2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • PC Master Race avagy Cooler Master RGB Build

  Elképzelted már, hogy bekapcsolod a gépedet és az a szivárvány minden színében pompázva kel életre?

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 3 éve 73

 • Ryzen 7 3700X: 15 év után újra AMD

  Az AMD Athlon 64 3500+ volt az utolsó mohikán, amit még 2005-ben vettem, azóta csak Inteleket nyúztam...

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 4 éve 225

 • be quiet! Dark Base Pro 900 rev.2

  Megéri-e az árát a nálunk jelenleg 80.000 forint körül kapható be quiet! Dark Base Pro 900 rev.2?

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Vélemény 5 éve 140

 • Gigabyte AORUS GeForce® GTX 1080 Ti 11G - Valódi szépség. Vagy szörnyeteg?

  Sziasztok.

  Mozgalmas időszakon vagyunk túl, már ami a videokártyák piacát illeti. Korábban, ha az ember új VGA-t akart venni, sokkal egyszerűbben ki tudta választani, melyikre van szüksége, majd meg is vehette azt, amint megvolt rá a pénze. Ahogy én is tettem az ASUS GTX 980-nal. Azt hittem, hogy az akkor kapható legerősebb GPU-val gond nélkül ki tudok húzni akár 4-5 évet is, anélkül, hogy cserélnem kellene. Tévedtem. Viszont most már sokkal nehezebb dolog eldönteni, hogy milyen kártyát vegyen az ember, és főleg mikor.

  Jelenleg még ennél is egy fokkal bonyolultabb a helyzet. Tavaly év végén hirtelen beütött a "bányász-láz", a kriptopénzek, mint pl. a BitCoin, Litecoin, Ethereum, stb. értékei eddig még nem látott magasságokba szöktek. Ennélfogva a VGA-k árai is meredek emelkedésbe kezdtek, hiszen a bányászok nem sajnáltak akár dupla árat is kifizetni a felsőkategóriás GPU-val szerelt VGA-kért. Százas tételben vásárolták fel őket, emiatt aztán a kereskedők is egyre kapzsibbá váltak, és szinte naponta írták át a kártyák árcéduláit.

  Folytatás...

  Vistaboy 6 éve 25

 • Játékok régen és most, avagy a játékipar "fejlődése"

  DLC, DRM, F2P vagy Season Pass: fejlettebbek a játékok, melyekben jelen vannak, vagy jobbak voltak nélkülük?

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Elemzés 8 éve 270

 • ASUS GeForce GTX 980 Strix DirectCU II - 7 év után újra nVidia kártyám van

  Sziasztok.

  Hát, végre eljött ez a pillanat is. Hét évvel ezelőtt, egy Gigabyte GV-NX88T512HP (GeForce 8800 GT) "személyében" volt utoljára nVidia GPU-val ellátott videokártyám. :) Azt követően - egy komplett gép társaságában - érkezett meg az új kártya, az MSI Radeon HD 4890 T2DIG, amin immár ATI Radeon HD 4890 GPU dolgozott. Onnantól kezdve egészen mostanáig csak AMD GPU-val szerelt kártyákat vettem. Na nem azért, mert AMD fan lennék, pusztán csak az adott generációkból azok tetszettek jobban. Az is érdekes dolog, hogy akkoriban mindig csomagoltak a VGA-k dobozába teljes játékokat, manapság meg csak promóciós kódok vannak - melyeket természetesen a hazai kereskedők szinte mindig kispórolnak. :(((

  Folytatás...

  Vistaboy 9 éve 7

 • Egy Vérelf naplója 2. rész

  3. fejezet: Erdei kalandok

  Üdv mindenkinek!

  A múltkor ott hagytam abba, amikor megérkeztem Silvermoon városába, hogy kitanuljam azokat a szakmákat, melyekre szükségem lesz a későbbiekben. Ahogy beléptem az Ősök Sétányára (Walk of Elders), teljes pompájában elém tárult a nyüzsgő főváros. Annak ellenére, hogy Silvermoon továbbra is a Vérelfek életének központja, utcáin a Horda teljes faji képviselete megtalálható. Megszokott látvány az Orkok, Trollok, Taurenek, Goblinok és Élőholtak jelenléte, de egyre több Pandarent is látni itt, akik a nemrég felfedezett kontinensről, Pandariáról érkeztek. Személy szerint nekem tetszenek ezek a pandamackók (Bár néha kezdem úgy érezni, hogy a Horda egyre inkább egy állatkerthez hasonlít, ahol rajtunk kívül alig akad kellemes küllemmel rendelkező faj). Természetesen ezt nem sértésnek szántam, hiszen egyrészt nem lehet valakit pusztán a külseje alapján megítélni, másrészt pedig egyedül egy Ork hadúr, Thrall segített a Vérelfeken akkor, mikor mindenki más elfordult tőlünk. Szóval a külső egyáltalán nem minden.

  Folytatás...

  Vistaboy 9 éve 2

 • Egy Vérelf naplója 1. rész

  1. fejezet: Minden kezdet nehéz

  Üdvözlöm a kedves olvasót!

