2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

A nagy kínai billentyűzetteszt

Redragon Asura, Karura és Warwolf V-2. Olcsó, de ígéretes billentyűzeteket szereztem nektek.

[ ÚJ TESZT ]

Warwolf V-2

Az a jó az ilyen PC kiegészítők vásárlásában, hogy mindig újabb és újabb márkákra bukkanok. Ilyen most ez a Warwolf is, egészen idáig sosem hallottam róla. Slussz poén, hogy egeret, billentyűzetet, és fejhallgatót is gyártanak, mindez megtekinthető a gyártó hivatalos oldalán. Na, szóval megtetszett ez a darab, meg jókat írtak róla, úgyhogy ő lett az első választás. Alapvetően feketepárti vagyok, de most az egyszer úgy gondoltam, hogy nem árthat egy kis világosabb szín is az asztalra.

Ahogyan azt megszokhattuk már a kínaiaktól, ez is világít, mint a karácsonyfa. Nekem mondjuk alapkövetelmény, hogy világítson egy billentyűzet, általában egy szolid mélykékkel egyezek ki a legjobban, de ez másodpercek alatt kirajzol egy teljes meleg zászlót. Ki gondolta volna? Sajnos driverrel nem vezérelhető, pedig a fények programozhatósága szerintem rengeteget dobna az értékén.

Na, szóval megjöttek a billentyűzetek, méghozzá 3 külön csomagban, 3 külön követési számmal. F*ck logic. Egy nagy, társasházi kukában is jól észrevehető, igazán jelentős, indokolatlan mennyiségű szemetet halmoztam fel a bontogatásukkal, de hamar megbocsátottam, amikor a kezembe vettem ezt a kis drágát.

Kinézetre egyedinek találom. Mármint a felfestéseket és a dizájnt konkrétan, mivel olyan fura betűstílust alkalmaztak, hogy szerintem senki más nem rajzolná így fel őket. Ez mondjuk pont nem a kedvenc részem benne, kissé zavarónak találom őket. Én mondjuk nagyrészt bámulom a klaviatúrát írás közben, de aki vakon gépel, annak szerintem majdhogynem édes mindegy. Az alakjában az tetszik, hogy határozott. Eltalálták kétoldalt a szürke csíkokat is, és alapvetően tetszik a külleme.

A gémer cuccokat amúgy is mindig olyan hűvös, bérgyilkosos stílusban akarják megalkotni, valamilyen szinten itt is bejött a dolog. Amit még meglepőnek találok, az az, hogy akármennyire is utálom a kínai fényes műanyagot, itt csak cikkírás közben tűnt fel, hogy csak a teteje matt, a csuklótámasz, és körben mindenhol finoman fényes a felület. Félreértés ne essék, kivételesen egyáltalán nem áll rosszul neki. Külön tetszik, hogy a tetején kiemelkedik a világító logó, kicsit kitűnik az egészből.

Ami itt az "átverés", hogy sokkal drágább kategóriákban itt USB portok szoktak lenni, esetleg makrózható billentyűk, de hát 3600 (igen, annyi) forintért mit várjon az ember? Örülök, hogy működik. Az a két fémhatású izé a tetején semmire nem jó, csak dizájnelem, az olyan semleges nekem, valami mást is kitalálhattak volna oda, de igazából, ami a formatervet és kiosztást illeti, nem lehet egy szavam sem, ha továbbra is szem előtt tartjuk, hogy mennyibe került.

Ami még meghatározó, az nyilván a használhatósága. Hiába néz ki jól valami, ha szarul működik. Nos, szó sincs róla, hogy sz*rul működne. Persze ez mindenkinek mást jelent, de megpróbálok szubjektív maradni és félretenni, hogy milyen volt a billentyűzet, amiről áttértem erre. Az általános tapasztalatom az, hogy csörög.

Nem durván (tutira nincs olyan hangja, mint egy Cherry MX Blue alapúnak), de olyan tipikus, tescós billentyűzet hangja van. Röviden tehát hallani, ha valaki gépel rajta, de nem irritáló. A képeimen egyértelműen látszik, hogy tipikus membrános megoldás, de szerintem nem is várt senki mást. A lényeg az, hogy mindegy, honnan nyomod le, le fog ugrani a gomb minden akadás nélkül, és végső soron ez a kényelmes gépelés egyik alapfeltétele.

A világítás érdekes, de tipikus pontja. Nagyjából ugyanez tapasztalható az összes driver nélküli kínai billentyűzetnél, mint ami itt is: van többféle szín, váltogathatók gombbal, bekapcsolható a színátmenetes világítás is, és állítható annak sebessége és a fény erőssége. Kivételes eset, hogy a színátmenetet leszámítva mindent eltaláltak benne. Egyszerűen remek lett a csicsa része (attól eltekintve, hogy felül van némi bevilágítás a logó miatt, lásd képek).

Az USB kábel harisnyázott, keményebb típusú, alig szőrös fajta van rajta, a célra tökéletesen megfelel, és még jól is mutat. Ja, és majd elfelejtettem, hogy tele van a hátlapja kiömlőnyílásokkal, ergo, ha tele borítod teával, akkor a nagy része ki fog folyni, szóval nem kell annyira aggódni az ilyesmi miatt szerintem. Mondjuk azért nem próbáltam ki. Amit még fontos megjegyeznem, hogy meglepő tömege van. Nem az a kis „belekap a szél” műanyag, igenis van súlya, ami nekem kapásból egy megnyugvást adott, hogy mégiscsak van benne anyag.

Képek

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.