2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

AMD HD7660D (A10-5800k) mélyinterjú

Kezeim közé került egy A10-5800k - jó alaposan ki is faggattam, hogy mit tud a 3D-s játékokban.

[ ÚJ TESZT ]

Régebbi AAA játékok #2

Overlord (2007)

Talán kicsit kilóg az AAA kategóriából az Overlord, amelyet nem előztek meg nagy várakozások, viszont annál pozitívabb fogadtatásban részesült. A sajátos felfogású és humorú hadvezér-szimulátor az újkori videojáték-történelem egyik legjobb évében jelent meg, így sokan talán elsiklottak felette - de sosem késő pótolni, a játék egyéni világa mindenképpen megér egy próbát.

Az Overlord viselkedése nagyban a Mirror's Edge-re hajaz - HD-ben korrekt sebességgel fut, a memória-órajel megemelése igen jólesik neki, fullHD-ben viszont már nem éppen folyékony a játékmenet - érdemes megfontolni 1-2 beállítás lejjebb kapcsolását.

Prey (2006)

A cherokee legendákra építő Prey a mai napig a kedvenceim egyike, és miután az id Software Tech4 motorjára épül, jó alany a teszteléshez is.

Közel ugyanazt látjuk, mint a Mirror's Edge és az Overlord esetében - HD-ben minden rendben (főleg a 2133 MHz-es memória-órajel mellett), fullHD-ben pedig javasolnám, hogy egy kicsit a beállításokat csavarjuk lejjebb - van úgyis éppen elég belőlük :)

Régebbi AAA játékok - összefoglalás

Így festenek az összegző grafikonok (a Deus Ex-et az olvashatóság kedvéért nem tettem fel, de az átlagos értékbe bele van kalkulálva):

Három dolgot érdemes kiemelni az A10-5800k 5 korábbi AAA címben nyújtott teljesítményével kapcsolatban:
- 1600 MHz-es memória-sebességgel, HD felbontásban, maximális beállítások mellett (kivéve AA) mindegyik játék kellemesen futott, de csak a többieknél sokkal régebbi Deus Ex volt teljesen sima.
- A 33%-os RAM-órajel emelés jellemzően 10-12% extra fps-t hozott a konyhára, ami kifejezetten soknak számít. A Deus Exen kívül mind a 4 játék folyamatossága érezhetően javult, a Mirror's Edge és a Prey közel ideális volt így.
- Továbbra is 2133 MHz-es RAM-okkal, viszont fullHD felbontásban az APU-nk már egy kicsit kevésnek bizonyult - bár érdemes megjegyezni, hogy a minimum fps-ek mindenhol 30 felett voltak.

A HD 7660D IGP tehát jól vizsgázott ezekben a tesztekben - az 1920x1080-as felbontásban teljes folyamatosságot nyújtó APU-ra még várni kell, de 1280x720-ban már nagyon jól muzsikál az AMD megoldása.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.