  A nevem Vistagirl, azon kevés túlélő Vérelfek egyikének leszármazottja vagyok, akik a háborúk után visszatértek az egykor szebb napokat látott Quel'Thalasba. Mintha csak tegnap történt volna. Alig múltam 110 éves, amikor néhány sorstársammal együtt üres zsebbel, de nagy reményekkel szálltam partra Sunstrider szigetén. Kisgyermekként tátott szájjal hallgattam a hős tündékről szóló legendákat, így elhatároztam, hogy ha felnövök, magam is hőssé válok. Ahogy cseperedtem, először csak hébe-hóba, majd egyre többször csórtam el a konyhából a késeket, hogy azokkal célbadobást és hasonló trükköket gyakoroljak. Míg a barátnőim már kezdtek érdeklődést mutatni a fiúk iránt, én továbbra is arra voltam a legbüszkébb, hogy zsebpénzemből összegyűjtöttem egy egész ezüstöt, így megvehettem első tőreimet.

  Ezekkel felfegyverkezve érkeztem, majd rögtön partraszállás után meg is kaptam első feladatomat: ejtsek el egy tucatnyi repülő manahüllőt, melyek nagy számban tenyésznek a szigeten. Bár nem épp a leghősiesebb meló apró állatkákat elejteni, de mégis boldog voltam, hiszen legalább élesben is letesztelhetem frissen szerzett tőreimet. Mindössze pár perces sétával értem a helyszínre, ahol nyüzsögtek ezek a lények.

  Folytatás...

  Vistaboy 9 éve 18

 • Hosszútávra Logitech egér ajánlott

  A számítógép egyik legfontosabb eszköze jelenleg kétségtelenül az egér, bár a Windows 8 megjelenésével egy új korszak vette kezdetét, ahol már szinte nincs is rá szükségünk - feltéve persze, ha rendelkezünk egy érintésérzékeny kijelzővel. Annak idején még DOS alatt viszonylag keveset használtam egeret, a játékok többségét - DOOM és társai - billentyűkkel vezéreltem. Majd amikor jöttek a Windowsos játékok, egyre inkább kezdtem kiaknázni az egér lehetőségeit - gondolok itt elsősorban a teljes, 360°-os célzásra, a fegyverek váltására a görgővel és hasonló előnyökre.

  A DOOM alatt még nem tudtunk le-fel célozni, de a Duke Nukem 3D-ben már azt is bevezették. Manapság pedig már ott tartunk, hogy egér nélkül gyakorlatilag nem optimális FPS-t vagy hasonló, célzásra alapuló játékot használnunk (Konzolosok esetén ez más, aki megszokja, annak kontrollerrel is működhet egy idő után a dolog, de aki eddig egérrel játszotta az FPS játékokat, az nem tud az irányítóval normálisan célozni, ezt tapasztalatból mondom).

  Folytatás...

  Vistaboy 11 éve 23

 • Intel Core i7-3770 Ivy Bridge - Gépfejlesztés öt év távlatában

  Sziasztok.

  Nincs olyan PC tulajdonos, aki előbb-utóbb ne futna bele abba a kellemetlen helyzetbe, amikor hőn szeretett konzervdobozának alkatrészeit, netalán az egész gépet kénytelen fejlettebbre vagy gyorsabbra cserélni. Főleg olyanoknál fordul ez elő gyakrabban, akik játékra vagy komoly munkára használják gépüket, ezért a több memória, erősebb processzor, gyorsabb videokártya beszerzésének lehetősége csábító alternatívát jelent - bár pénztárcánk nem mindig örül ennek. :( Általánosságban elmondható, hogy a gépfejlesztésnek hat különféle "hagyománya" létezik, szigorúan aszerint beosztva, kinek mennyi pénze van erre a célra.

  A tehetősebb tuning-megszállottak egy része már megjelenés után megveszi a legújabb alkatrészeket és büszkén mutogatja a különféle benchmark programokban és játékokban elért pontszámokat és FPS értékeket. ;] Ugyanakkor a kevésbé tehetősebb, de még mindig PC-mániákus felhasználók folyamatosan fejlesztik meglévő masináikat, persze közben ügyelve arra is, hogy megfelelő ár-teljesítmény arányban legyenek a megvásárolt alkatrészek. Feleslegesen nem fizetnek dupla árat 20% teljesítménynövekedésért, amiben tökéletesen igazuk is van. :K

  Folytatás...

  Vistaboy 11 éve 20

 • Sapphire Radeon HD 7870 OC GHz Edition - Kicsi a doboz, de erős... a kártya.

  Sziasztok.

  Ritkán szoktam írni ide, azonban a nemrég vásárolt Sapphire HD 7870 OC GHz Edition nevű VGA kártya mindenképpen megérdemel egy bejegyzést. :K Mostanában nagyon jók az AMD videokártyái, ám a konkurens nVidia is odatette magát a legújabb GeForce GTX 6xx szériával, ezért most nehéz a választás, hogy melyiket érdemes vásárolni.

