2019. augusztus 18., vasárnap

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Régi videokártyák

  Néhány régi kártyát találtam pakolás közben.
  2 PCI portos S3 Virge kártya
  1 AGP-sATI rage IIC (nakos1212 fórumtárs részére félretéve)

  Akinek kell, szóljon. Én nem vagyok gyűjtő. Elég egy kézfogás vagy mosoly érte, ezért sem rakom HA-ra.

  saja 3 hónapja 3

 • Motorháztető zár probléma (és lemerült az akku)

  Szóval a következő a helyzet. Én most nem járulok hozzá a személyautómmal a CO2 kibocsátáshoz, ugyanis, nem indul, nem tudok kiállni sem a garázsból.
  1. Lemerült az akkumulátor. Ezt könnyen tudnám orvosolni, viszont most jön a második gond...
  2. A motorháztető zár nem nyílik.

  2004-es Ford Focus Fresh 1.4, benzines. Elöl a Ford márkajelzés elfordítható és mögötte található a zár. Elvileg egyszer balra fordítom a kulcsot a zárban, kipattan kicsit a tető, megfogom, aztán jobbra fordítom a kulcsot és nyílik. Kétszer már sikerült is nyitnom. Harmadszorra annyit produkált, hogy 90 fok helyett kb. csak 60 fokig fordul el balra a kulcs, nem kattan semmi.

  Állítóalag valami műanyag szerencsétlenség van a zárszerkezetben, ami elmozdulhat, eltörhet. Valaki, valami ötlet? Később jó lenne azért megmozdítanom a szekeret, ha már sajátom, és nemrég vettem.

  saja 5 hónapja 23

 • Klíma-sztrájk Budapesten

  Ma 9:30-tól 12-ig volt egy békés tüntetés a Batthyány-téren. Elmentem, kíváncsi voltam rá. Szerintem ennek van értelme, nem a politikai pártok veszekedésének. Indexen, hvg-n, hir24, egyéb híroldalakon sehol nem látom hatalmas betűkkel, nagy képpel kirakva legfelül. Miért?

  Van egy 3 hónapos kislányom. Szeretném, ha egy élhető világot tapasztalna meg, nem kellene megküzdenie a kiszámíthatatlan időjárás, az élelemhiány, vízhiány, levegőhiány és egyéb negatív változások keltette viszontagságokkal.

  Egyébként éljen a haza! Amíg még élhető...

  https://www.fridaysforfuture.org/

  Eszembe jutott még egy gondolat. Ha így haladunk, lassan el se kell jutni a Marsig, hogy olyan, ottanihoz hasonló zord körülmények között kelljen élnie az embernek.

  saja 5 hónapja 71

 • Jázmin

  Megszületett a lányom. :D :)

  Hihetetlen és csodálatos dolog.
  Még December 9-én, 2 nappal a születésnapom után.

  Éljen soká Jázminka! :)

  saja 7 hónapja 7

 • Rákospalotai láp

  Ha egy lápot, amelyen rengeteg védett állatfaj található meg szántónak nyílvánítanak és beépítik, annak a természeti kára felbecsülhetetlen lenne.
  Például az egyedülálló rákospalotai láp otthont ad a lápi pócnak (Budapesten egyedül itt), a széles kárásznak (Európa legtisztább genetikai állományával), a réti csíknak. Ezek az élőlények mind fokozottan védettek. A 33 különböző féle szitakötőfajról, 17 féle pillangófajról és 4 féle védett pókfajról nem is beszélve. A gőték, siklók és mocsári teknősök már csak azért is védettek, mert hüllők.
  Sajnos 2000 óta a terület a földhivatalban szántóként van bejegyezve. Az önkormányzat pedig nem tesz semmit. :(((

  Forrás: link

  Vélemény?

  saja 2 éve 13

 • 4 nap Svájcban

  Ma (2015. aug. 31.) jár le a határozott idejű munkaviszonyom (főállás). Holnap ismét diákként melózok, szövetkezeten keresztül. Augusztusban maradt még 3 nap szabadságom, úgy gondoltam, itt az idő elhasználni. 11-én tudtam meg, hogy ott aludhatok egy családnál teljesen ingyen (csak az ételért kellett jelképes összeget fizetnem). 12-én már foglaltam is a busz jegyet (cseh-busz, alias Student Agency).

