2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Modding rovat

Számítógép, barátnőm részére

Szokatlan, de annál hálásabb feladat egy hölgy részére számítógépházat átalakítani.

[ ÚJ TESZT ]

Ötödik oldal

Ezután következett a ház átalakításának utolsó előtti fejezete, a festés. Barátnőm egyik kedvenc színe az ibolyakék, így próbáltam ilyen színű festéket felkutatni Debrecenben, ami nem volt egyszerű feladat, mindössze két boltban találtam ilyen színű spray-s festéket és csak az utolsó állomáson volt belőle raktáron kettő flakon.

A ház kétszínű lett, az oldallapok a gyári, megfakult fehér helyett új fehér festést kaptak, a tető és az előlap pedig a már említett ibolyakék színnel lett lefújva. A váz és az előlapban elhelyezett rács szintén fehér színűre lett festve.

A festés előtt viszont el kellett tüntetnem azokat a réseket, lyukakat, melyek zavaróan hatottak volna a házon, ilyen az oldallap szellőzőnyílása, valamint az előlap eredeti USB aljzatokat rejtő ajtaja. Erre a célra a karosszérialakatosok által is használt két komponensű hibajavító kittet használtam.

Az oldallap réseiből, a jobb tapadás érdekében a multigépemhez adott fémkefe segítségével eltávolítottam a festéket, majd lakkbenzines törlőpapír segítségével eltávolítottam a szennyeződést.
Ezután a glettanyagot bekevertem és felvittem a felületre. Az első réteg a rések betömésére fordítódott, a belső oldalon át is nyomódott némi anyag, ezt később lecsiszoltam. A harmadik réteg glettanyag már kellően sima felületet eredményezett.

Igyekeztem a festést minél szakszerűbben elvégezni, hiszen ezt látjuk minden nap. Az oldallapokat és a tető lemezét vizes csiszolással, 400-as papírral felcsiszoltam, hogy a gyárilag egyenetlen festést simává varázsoljam, nem volt célom az, hogy az összes festéket lecsiszoljam. Miután szárazra töröltem a felületet, maszkolószalaggal leragasztottam a festeni nem kívánt részeket, majd a festékhez illő alapozóval kettő-három rétegben lefújtam a felületet. Ennek száradása után pedig jöhetett az ibolya,- valamint a fehér festék.

Amíg az oldallapok száradtak, nekiálltam a váz festésének. A hozzáférhető helyeken ismét csak 400-as vizes csiszolópapírral átcsiszoltam a felületet, majd sok összegyűlt kosz eltávolítására igénybe vettem a fürdőszobai zuhanyzót, ahol is egy alapos fürdetés után szép tiszta lett a vas.
Ezután jött némi alapozó, majd a fehér festék.

(P:J)Végezetül a műanyag előlapot festettem le, ezt megelőzte egy alapos felületi csiszolás, majd alapozás.(/P)

A festést az április 5-én és 6-án, csütörtökön és pénteken végeztem, amikor a levegő hőmérséklete közel 20 celsius fokos volt, enyhe levegőmozgással. Ideális körülmények egy számítógépház festéséhez, így viszonylag gyorsan száradtak a festékrétegek. A munkámat a délután megérkező esőfellegek szakították csak meg.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.