervallumban jelennek meg. Tervbe van véve, hogy ezt az értesítési rendszert kibővítem majd több beállítási lehetőségre.

Ha itt beállítottunk mindent, akkor a csengettyű be- illetve kikapcsolhatóvá válik, és a funkció azonnal élesedik.

[L:/dl/upc/2014-11/29/152971_agnv5orptkgjajpp_screenshot_2014-11-29-21-29-15.jpg](IMG:/dl/upc/2014-11/29/152971_agnv5orptkgjajpp_screenshot_2014-11-29-21-29-15.thumb.jpg)(/IMG)[/L]

Statisztikák

A statisztikákban egy listát látunk, hogy az alkalmazást milyen készülékekről használják, és ezekre bökve a Google keresőben megjelenik az adott készülékre történő keresés.

És megnézhetjük az adatlapot, melyről közvetlenül elérhetjük az alkalmazás topikját.

Zárszó

Összességében ennyit tud az alkalmazás jelenleg, de fejlődik és egyre többen is használjátok, aminek nagyon örülök. Az alkalmazás topikjában természetesen örömmel fogadok minden segítőkész bejegyzést. Ha pedig olyan funkcióötletetek van, ami jobbá teheti az alkalmazást, akkor az is jöhet oda, vagy akár privát üzenetbe.

[Az alkalmazás topikja]

Jó szórakozást az alkalmazás használatához!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.