  Huszadikán délután fél 3-kor indult a busz a Népligettől. Egészen Prágáig ment, ahol át kellett szállnom. Közben megállt Győrben, Pozsonyban, Brno-ban is. Este 11-kor indult a második menet, az állomások sorban: München (itt először a reptérnél állt meg, majd valahol a városban), Zürich, Bern, Lausanne, Genf. Én Lausanne-nál szálltam le kb. negyed 1-kor. Egy nagy parkolóban találtam magamat. Előre megnéztem már mindent, úgyhogy tudtam, két busz is elvisz onnan (Parc Vélodrome) a vasúti pályaudvarra (gare). Az 1-est választottam. Igaz, hogy pont a másik végében volt a parkolónak a megállója, de 8 perccel gyorsabban ér le.

  Folytatás...

  saja 2 éve 0

 • Sün!

  :D

  saja 2 éve 4

 • Grub 2 sebezhetőség

  Természetesen ehhez a támadónak fizikai kontaktusba kell lépnie a géppel. Csak 28-szor le kell ütni a backspace-t a login képernyőnél és vagy újraindul vagy elindítja a grub rescue mode-ot, amin keresztül hozzá lehet férni a rendszerhez.

  http://www.pcworld.com/article/3016097/security/vulnerability-in-popular-bootloader-puts-locked-down-linux-computers-at-risk.html

  A cikk szerint minden grub 2-t (ubuntu, red hat, debian és ezek leszármazottai) alkalmazó rendszer érintett.

  saja 3 éve 1

 • öt a négyzeten

  Ennyi éves lettem ma.

  saja 3 éve 12

 • Magamtól teszem, vagy mert hatottak rám?

  (Kb. 2014 december - 2015 január környékén írtam ezeket)

  Vannak buta emberek. Sokszor álcázzák magukat, okosnak akarnak tűnni. Félek a buta emberektől. Néha magamtól is félek.
  Ezek persze relatív fogalmak: buta, okos. Általánosítani nem is igazán lehet, mindenki különböző, máshogyan, más dologban képes jobban használni a fejét, vagy kevésbé jobban.
  Miben, mikor, milyen helyzetben, hogyan képes az ember megoldani bizonyos problémákat, rájönni dolgokra. A kommunikációban, beszédben is nagyon sok tanulnivaló van. Meg lehet tanulni úgy fogalmazni, bizonyos állításokra megfelelő válaszokat adni, hogy az ember bármire rá tudjon venni másokat. Manipulálni az embereket. Ez hatalmat jelent. Félelmetes.

  Lehet, hogy ostobaságnak hangzik, amit most le fogok írni, de nem tudom magamban tartani. Szeretném, ha valahol meglenne, emlékeznék rá. A lehető legtöbb dolgot le kell írnia az embernek, nagyon hasznos tud lenni, egy-egy telefonszám, név, kapcsolat, esemény később. Az ember a saját cselekvésein, történésein keresztül tudja megismerni magát, ez alapján pedig dönteni a jövőben, közelebb kerülni a céljaihoz. Vagy módosítani a célokon.

  Folytatás...

  saja 4 éve

 • Közelgő események

  Holnap - pont a születésnapomon :D - mikulás kupa lesz Békásmegyeren (egyesületen belüli verseny). Bárki jöhet megnézni, hogyan bénázok formagyakorlat közben (12 órától) :DDD .

  Jövőhét pénteken ELTE éjszakai sportnap, este 7-től egy órán át kung fu bemutatót tartunk :).

  UI.: 2233 napja regisztráltam

  saja 4 éve 3

 • "Legális" windowsról és egyéb szoftverekről

  Erről eszembe jutott, hogy nemrég, a legálisan letöltött, megvásárolt windows 7 ultimate egyszer csak egy kártya csere után benyögte, hogy nem hivatalos :D .
  Megoldottuk, de nem volt annyira egyszerű menet a support-tal, meg mindenféle hülye kódokkal. Ó, igen, a telefonos ügyfélszolgálatos robot hang pedig elképesztő(en idegesítő). Nem egyszer úgy mondta a cég nevét, hogy "mikroszoft" :DDD .
  Az megint más kérdés, hogy a frissítéskezelés valami borzalmas, és néha többet kell szívni egy eredeti, tisztán aktivált win7-tel, mint egy nem hivatalos forrásból letöltött és "aktivált" verzióval.