  Korábban nekem szép számmal volt nVidia kártyám is, bár az kétségtelen tény, hogy a Radeon X800 óta csak AMD kártyát vásárolok. Az oka pedig nem más, mint a jóval kisebb fogyasztás, melegedés és ventilátorhang. Habár a GTX 680 láttán komolyan elgondolkodtam, hogy "frakciót váltok", de végül a közelmúltban elvégzett Prohardver! GTX 680 teszt meggyőzött arról, amit sejtettem, azaz hogy ismét csak az AMD 7-es szériájú kártyái eszik a legkevesebbet. Íme a cikkben szereplő táblázat:

  Folytatás...

  Vistaboy 12 éve 11

 • Megjött az új VGA: SAPPHIRE Vapor-X HD 6870 1GB ismertető

  Sziasztok.

  Előrebocsátom, hogy ez nem egy teszt. Ezt a kis szösszenetet csak azért írom, mert hátha van közöttetek olyan, aki a közeljövőben tervezi egy új VGA beszerzését. Személy szerint azért esett a választásom erre a modellre, mert viszonylag gyors, ugyanakkor csendes, nem fogyaszt sokat, és a SAPHIRE többszörösen díjnyertes hűtési technológiájának, a Vapor Chamber-nek köszönhetően szinte alig melegszik fel, még zárt gépházban sem. Ismerkedjünk meg hát vele picit közelebbről.

  A kártya teljes neve SAPPHIRE Vapor-X HD 6870 1GB GDDR5, és amint a nevéből is látszik, egy AMD Radeon HD 6870 GPU található rajta, 1GB GDDR5 memória társaságában. Azonban a számozás ne tévesszen meg senkit, ezúttal csak egy felső-középkategóriás kártyáról van szó, a leggyorsabb egychipes AMD VGA-k a HD 6970 GPU-t használják. Persze ez nem azt jelenti, hogy nem lehet vele játszani, bőven elég erő szunnyad benne ahhoz, hogy egy erősebb processzorral megtámogatva akadás nélkül futtassa a legújabb játékokat is.

  Folytatás...

  Vistaboy 13 éve 31

 • Közmunka, avagy minimálbérért minimális munkavégzés jár?

  Előrebocsátom, hogy az alábbi bejegyzésemmel nem kívánom bírálni egyik olyan embertársamat sem, aki tisztességgel elvégzi a címben említett foglalatosságot. :R Sőt, még magam is jó párszor hajlottam afelé, hogy még mindig jobban megéri minimálbérért kint dolgozni egy-két órát a szabad levegőn, mint egész nap egy mocskos gyárban, mindenféle egészségre ártalmas anyag között robotolni.

  Azonban azt nem értem, hogy vajon ezeket az embereket, akiket közhasznú munkára vezényeltek ki, senki sem szokta ellenőrizni? :F Ha már egyszer megkapják ugyanazt az összeget, amennyiért egy átlagos dolgozó a mai világban orrvérzésig kénytelen robotolni, akkor már az legyen a minimum, hogy tisztességgel el is végzik a rájuk bízott feladatot. Nem azt mondom, hogy egy munkatábor mintájára mindegyik csoport felett álljon egy felügyelő, de azért én nem hagynám például azt, amikor egy tízfős csoportból csak egy-két ember dolgozik, a többiek pedig órákig szanaszét hevernek a fák árnyékában, padokon, vagy éppen a merészebbek egyenesen az italboltokban ütik el az időt, békésen sörözgetve. :(((

  Folytatás...

  Vistaboy 14 éve 26

 • Lassan költözünk a saját lakásunkba!

  Sziasztok.
  Azt hiszem, hogy a mai világban nem sokunknak adatik meg, hogy komolyabb kölcsönök vagy egyéb jelzáloghitelek nélkül saját lakáshoz jusson, így nézzétek el nekem, amiért szeretném veletek megosztani ezen örömömet, miszerint egy-két héten belül végre beköltözünk a feleségemmel az első közös otthonunkba. :R

  Az asszony örökölte a lakást a nagyanyjától, aki sajnálatos módon két hónappal ezelőtt elhunyt, és a végrendeletének értelmében a lakást ő kapta meg. Minden egyéb ingóság az apjáé - az apósomé - lett, így amikor nagyjából egy hónappal ezelőtt sikerült elintézni a temetést és egyéb szükséges ügyeket, az első dolgunk a lakásban lévő holmik kipakolása és elszállítása volt az apósom jelenlegi lakhelyére.

  Nagyjából két hete sikerült az utolsó bútorokat is kipakolni - a részletekbe most nem kívánok belemenni, elég nagy munka volt, hol a nehéz szekrényeket emelgetni, hol az apró csecsebecséket egyenként papírba csomagolva bedobozolni és elszállítani :U -, úgyhogy utána elkezdhettük végre áthozni a saját cuccainkat is a jelenlegi lakhelyünkről, ahonnan a jövő hónap közepéig kell kiköltöznünk, ugyanis a tulajnak sikerült rá vevőt találnia, így ő sem adja ki tovább bérbe, hanem eladja.

  Folytatás...

  Vistaboy 14 éve 22

 • Három éve a Prohardver!-en!

