2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

AMD HD7660D (A10-5800k) mélyinterjú

Kezeim közé került egy A10-5800k - jó alaposan ki is faggattam, hogy mit tud a 3D-s játékokban.

[ ÚJ TESZT ]

Régebbi AAA játékok #1

HD 7660D mélyelemzés - régebbi AAA játékok

Az 5-15 éves játékkollekcióval kicsit egyszerűbb az élet - minden beállítást a maximumra tettem, kivéve az az MSAA-t (ahol van), és itt egyáltalán nem ördögtől való az az elképzelés sem, hogy az APU-nk fullHD-ben futtassa a játékokat. Lássuk, hogy sikerül neki!

Deus Ex (2000)

Az ezredforduló intellektuális töltetű shootere roppant népszerű még ma is. Az izgalmas történet és a jó játékmenet mellett a szoftvernek sajátossága a meglehetősen ronda látványvilág, amit azonban lelkes rajongók egy nagyfelbontású textúracsomaggal, ill. egy DirectX 10-es rendererrel lényegesen emészthetőbbé tettek.

Az AMD-s IGP-t láthatóan nem zavarja a fanmade renderer, a játék HD-ben erősen CPU-limites (alig van hatása a RAM órajel emelésének), és fullHD-ben is rengeteg fps-t produkál. Pipa.

Mirror's Edge (2008)

Az Unreal Engine 3 egy igen szép implementációját, valamint egy egyedi, toronyházak között ugrálásra építő játékmenetet hoz a Mirror's Edge, ami ugyan piacilag nem lett nagy siker, de igazi unikum, és benchmark célokra is kitűnően alkalmas.

Az UE3 motor azért már több terhet ró a videovezérlőre, a 7660D korántsem olyan fickós, mint a Deus Ex alatt. HD felbontásban ettől függetlenül közel tökéletesen fut a játék, különösen a 2133-as memóriával. FullHD-ben sem elfogadhatatlan a sebesség, de ez nálam már nem az ajánlott kategória - vagy valamelyik beállításból érdemes visszavenni, vagy a felbontásból.

Elder Scrolls IV: Oblivion (2006)

Újabb roppant népszerű játék, ezúttal az RPG műfajban. Az Elder Scrolls sorozat 4. része anno szokás szerint az aktuális hardvereken küszködött kissé - hét év elteltével ellenben már integrált megoldásokon játszunk vele.

A játék alatti motor idétlenkedése miatt a minimum fps-ek kissé szétszórtak. Az átlagok alapján elég jól játszható a játék, és a megemelt memória-órajeles tesztben a beakadások is ritkábbak voltak - sőt, fullHD-ben sem erősödtek fel. Az Intel HD Graphicsszal szemben itt a HDR is működött, úgyhogy igazából panasz nem lehet a 7660D teljesítményére.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.