  Mellesleg nővérem munkahelyén crack-elt szoftvereket használnak a munkához (MTA, genetikai kutatás (!)). XP-vel. Az is egy érdekes dolog... :U . Persze a lényeg, hogy tudjanak dolgozni valamin.

  Egyébként ha már itt tartunk, manapság a legtöbb esetben próbálok opensource, ingyenes maradni (igyekszem csak hardware-re, villanyra, netre költeni).

  Folytatás...

  saja 4 éve 18

 • Zene a reptéren


  :) :C

  saja 4 éve 5

 • [insert generic title here]

  Rájöttem, hogy nem szeretem a hétvégét. Egyiket sem.
  Szeretek dolgozni. Szeretek ott dolgozni, ahol most is dolgozom.
  Nem szeretek otthon lenni, talán nincs meg a kellő motiváció, hogy valami értelmeset is csináljak. Vagy belekezdjek valami kreatív ötletelésbe. Megvan mindenem hozzá, de valahogy mégsem érzem az erőt, hogy elkezdjem. Vagy ha el is kezdem, soha nem fejezem be. Nincs miért, vagy inkább kiért megtennem. Jól élek.
  Régen - mikor még középsulis voltam - rengeteg ötletem volt, viszont se pénzem, se megfelelő szaktudásom nem lett volna. Ráadásul mindig valami egyedit próbáltam kitalálni, kerestem azokat az általános problémákat, vagy ki nem használt lehetőségeket, amelyek alapján tervezhetek, "építhetek".

  Hol is van az, ami megadja, mikor hoztam létre egy bejegyzést?
  Persze annyira nem lényeges. Amit még hozzáfűzök ehhez: szeretem a hétvégét. Jó a munkám, de... talán többre vágyom. Hétvégén azt csinálok, ami jól esik. Azt hekkelek szét, fejlesztem, buherálok amit csak tudok. Annyit futok, erősítek, amennyit kibírok. Ja nem, annyit nem, mert az tovább tartana, mint a hétvége. Szóval jó ez a két pihenőnap. Ki kell használni.

  Na, csak eljutottam idáig. Kellett hozzá 4-5 hónap, egy edzőtábor és egy csomó hülye, időhúzó meeting. Ha tehetném, arcon csapnám az akkori magamat, amikor az első bekezdést írtam.

  saja 5 éve 1

 • Rövid összefoglalás az eddigiekről. Megint.

  Felhívom a tisztelt olvasó figyelmét, hogy a következő bekezdések csak ilyen summázási jelleggel lettek legépelve, valószínű, hogy közöttük nincs kapcsolat egyáltalán. Sőt, amilyen száraz és unalmas információkat osztok meg, még az is előfordulhat, hogy egyesek tovább mennek, átkapcsolnak egy másik oldalra, vagy másik ember bejegyzéseihez, máshova. Ezt nem fogom sértésnek venni.
  Amennyiben valaki mégis megpróbálkozik a teljes anyag átolvasásával a "folytatás..." linkre kattintva, annak sok sikert és a legkevésbé sem izgalmasnak tartott perceket kívánok.

  Már több, mint 3 hónapja dolgozom egy remek helyen (nem teljes, csak diákmeló). Szép, modern irodaház, kellemes környezet, barátságos munkatársak, minden közel van, jó a közlekedés. Főleg UI-t (felhasználói felület) kell fejlesztenem, javascript-ben, html-ben, angular, jquery stb. használatával. Szeretem, amit csinálok, és ez jó. Nagyon produktív voltam eddig, remélem az is leszek még egy darabig. :D
  Az egyetemi tanulmányaimat is folytatom. Sajnos még mindig nincs meg minden tárgyam a Bsc-n (ELTE IK, analízises tárgyak ugye ...), de haladok. :B

  Folytatás...

  saja 5 éve 1

 • Munka

  Két hete van munkám. Programozás. Olyan, amilyet szeretek csinálni :). Diákszövetkezeten keresztül, tehát még nem rendes meló.

  Kellemes a környezet. Modern, új épület, tágas iroda, nagy ablakokkal. Ráadásul a kampusztól egy megállónyira. Még kiskonyha is van, mikróval, hűtővel, mosogatóval! :C Két kicsi negatívum: padlószőnyeg és olykor megkergülő termosztát (ami néha olyan, mint egy geiger-számláló, amikor fokozatosan növekszik a háttérsugárzás mennyisége).

