2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Acer Iconia W4-820 tablet PC

Az Acer Iconia W4-820 megvásárlását ajánlom bárkinek, aki egy 8"-os, teljesértékű Windows-os gépet szeretne.

[ ÚJ TESZT ]

A Világos Oldal

Kétségkívül az egyik legnagyobb pozitívuma a gépnek a "Pocket PC" utánérzés. Azaz egy kis kütyü van a zsebedben, ami lényegében egy tényleges számítógép minden tulajdonságával bír. Ez pedig képes ellensúlyozni az előző oldalon leírt hátrányos tényezőket, vagy legalább is csempészik némi édesítőt a keserű igazságba, így nyújtva felemás érzést, aminek a végén mégis úgy érezzük, hogy szerethető készüléket vettünk a kezünkbe.

Hiszen ténylegesen minden Windows-ra megírt alkalmazást képesek vagyunk futtatni rajta és az 1280x800-as felbontáson még használni is lehet őket. Az USB vagy Bluetooth egér és billentyűzet kezelése miatt még csak a touch felület nyújtotta lehetőségekre se kell támaszkodnunk, ha esetleg farönk vastagságú ujjakkal áldott/vert meg minket az élet.

E mellett az üzemidő magasan veri a notebook-ok alsó szegmensében általánossá vált 2-3 órányi maximális élettartamot (na jó, van, amelyikből 4-et is ki lehet préselni). Így okos, nem folytonos használat mellett napi 12 órát is el lehet vele lenni.

Teszi mindezt úgy hogy egy kézben is elfér, tartani se nehéz és még a melegedési/hűtési problémákkal se szembesülünk. Tökéletes társ lehet azok számára, akik sokat utaznak és nem szeretnének 13-15" gépeket magukkal hordani, de szükségük van a Windows 8.1 nyújtotta élvezetekre és lehetőségekre.

Nem mellesleg a fogyasztás és energiagazdálkodás is vonzó tényező. Míg egy laptopot többet tartunk töltőn, mint mondjuk a telefonunkat addig ezt a kis csodát elég csak este rádugni az áramforrásra, ami 5,25V és 2A mellett ugye 10.5W-os fogyasztással bír. Ezt a felvételt viszont a készülék periodikusan szívja ki az aljzatból, tehát ha feltöltött, akkor lekapcsolja, ha visszamerült pár tizedszázalékot, akkor ismét bekapcsolja. Lényegesen gazdaságosabb a használata, mint egy laptopnak.

Ha pedig egy 64 GB-os változatot szerzünk be és a microSD nyújtotta bővítési lehetőséggel is élni szeretnénk, akkor 48+29, azaz 77 GB tárhely lesz, amit kapunk. Ez pedig elég az emberek többségének arra, amire ezt a gépet használni lehet.

Az Acer Iconia W4-820 megvásárlását éppen ezért ajánlom bárkinek, aki egy 8"-os Windows-os gépet szeretne magának.

Azóta történt

  • Asus Transformer Book T200 bemutató

    A Computexen bemutatott új Transformer Book hamar elérhetővé vált a hazai piacon, ár-érték aránya miatt az őszi szezon egyik kedvence lehet.

  • Acer Iconia W1-810 PC-s szemmel

    Egy belépőszintű, Windows alapú tablet bemutatása egy megrögzött PC felhasználó szemével.

  • Wintel CX-W8 mini PC

    Tabletbe szánt atomos mini PC (Z3735F, 2GB memória és 32GB MMC) került a kezeim közé.

  • Windows 10: tabletes szemmel

    Ha nincs valami nélkülözhetetlen dolog számodra, ami a 10-ben van, de a 8.1-ben nincs, akkor még korai a frissítés.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.