2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Acer Iconia W4-820 tablet PC

Az Acer Iconia W4-820 megvásárlását ajánlom bárkinek, aki egy 8"-os, teljesértékű Windows-os gépet szeretne.

[ ÚJ TESZT ]

Külső

Amikor először ránéztem az Acer Iconia W4-820-ra akkor a Notre-Dame bizonyos tornyának híres őre jutott eszembe. A legjobb jelző, amivel illetni tudtam a külsejét, az "érdekes" volt. Persze az összképet nézve egy lekerekített sarkú téglalapról van szó, de a Designer, akinek a fejéből, mint földbe ásott magból a csíra, úgy szökkent szárba az elképzelés, hogy törje meg valamivel a monoton formát.

Így lett a készülék alja (portré módban) más, mint a többi része. Megakad rajta a tekintet, ez tény. Egyedi, ez is tény, de vajon hasznos, vagy csak a szemünket próbálta elvarázsolni? Hisz kétszer is megnézi az ember: "jól láttam?"... bizony jól.

A fekete, aszimmetrikussá változott keret alján a síktól egy paraszthajszálnyit alacsonyabb szürke részen foglal helyet egy materiális világban is jelenlévő gomb. Ez az a bizonyos és híres "Windows Gomb". Itt csendül fel a fejemben Tolkien művéből az idézet kicsit másként "Egy Gomb mind felett, egy Gomb kegyetlen"...stb.

Ezen kívül csupán a bekapcsoló és a hangerőszabályzókat kapjuk, de azokat is már a készülék oldalába és tetejébe süllyesztve. Megszokást és pár másodpercnyi tapogatózást igényel a megtalálásuk, ráadásul a bekapcsolót emberesen kell megnyomni, hogy reakcióra bírjuk. Talán szándékosan készítették nehezen járóra, elkerülve a véletlen baleseteket.

Csatlakozók terén is vegyes érzések kerítenek hatalmukba. Valahányszor ránézek az egy darab, árválkodó microUSB aljzatra felemlegetem a tervező női felmenőjét és azt összefüggésbe hozom dicstelen szakmákkal. Érdekesség, hogy mindegyik (értsd: az összes) tableten csak 1 db USB port van. A dokkolós megoldások között is ritka, hogy a dokkolóra raknak még 1 db-ot, hirtelen jött jótékonysági hangulatukban.

Kérdezhetnéd, hogy ez miért is gond? Azért, mert a szóban forgó Acer ezen az microUSB-n keresztül szívja magába az éltető áramot, nagyjából 3 órán át, ha lemerült. Tehát addig semmilyen perifériát és adathordozót nem tudsz rátenni, ami okozhat némi fejfájást bizonyos helyzetekben. Nem hiszem, hogy a költségek megvadult lovak módjára szabadultak volna el, ha mellé tesznek egy másikat is, ami már nem USB 2.0, hanem mondjuk USB 3.0 szabványt is kiszolgál.

Dicséretes viszont hogy került erre a microPC-re egy microHDMI kimenet, ami tőszomszédságában ott pihen egy microSD kártyaolvasó is. Szándékolt a "micro" szó többszöri ismétlése.

Másik tetszetős dolog, hogy amikor vásároltam, adtak hozzá ajándékba egy jópofa tokot is. Kellett vagy másfél nap, míg megszoktam, hogyan kell belőle állványt hajtogatni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Asus Transformer Book T200 bemutató

    A Computexen bemutatott új Transformer Book hamar elérhetővé vált a hazai piacon, ár-érték aránya miatt az őszi szezon egyik kedvence lehet.

  • Acer Iconia W1-810 PC-s szemmel

    Egy belépőszintű, Windows alapú tablet bemutatása egy megrögzött PC felhasználó szemével.

  • Wintel CX-W8 mini PC

    Tabletbe szánt atomos mini PC (Z3735F, 2GB memória és 32GB MMC) került a kezeim közé.

  • Windows 10: tabletes szemmel

    Ha nincs valami nélkülözhetetlen dolog számodra, ami a 10-ben van, de a 8.1-ben nincs, akkor még korai a frissítés.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.