  Sziasztok!
  Ez a nap is elérkezett! :Y
  Ma ünneplem a Prohardver! fórumára való regisztrálásom harmadik évfordulóját! :C

  Idén már második alkalommal ünnepelek, hiszen nemrég töltöttem be az ezredik napomat (Január 7-én), most pedig, az 1095. nappal megvan a harmadik évfordulóm is! :))

  Sok változás történt az elmúlt évben, a legfontosabb talán az, hogy nemrég megkaptam a HÁZIGAZDA rangot (Ezúttal is köszönet Zsoccc kollégának, aki érdemesnek talált erre a megtiszteltetésre. :R ), és remélhetőleg a cikkeim színvonalával sincs már annyi probléma, mint korábban. :B :DDD

  Örülök, hogy részese lehetek ennek a közösségnek, remélem, hogy még sok évet tölthetek el a köreitekben! :R

  Vistaboy.

  Vistaboy 14 éve 43

 • Ezer-három napja a PH!-n!

  Üdvözletem minden Gamepod és Prohardver! olvasónak, valamint a fórumtársaknak!

  Gondosan készültem rá, hogy az ezredik napom alkalmából majd egy kis szösszenetet írok az elmúlt időszak fontosabb eseményeiről, de nem jött össze. Köszönhető ez részben az időközben történt kinevezésemnek, ugyanis GAMEPODDER-ként naponta elég sok időt töltök el hírek után vadászva, így néha elfelejtek pár egyéb dolgot (Mint például most az ezredik napomat. :DDD ), részben pedig a meglehetősen feledékeny fejemnek. :B :DDD

  Majd a harmadik évfordulómon - ami április 13-án lesz - jobban odafigyelek. Addig is köszönet a Gamepod és a Prohardver! minden fórumozójának, hogy befogadtak, és - legalábbis többnyire - hasznos tagja lehetek az oldalnak. Remélem a 2000. napot is megérem a köreitekben.

  Üdv.
  Vistaboy

  Vistaboy 14 éve 12

 • Végre megvan az új TV-m!

  Már régóta szerettem volna egy nagy LCD TV-t venni, de anyagi okok miatt eddig nem sikerült megvalósítani a dolgot. Azonban nemrég egy nagyobb összeghez jutottam, és elhatároztam, hogy ezúttal akármi is lesz, első dolgom lesz egy TV-t venni belőle. :K
  A márkát illetően nem voltak kétségeim, mindig is Samsung párti voltam TV és monitor tekintetében - a jelenlegi DELL moncsim más kérdés, az kimondottan megtetszett. :B A méret kérdésében először filóztam a 82 cm-essel, mondván egy kis szobába az is elég lesz. De azután megláttam a TESCO-ban egymás mellett egy 82-es és egy 102-es modellt, és meglepődve tapasztaltam, hogy mennyire kicsi a 82-es már 4-5 méterről nézve is (Mondjuk ennek lehet hogy a 24"-os moncsim az oka, azt relatíve közelről nézem és megszokhattam a nagy képet). Szóval mindenképpen 102-es kell. A felbontás mindenképpen Full HD, azaz 1920x1080-as, mert egyrészt sok animét és filmet nézek HD-sen, másrészt pedig ha már egyszer az életben sikerül egy normális TV-t venni, akkor az tényleg legyen jó. Így végül a választásom - a boltban akkor éppen elérhető készülékek közül - a Samsung LE40B530P7W-re esett. Csináltam róla pár képet:

  Folytatás...

  Vistaboy 14 éve 20

 • Boldog szülinapot nekem!

  Ma töltöttem be a 36. életévemet. Hogy repül az idő. :Y

  Mintha csak tegnapelőtt lett volna, amikor gyerekként felnőtt akartam lenni, és alig vártam hogy betöltsem a 20.-at. Amikor pedig elérkezett a harmadik X, akkor pedig már nagyon öregnek is éreztem magam. :DDD

  Vajon ha megérem a 40.-et, akkor mit fogok érezni? :F :B

  Akárhogy is van, örülök hogy tagja lehetek az oldalnak, sok érdekes embert ismertem meg itt, remélem hogy ez ezután sem fog változni. :R

  Addig is boldog szülinapot nekem! :C

  Vistaboy 15 éve 28

 • Intel® Core™ i7-920 konfig tesztek

  Hosszú várakozás után végre élesben is kipróbálhattam, hogyan teljesít az Intel új processzora.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 15 éve 99

 • Intel® Core™ i7-920 - Végre megérkezett az új gépem!

  Sziasztok.
  Két okból is rendhagyó módon jutottam hozzá a legújabb gépemhez. Először: még életemben nem kellett ennyit várnom a megrendelt alkatrészekre, mint most. Másodszor: ez az első olyan gépem, amit teljes egészében, az első csavartól nekem kellett összepakolnom (Eddig általában a komplett gépeket összeszereltettem). De most már úgy gondoltam, itt az ideje, hogy egyedül is összerakjam magamnak. :D Így hát nem kis lámpalázzal hoztam el tegnap délután a cuccokat, és kezdtem el összeszerelni.

  All-In-One, azaz megjött a Jézuska - igaz, késett egy picit.

