2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Modding rovat

Számítógép, barátnőm részére

Szokatlan, de annál hálásabb feladat egy hölgy részére számítógépházat átalakítani.

[ ÚJ TESZT ]

Negyedik oldal

Hölgynek készülő géphez méltóan kell a házra valami „csajos” is. Barátnőm nem szereti a csicsás dolgokat, de a csillagokért oda van, így abban maradtunk, hogy ötágú csillagokkal díszítjük fel a házát. Ennek első megnyilvánulása az az öt, tetőre vágott csillag, melyeket a képeken láthattok. A csillagok mögé a burkolat belső oldalára majd plexi kerül, így sötétben is látszódni fognak a csillagok.

Így nézett ki a gép 2012 január 26-án:

----------------------------------------------------------------------------------------------

A főbb lakatos munkákkal megvolnék a házon, következzen az apróbb, de annál fontosabb feladatok elvégzése. Első dolgom az volt, hogy az előlapi csatlakozók közül a mikrofon és fülhallgató aljzatot eltávolítsam, ugyanis ezeket sose használja a ház tulajdonosa. Bari tanácsát követve egy hőlégfúvó, némi alufólia és egy kevés izomerő segítségével sikerült is az aljzatokat leszednem a NYÁK-ról.

Az előlap átszabása miatt új helyre kerül a bekapcsoló gomb, valamint barátnőm kérésére az előlapi USB aljzatokat is feljebb kellett költöztettem. Végleges helyüket egy előlapi takarópanelben találták meg. A bekapcsoló gomb egy korábban általam használt vandál-biztos gomb lett, ennek egy szimpla 9mm-es lyukat kellett fúrnom a műanyag elembe. Az aljzat rögzítése már kicsit több munkát igényelt. Sikó lemezből készítettem kettő darab konzolt, ezeket a takarólemez belsejére, a megfelelő helyre felragasztottam. A NYÁK-ot a rajta található furatok, valamint a konzolokon fúrt lyukakon keresztül, csavarral rögzítettem. Természetesen a műanyag takarópanelen az USB aljzatok számára még a konzolok kivágása előtt kivágtam a megfelelő méretű nyílást. Hogy kiemeljem kicsit a gombot és az USB-t, az előlapi panelre egy egy milliméteres siklólemez darabot ragasztottam.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.