  Munkatársak nagyon rendesek. Van köztük fiatal, idős, fiúk, lányok vegyesen.

  No, jövőhéten meg kezdődik a vizsgaidőszak. Mindenkinek - akinek aktuális - sok sikert, kitartást!

  saja 5 éve 2

 • Netjogosítványt kéne bevezetni

  Vagy legalább valamiféle hülyeszűrővel kéne ellátni az egész rendszert. Ami lehetetlen.

  Szóval az úgy kezdődött, hogy kaptam egy e-mailt egy ismeretlen névtől. Azt írja, hogy már pedig engem ismer és ne hülyéskedjek, hogy nem én vagyok az (ugyanaz a nevem, elég gyakori név, de nem Kovács Pisti szintű). Ha azt írtam, hogy én egy fiatal egyetemista srác vagyok, azt felelte, hogy ugyan ne bolondozzak megint, mint annak idején, tudja, hogy én vagyok. Utána ez a levelezés abbamaradt, nem válaszoltam már neki (még vagy 4 üzenet jött a címről, amit ki is töröltem elolvasás nélkül). Remélhetőleg kiderült az igazság. Vagy mégsem?

  Tegnapi nap folyamán kaptam egy e-mailt, melyben kérik a számlaszámom, hogy fizzethessenek rá valamiféle jogdíjat.
  Csak úgy kíváncsiságból (meg ha már olyan szépen kértek) elküldtem a sajátomat, úgyis biztos leellenőriznek mindent. Ki az a hülye, aki csak e-mail és név alapján autentikál?

  És van ilyen... :Y :W

  Szóval most azon vagyok, hogy e-mail-en keresztül meggyőzzem azt a valakit, hogy én nem én vagyok és az a valaki más az nem kapott pénzt.

  Ja, meg szoktak ilyen CV-ket, meg tagsági gyűlési meghívásokat, meg mindenféle belsős infókat is küldözgetni. Az előző eset csak a jéghegy csúcsa volt.

  saja 5 éve 8

 • Látok, újra, szemüveg és lencse nélkül :)

  Egy hete volt a LASEK típusú lézeres szemműtétem és már majdnem teljesen élesen látok mindent. Nagyon örülök ennek. :C Ennél a felszíni kezelésnél a szaruhártya legfelső rétegének egy részét alkoholos vágást követően felhajtják, majd a lézerrel az alatta levő rétegből párologtatnak. A lézeres eszköz valós időben követi a szem mozgását és nagyon pontosan és gyorsan dolgozik. Röpke 40 másodperc alatt megvolt egy szem :) . Az ember közben szép, néha fraktálszerű, gemoetriailag valamelyest szabályos körökből, illetve hullámos vonalakból álló mintázatokat lát, vörös, vöröses-sárga, narancssárga színekben. Bemérés közben zöldet is láttam, lehet, valamiféle raszterrel mérte le a cucc a szemem. Valamelyik ott pihenő páciens szerint magát az ősrobbanást látta a szemei előtt :D .

  Az egy hetes pihenős, szemkímélős gyógyulás során jöttem rá igazán, hogy mennyire sok dologra használja az ember a szemét. Talán túlságosan is függünk ettől.

  Folytatás...

  saja 6 éve 2

 • Mostanában

  Holnap lézeres szemműtétem lesz. Utána fájdalmas lesz egy darabig, de kibírom. LASEK eljárást választottam, egyrészt a mélyen ülő szemeim miatt ajánlották, másrészt ezzel később mehetek sportolni, küzdősportot is végezhetek.
  Úgyhogy most podcast-eket, zenéket, hangoskönyveket gyűjtök össze a következő 1 hétre. Persze fogok tudni mást is csinálni, csak ezeknek meghallgatása az, amit biztosan tudok majd.

  Wine alatt egyre több programot sikerül beindítanom és normálisan használnom. Például nővérem genetikai kutatásaihoz szükséges programok is végre tudnak működni :) .