  Thermaltake Armor Junior VC3000BWS
  Először a házat kezdtem el kibontani, és egyből láttam, hogy nem lesz egyszerű menet a szerelés. Ugyanis ennyi különféle bigyót, csavart, paneleket és kábelt még egyik házamhoz sem kaptam. Később szerencsére kiderült, hogy csak látszatra bonyolult a dolog, ugyanis ezeknek az alkatrészeknek pusztán a töredékére volt szükségem.

  Folytatás...

  Vistaboy 15 éve 77

 • Generációváltás 3: Gép nélkül nehéz

  A hozzám hasonló PC-mániások legnehezebb időszaka az, amikor nincs gép elérhető közelségben.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Helyszíni riport 15 éve 236

 • Generációváltás 2: In Memoriam Q6600.

  Sziasztok. Elérkezett a búcsú ideje. Hőn szeretett Q6600-as gépem az utolsó napjait tölti a régi helyén.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 15 éve 85

 • 732! A második évfordulóm a PH!-n!

  Sziasztok!
  Tegnap ünnepeltem a második évfordulómat itt a Prohardver!-en. :C
  Repül az idő, lassan észre sem veszi az ember, és betölti a negyedik X-et (Idén leszek 36). Emlékszem, két évvel ezelőtt milyen megilletődötten írtam meg az első hsz-emet, gondosan figyelve a helyesírásra. Utána, amint elmúlt a lámpalázam, belelendültem - kicsit jobban is, mint kellett volna -, ezért elég sok hsz-t gyűjtöttem, viszonylag rövid idő alatt. :DDD

  Azóta változott picit a helyzet. Mostanában már kevesebbet irkálok, van, hogy hetente csak pár hsz-el gyarapítom a gyűjteményemet, a blogomba pedig még ritkábban írok - kivétel mostanában, mivel az új gépemre való átállásomat érdemesnek tartom megörökíteni, elvégre nem minden nap cserél az ember kompletten gépet. ;) :P

  Nemrég megkaptam az avataromat is, ez volt az egyetlen változás a profilomban egy év alatt - meg őstagból PH! Addikt lettem, de ez igazság szerint nem sokkal az első évforduló után volt, így inkább oda tartozik még. :DDD Jó itt lenni az oldalon, jól esik olvasni mások véleményeit, tanácsait és kérdésit a hardverek, szoftverek és sok más dologgal kapcsolatban.

  Folytatás...

  Vistaboy 15 éve 11

 • Generációváltás 1: A tervezés

  Mindenki életében eljön néha a pillanat, amikor a jelenleg használt konfigurációja eléri a korlátait...

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 15 éve 48

 • Mi az Anime? (Japán animációs filmek)

  Sziasztok. Mivel az utóbbi időben elég sok szó esik az animékről a Napi Anime szavazás kapcsán, ezért úgy...

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 15 éve 31

 • Lost Boys 2: The Tribe (Film)

  Sziasztok!
  Tegnap alkalmam volt megnézni a Lost Boys (Elveszett Fiúk) folytatását. Mivel az első rész a kedvenc filmjeim közé tartozik, ezért gondoltam, írok róla egy kis ismertetőt azoknak, akik még nem látták az első részt.

  21 év telt el az első rész bemutatása óta. A folytatás csak DVD-n és BluRay Disc-en jelent meg Amerikában (Az Európai megjelenés Szeptember 8-án lesz), mozikban nem fogják vetíteni, de ez ne riasszon el minket. Jó pár ismerős bukkan fel az első részből, például Corey Feldman a vámpírvadász szerepében. Most egy havernak hála, aki kint dolgozik és hazajött a hétre, én is megnézhettem a filmet HD-ben, igaz, csak angolul.

  A történet dióhéjban:
  A Kaliforniai Luna Bay-ben a vámpírok gyorsan elintéznek mindenkit, aki keresztezi az útjaikat. Chris és Nicole, a szüleiket nemrég elvesztett testvérpár éppen ide kerül nagynénjükhöz, az excentrikus Jillian-hez. A baj akkor kezdődik, amikor Nicole szerelmes lesz a helyi vámpírklán főnökébe. Chris-nek muszáj felkutatni a vámpírok tanyáját és végezni a fővámpírral, mielőtt a húga teljesen átalakul (Azaz mielőtt gyilkol). És hogy ezt véghez tudja vinni - mivel még fel sem tudja fogni az egészet - ezért rá van utalva a vámpírvadász Edgar Frog szakértelmére és segítségére.

  Itt találhattok rengeteg képet a filmből.

  Folytatás...

  Vistaboy 16 éve 0

 • Szívátültetés után. (Intel Core 2 Quad Q6600)

  Sziasztok!
  Biztosan sokak számára már megszokott dolog, de én csak most kerültem abba a helyzetbe, hogy bővítsem a gépemet egy négymagos processzorral. Annak idején a Core 2 Duo E6600 alá elég borsos áron vettem alaplapot, de pontosan az volt a célom, hogy a maximumot hozzam ki belőle később - és természetesen nem szerettem volna a következő processzorcserénél ismét alaplapot is cserélni. ;]
  Azóta már le lett cserélve a VGA (7800GTX -> 8800GT), és a RAM (2x1GB -> 2x2GB), már csak a proci volt hátra. :D

  A processzor főbb jellemzői: LGA775 foglalat, 2.40GHz órajel, 8MB L2 cache, 1066MHz FSB. A csomagolás dátuma: 06/26/08, tehát pont egy hónappal ezelőtt csomagolták be. :P

  Kinézetre a processzor szakasztott ugyanolyan, mint az elődje, a Core 2 Duo E6600 volt. Még a hűtője is ugyanolyan, a sebessége is megegyező, mégis van egy csekély különbség, ugyanis a régi processzorra a Vista "csupán" 5.3-at adott, erre pedig 5.9-et. :P Itt a rendszerinformáció:

  Folytatás...

