2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Modding rovat

Számítógép, barátnőm részére

Szokatlan, de annál hálásabb feladat egy hölgy részére számítógépházat átalakítani.

[ ÚJ TESZT ]

Második oldal

A házon az első dolgom az oldallapon kialakítandó ablak kivágása volt. Nem kell semmi bonyolult formára gondolni, egyszerű téglalap alakú kivágás az egész.
Az elhelyezésénél próbáltam arra odafigyelni, hogy az előlapi meghajtó helyek kerete ne látszódjon majd később.
Először alkoholos filc és egy hosszabb vonalzó segítségével felvázoltam a kivágandó részek körvonalait, majd a fúróm segítségével 3 lyukat vágtam a sarkokba. Ezután eljött a dekopírfűrész ideje, a felrajzolt vonalak mentén kivágtam a fémet. A sarkokban maradt még fém, ezt a multigépem vágókorongjával kivágtam onnan, majd a tökéletes eredmény érdekében fém ráspoly segítségével egyenesre reszeltem az éleket.

Az ablak kivágását a plexilemez méretre vágása követte. Az előző projektjeimből maradt ki akkora szélességű lemez, ami nekem pont megfelelt, már csak a hosszát kellett az ablak méretéhez igazítani.
2 milliméteres lemezről lévén szó egy pvc vágó kés segítségével szépen méretre tudtam vágni a lemezt. A késsel egy fém vonalzó mellett, folyamatos vágásokat ejtek a lemezen, a feljelölt vonal mentén kb. a vastagság feléig. Amikor ezzel megvagyok, akkor a lemezt az asztal szélére helyezem úgy, hogy a bevágás az asztal élétől maximum fél centiméterre legyen. Ezután a lemez lelógó végét óvatosan lefelé hajtom. Ennek hatására a plexi a bemetszés mentén eltörik, némi csiszolás után már fel is használható. Nekem még hat helyen meg kellett fúrnom mind a plexit-, mind az oldallapot, hogy ezután csavarokkal és a hozzá passzoló anyákkal rögzíteni tudjam azt.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.