  Nemrég azzal töltöttem órákat napokon keresztül, hogy egy routerről képes legyek nyomtatni USB-s nyomtatóval (laserjet 1000). Az a megoldás, hogy nincs a router-en a spooling és a driver, működött (p910nd).
  Viszont az lenne a jó, ha magáról a routerről menne a driver, meg minden. (64 bties windows 7 alá nincs driver a HP LaserJet 1000-es nyomtatóhoz!) Ezért elkezdtem mókolni a CUPS nyomtatószerverrel, annak beüzemelésével és a megfelelő driverek (gutenprint, foo2zjs, hplip) felpakolászásával. Odáig jutottam el, hogy a foomatic hp 1000-es driver fent van, felismeri a nyomtatót. Olé.

  Folytatás...

  saja 6 éve 3

 • Fehér öv

  Nem olyan eget rengető dolog, de azért valahol el kell kezdeni, na :D .


  (2013. júl. 13.)

  saja 6 éve 4

 • openwrt vacakolás

  Ma - miután felkeltem az ágyból - az első gondolatom az volt, hogy na, akkor pakoljunk egy jó féle openwrt-t az mr3420-as tp-link router-re, már untam, hogy csak bridge-ként üzemel dd-wrt-vel. Esetleg lehetne rá usb meghajtót rakni, talán apache-ot, mysql-t, svn-t, ftp-t, meg mindenféle jóságot (persze vannak korlátai, hogy mennyi mindent lehet egy ilyen kis vassal futtatni).

  Úgy van megoldva a dolog, hogy 2. emeleten van az iroda, oda megy vezetéknélkül a jel az első emeletről - a fő router-től, és ezt osztja szét etherneten a hidas router.

  Felmegyek, bekapcsolok mindent. Webrevert az eredetire, aztán pedig openwrt attitude adjustment factory webflash-t felrakom. Nagyon szuperül működik minden OEM easy módon - nem úgy, mint annak idején a DIR-300-zal a redboot meg telnet vacakolással. Azóta is téglásítva pihen a dobozban, próbáltam jtag kábel összeberhelni, de valamilyen nem akart összejönni. Annyit csinál, hogy bekapcsol, mindegyik led felvillan egyszer, aztán a power led világít, sys led viszont nem, és az az ethernet led, ami be van dugva szintén világít, látszik rajta, ha próbálom pingetni (sikertelenül). Semmiféle reset nem segített rajta.

  Folytatás...

  saja 6 éve 0

 • Edzőtábor

  Goodbye internet!

  10 napig Borsosberényben leszek edzőtáborban. Jó móka lesz, kemény lesz, végre kikapcsolódok a félév után.

  (Remélem a helyiek - bizonyos emberek - nem fognak belénk kötni...)

  saja 6 éve 0

 • Armikrog: összejön nekik vajon?

  Kickstarteren található egy "új" (már jó pár hetes), 'point and click' kalandjáték projekt, aminek a neve Armikrog.

  Ez így elsőre nem is igazán érdekes, hiszen számtalan ilyen található még a neten, viszont ezt a játékot stop-motion agyag, illetve gyurma animációk segítségével készítik. A fejlesztők, készítők pedig nem mások, mint akik a Neverhood-ot, illetve az Earth Worm Jim-et hozták létre annak idején. Ráadásul a zenéjét is ugyanaz komponálja, mint a Neverhood-ét, Terry S. Taylor.

  Bemutatkozás

  A játékban egy űrhajós karaktert irányítunk, a neve Tommynaut (a Tommy és az astronaut szóból összerakva). Van egy csőrös kutyaféle barátja is, amolyan ivóbarát, Beak-Beak. Egy idegen bolygón, egy erődítménynél zuhannak le az űrhajóval. A vár neve Armikrog.
  Különböző logikai feladványokat kell majd megoldani, hogy kijussunk arról a helyről, illetve, hogy a történet folytatódjon, végigjátszhassuk (ahogy a Neverhood-ban is).

  Itt a link a kickstarter oldalukhoz.

  A bejegyzés megírásakor 5 nap volt még hátra nekik.

  saja 6 éve 2

 • Növöget

  saja 6 éve 12

 • Elhagyatva

  [link]

  Tegnap a buszmegálló mellett találtam egyedül, egy támfal lefolyója előtt vizesen. Nem messze ott volt az alom a támfalon, kerítés mögött, egy bokorban, az anyával együtt. Egy zsepivel megfogtam, megtöröltem, majd visszaraktam a lehető legközelebb. Elkezdett visszamászni, magas vékony hangon nyivákolt, nekem már mennem kellett - gondoltam ezzel meg is oldottam a problémát.
  Hazafele jövet kijjebb találtam az alomtól, nem akart foglalkozni vele a mamája.
  37°C-on kell tartani a testét, és 3-4 óránként speciális tejporból kevert tejjel kell itatni.

  alszik

  Frissítés:
  Aki nem tudja elképzelni, annak lerajzolom. Nagyjából így nézett ki a helyzet:

  ábra
  Sehol senki, csak a forgalmas Istenhegyi út. Ti mit tettetek volna?