  Vistaboy 16 éve 12

 • Mi a Warez? Bűn vagy kényszer?

  A warez tiltott dolog. Ezzel mindenki nap mint nap szembesül, amint belép a PH! oldalára,...

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 16 éve 1108

 • Segélyért munka, vagy fordítva?

  A közelmúltban több polgármester is kezdeményezte, hogy a szociális segélyben részesülők...

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 16 éve 136

 • Internet-adó. Minek?

  Sziasztok!
  A napokban rengeteget lehet olvasni az internet megadóztatásáról, "Kulturális Járulék" címszó alatt. Még ha csak erről lenne szó, nem is lenne baj, azt a 0.8%-t valahogy csak kibírja az ember. De ezt az úgymond "Kulturális Járulékot" ki akarják vetni olyasmikre is, mint az öltöny, nyakkendő, kosztümök, bútorok, kristálypoharak, lámpaoszlopok, és még sorolhatnám a végtelenségig. :F :((

  Kérdem én: Mi a lóf@szt képzelnek ezek magukról? Ha egy kicsit is emberibb környezetben valakinek eszébe jutna ez a marhaság, hát minimum azt kapná, hogy elsőként ő próbálja ki, milyen érzés kifizetni ezt a rengeteg adót, persze annyi fizetésből, amennyit ő megszavazott nekünk. :(((

  Én azt kívánnám azoknak, akik ezeket a marhaságokat kitalálják, hogy próbálják ki csak egy éven keresztül. Éljenek albérletben, minimálbérből fizessék a rezsit, lakbért, ételt, ruhát, és mellé azt a rengeteg ökörséget is, amit kitaláltak. :(((

  Engedjétek meg, hogy idézzem egy fórumozó véleményét, egy másik oldalról, szintén a téma kapcsán:

  Folytatás...

  Vistaboy 16 éve 47

 • 365! Egy éve a Prohardver!-en.

  Sziasztok!
  Ma van pontosan egy éve, hogy beregisztráltam magam a Prohardver! fórumára. Igaz hogy már azelőtt rengeteget olvastam internet-klubokban, de mivel saját netem nem volt, így írni nem tudtam. Ahogy lett netem, első dolgom volt regisztrálni. :K Ha jól emlékszem, az első hozzászólásom a monitoros topikban volt (Majd linkelem később), és akkortájt eléggé meg voltam hatódva, alig-alig mertem hozzászólni valamihez, nehogy hülyeséget írjak. Később ahogy egyre jobban elmúlt a kezdeti megilletődöttségem, egyre többet és több témához szóltam hozzá, egyszer még egyik kollégával is összekaptunk akkoriban, hogy nagyon sok hsz-em van, ahhoz képest hogy alig pár napja regisztráltam be. :P
  Később, ahogy teltek a hónapok, egyre több közösségi témához is rendszeresen szólogattam, egyszer-kétszer már a Moderátorok is figyelmeztettek szóban, mert néhol elkövettem egy pár apróbb figyelmetlenséget (Káromkodás, Politika, Faji dolgok, Lánchsz, stb.). De arra büszke vagyok, hogy még egyszer sem kaptam ban-t, még egy órára sem! ;)

  Folytatás...

  Vistaboy 16 éve 36

 • Macskafogó 2. Jött, látott, de engem nem győzött meg.

  Sziasztok!
  Már régen írtam a Logout-ra, gondoltam most bepótolom a hiányt. Mivel alkalmam volt a közelmúltban megnézni a Macskafogó 2 - A Sátán Macskája című rajzfilmet, ezért úgy gondoltam, hogy leírom a véleményemet róla.

  A történet dióhéjban: A Macskafogó 2 ott folytatódik, ahol az első film véget ért. Emlékeztetőül: 1986-ban a Macskafogó nevű gépkutya segítségével az egerek megszelídítettek minden macskát. 2007-ben kiderül, hogy mégsem. A pafrikai dzsungel mélyén ugyanis maradt egy kisebb pacifikálatlan macskapopuláció, akik még csak nem is hallottak a Macskafogóról, és azóta is békésen üldözik az egereket. Vadászat közben elkapnak egy Stanley nevű újságíró-egeret, akinek persze eljár a szája. A törzs varázslója, Mióka alvilági segítséget kér, majd a vadmacskák útnak indulnak, hogy felszabadítsák elnyomott, azaz a Macskafogó által megszelídített testvéreiket. A civilizált világban ismét kitör a harc macskák és egerek között. A macskák testi fölényüket használják némi alvilági segítséggel, az egereknek viszont továbbra is ott a Macskafogó. Hogy ki nevet a végén? Erre is választ ad a Macskafogó 2 - A sátán macskája.


  Folytatás...

  Vistaboy 16 éve 6

 • Fizessek vagy viszik az autót!

  Sziasztok!
  Ma egy érdekes eset történt velem, amit meg szeretnék veletek osztani, prezentálandó a mai világban magyarországon uralkodó helyzetet.

  Előzmény: Ugye mivel dolgozó ember vagyok, a fizetést aktuális hónap 10.-én kapom kézhez, de sokszor később, ha hétvégére esik 10.-e. Sajnos rengeteg csekken a határidő sokszor 5.-e vagy 6.-a, stb. Namost éppen ma kaptam egy levelet, a következőkkel:

  "Értesítem, hogy az 2007.október 12.-ig beérkezett befizetések figyelembevételével **** számú
  - a gépjárműadó számláján 0 Ft,
  - a késedelmi pótlék számláján 64 Ft,
  - a bírság számláján 0 Ft,
  - a talajterhelési díj számláján 0 Ft tartunk nyilván.
  ...
  A fizetési kötelezettség elmulasztása miatt megindítjuk a végrehajtási eljárást (kezdeményezzük a gépjármű forgalomból való kitiltását, munkabérből történő letiltást)."

  Na mit szóltok hozzá? Csak azért, mert elsején még nem tudtam befizetni a biztosítást csak 10.-e után, már keletkezett is egy kis késedelmi pótlék. És 64 Ft miatt képesek a végrehajtókkal fenyegetőzni. Hát ilyen világot élünk. Először kiröhögtem, utána elszomorodtam, hogy egy ilyen jelentéktelen összeget is képesek tőlünk, kis emberektől olyan komolyan venni, mintha milliókat csaltunk/loptunk volna el, mint egyesek.

  Vistaboy 16 éve 30

 • Az erőszakos játékok stresszoldóak?

  Sziasztok! Bocs ha rövid leszek, de már másodszor írom le ezt a bejegyzést, az előző elúszott.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 16 éve 1

 • A PC mint szenvedélybetegség?

  Sziasztok! Rengetegen vannak, akik úgy tekintenek a PC-re mint munkaeszközre. Másoknál...

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 17 éve 190

 • 20 centire a haláltól.

  Sziasztok!

  Volt már valamelyikőtöknek halálközeli élménye? Hát nekem ma reggel igen. 20 centiméteren múlott az életem, szó szerint. :( De kezdem az elején.
  Reggel ugyanúgy munkába indultam, mint akármikor máskor. Hatan (A sofőrrel együtt heten) járunk Aszódra dolgozni. Már eddig is pár alkalommal megtapasztaltuk, hogy ha a sofőrünk siet valahová, akkor képes őrült módon vezetni, és itt most nem konkrétan a sebességre gondolok, bár jöttünk már 140-el is hazafelé. :K Egyszerűen néha fittyet hány a kreszre, és mindenféle vonalon átmegy, vagy szlalomozik a kocsik között. :((
  Ma reggel éppen Bátonyból fordultunk ki a 21-esre, amikor az előttünk lévő autó megállt a kiterelősávban. A sofőrünknek persze nem jutott eszébe, hogy talán neki is meg kellene állnia, ehelyett harsány káromkodások közepette megpróbálta kikerülni az előtte lévő járművet, de azután mégiscsak meg kellett állnia. :((( Ugyanis Salgótarján felől két megpakolt kamion közeledett, és hát azok sem 30-al jöttek... :U
  A lényeg az, hogy még éppenhogy sikerült megállnunk, de a visszapillantó tükröt egy az egyben leradírozta a kamion az autónk oldaláról. Ha csak 20 centivel tovább megyünk, az a 30 tonnás monstrum papírgalacsinként gyűrt volna maga alá minket. :(

  Folytatás...

  Vistaboy 17 éve 34

 • Miért utálom az éjszakást?

  Sziasztok!
  Előre sejtem, hogy ez nem fog sokakat érdekelni, de mindegy.
  Bizonyára sokan jártok három műszakban dolgozni. Akkor tudhatjátok, milyen rossz érzés este bemenni a munkahelyre, miközben mindenki más feküdni készül vagy diszkózni. :O Ráadásul általában a társasház (Ahol kénytelen vagyok perpillanat lakni) lakói közül Senki, ismétlem, Senki sem jár sehová még dolgozni sem, nemhogy éjszakára. :(( Vagy ha igen, akkor azt alaposan titokban tartják, mivel mindegy, milyen szakos vagyok, mindig otthon vannak. Hogyan csinálják? :F Nem dolgoznak, mégis minden nap és minden este vagy kint ülnek a ház előtt, vagy a diszkóban mulatnak. Honnan van ezeknek pénzük erre? Én három szakra járok dolgozni, mégis sokszor még a rezsit is alig tudom kifizetni, nemhogy diszkózzak. :((( Ők pedig állandóan ott vannak, húszmilliós Mercikkel és BMW-kkel furikáznak. Nem mondom hogy nem az AZ ÉLET, mert szívesen élnék én is úgy, csak nehéz elképzelni ezekről a húszéves kis (Mit írjak ide, hogy ne legyen sértő?) suhancokról, hogy valaha is dolgoztak volna. :((( Mindegy, most nem is róluk akarok írni (Nem is tudnék, mert kitiltanátok az oldalról, ha leírnám, mit gondolok.). ;]

  Folytatás...

  Vistaboy 17 éve 6

 • Véleményem a Prohardver! oldaláról.

  Sziasztok!
  Ez egy személyes vélemény az oldalról, a fórumról, cikkekről, ilyesmiről.

  De kezdjük az elején.
  Bár még csak 78 napja vagyok a Prohardver! -re beregisztrálva, már sokkal régebben is olvasgattam az oldalt, főleg a fórumokat. Elég kevés hasonló számítástechnikával foglalkozó oldal van, ahol regisztráció nélkül is bele lehet olvasni a fórumokba. Annak idején, amíg nem volt netem, egy pendrive-al jártam el egy közeli Internet-klubba. Driver-eket, ilyesmiket szedtem le. De azok eltörpülnek a sokszor komplett, 5000 hsz-t tartalmazó fórumtémák mellett, amit szintén leszedtem (Volt, hogy egyszerre többet is.), és otthon olvasgattam el őket. Nem kevés segítséget kaptam például hardver vásárláskor. Bár kérdezni nem tudtam, de már magát a fórumot olvasva is rengeteget tudtam meg egy adott hardver előnyeiről, illetve hátrányairól. Nem is beszélve arról a derültségről, amit egy-egy vita során elejtett hsz-ben olvastam.

  A cikkek tartalmasak, jól vannak megírva, nem kevés munka lehet ilyen átfogó teszteket készíteni. Bár a mélyebb témákban nem vagyok járatos, így ehhez a részhez csak mint hobbi-felhasználó tudok hozzászólni. Engem főleg a Játék és az ezekkel kapcsolatos hardverek érdekelnek, pl. a rengeteg VGA-teszt, amit szinte mindig frissíteni kell az állandó, újra és újra érkező versenyzők miatt.

  Folytatás...

  Vistaboy 17 éve 12

 • Eredeti Oblivion kálváriája

  Sziasztok!
  Biztosan sokan vagytok, akik szeretitek az Elder Scrolls-sorozatot. Nekem a Morrowind volt az első, amelyikkel komolyabban foglalkoztam. Az ASUS GeForce FX5800-hoz kaptam, és többször is végigjátszottam és persze a kiegészítőit is. Igaz, csak Budget kategóriásként vettem meg őket, mert a megjelenéskor elég drágák voltak.
  Az Oblivion-nal más volt a helyzet. Az első videók láttán elámultam a grafikán, a későbbiekben pedig egyre jobban érlelődött Bennem a gondolat, hogy ha a fene fenét eszik is, akkor is megveszem eredetiben, mert (A Tomb Raider-eket kivéve) még egy játékkal sem játszottam annyit, mint a Morrowind-el. Ha csak fele olyan hosszú lesz, mint a Morrowind, akkor már megéri. A kiegészítőkről nem is beszélve.
  Elég az hozzá, megrendeltem a játékot a CD-Galaxis-ból. Másnap este hat óra felé hozta meg a srác, kemény 12.000 Ft.-ért. Éppen volt annyi pénzem hogy kifizessem, ha ezer forinttal többe került volna, már nem tudtam volna kifizetni (Fizetés előtt egy héttel ez a trend).
  A következő két hétből 13 napot a gép előtt ülve töltöttem (Persze, sajnos munkába azért el kellett mennem). Rá egy hétre hallottam egy havertól hogy megíratta magának. Mondom Neki hogy Nekem nem kell, mert már megvettem.

  Folytatás...

  Vistaboy 17 éve 10

 • Windows Vista Aktiválás

  Sziasztok!
  Elhatároztam hogy leírom ezt a tapasztalatomat, okulásul más számára.
  Történt pedig 2007. Februárban. Megjelent a Végleges Windows Vista. Mivel kipróbáltam az RC1-2-őt és az RTM-et is, és nagyon megtetszett, elhatároztam hogy megveszem eredetiben az angol verziót. Egyrészt akkor még nem volt magyar, másrészt XP-ből is az angolt használtam, mert sok programnak nem volt lokalizált verziója. És hát, ha nem is anyanyelvi szinten, de azért tudok annyit angolul hogy elboldoguljak vele (RPG-ken nőttem fel). :DDD
  Szóval, szóltam az Én kedves barátomnak (Számtech boltja van Salgótarjánban, 15 éve veszek tőle cuccokat, bármi kell, bármikor, meghozza), hogy ugyan legyen olyan kedves és hozzon Nekem egy Angol 32-bites Vista Home Premium OEM-et. Azt mondta, rendben, hét végére meglesz. Csodás, mondom. :R
  Azért is kellett az eredeti Vista, mert idén mindenképpen be akartam köttetni az Internetet, és hát egy Genuine Windows-al csak jobb netezni. :P

  Folytatás...

  Vistaboy 17 éve 31

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.