  És ennyit lehet látni az alomból (a kerítés mögé dugtam a telefont):
  [link]

  saja 6 éve 23

 • Berögzülések

  Csak egy pár dolog, ami eszembe jutott, és zavar.

  1. A tű nem éles, hanem hegyes. A penge éles.

  2. Albérlet != bérlet. Albérlet jelenthet egy vagy több szobát, és van egy főbérlő, aki a lakást bérli.

  3. Olyan nincs, hogy "bevállalni". Vállalni, elvállalni, felelősséget vállalni valamiért.

  4. Olyan se legyen, hogy "para". Legfeljebb paranoiás, paranormális, paraffin, paralelogramma. Ha már a félelmet vagy aggódást szeretnénk kifejezni, használjuk a megfelelő kifejezéseket.

  5. Az idegennyelvű kifejezések toldalékképzésénél igenis ki kell tenni a kötőjelet. Én még úgy tanultam, hogy az a helyes. A toldalékok magánhangzóit pedig igyekezzünk a kifejezés megfelelő kiejtéséhez igazítani.
  Szerk.: ez nem biztos, hogy így van! Az 5., mint kiderült csak bizonyos esetekben alkalmazandó szabályhoz tartozik.
  (Ugyanígy a rövidítéseknél is úgy kell ragozni, ahogyan az eredeti, teljes szó azt megkívánná.)

  6. Az áru lehet olcsó, vagy drága. Azaz magas vagy alacsony az ára. De olcsó ár nincsen!

  A hozzászólásokban várom azokat a valamennyire helytelen kifejezéseket, melyek titeket is zavarnak.
  Továbbiak összegyűjtve:

  7. Bevizsgál.

  8. Ráreagál.

  Folytatás...

  saja 6 éve 19

 • Megérkezett a csomag kínából

  Életem első és egyben téves ebay-es rendelése.

  [link]

  Ugyanis a laptop-ba, amibe szántam csak sima mini PCI jó, ráadásul ez már half mini PCI-express, ami még kisebb!

  :W

  :DDD

  saja 6 éve 11

 • Budapesti Sportpont fesztivál (ápr. 19.)

  Egyetemisták, főiskolások figyelem!

  Jövőhéten pénteken (pontosan 2013. április 13-án) kerül megrendezésre Budapesten, az ELTE Bogdánfy utcai sporttelepén a Sportpont program. Aki szeretne részt venni, az itt regisztrálhat, majd utána nevezhet valamilyen sportkategóriára.

  Lesznek egyéni, illetve csapatban végezhető edzések. A kung fu-tól kezdve a kosárlabdán, focin, kviddicsen át, egészen a sörpingpongig és a telefonhajításig lesz mindenféle.

  A programok listája ITT található.

  Gyertek minél többen! :D

  Én biztosan ott leszek a kung fu-n -, mint egyesületi tag - segíteni. :)

  saja 6 éve 1

 • Önző vagyok (?)

  Eredetileg egy képpel szerettem volna illusztrálni, mi is jár most a fejemben, de az sok idő lenne. Majd egyszer lerajzolom, ha sikerül visszaemlékeznem, vagy ebből a leírásból újra felelevenítenem. Nagyon kusza kép lenne, sok ide-oda mutogató nyíllal (mint egy irányított gráf), és mindegyik csúcs ("gondolat-buborék") egy-egy érzést, gondolatot tartalmazna, amit képként jelenítenék meg.

  Megpróbálom valamennyire leírni.
  1: Tisztában vagyok, hogy vannak, akiknek az életkörülményei sokkal rosszabbak. Legkisebb gondjuk is több annál, hogy lelki megpróbáltatásokon, vagy összeférhetetlenségeken gondolkozzanak.
  2: Nem kéne ezeken ennyit gondolkoznom, legyek robot, végezzem a dolgomat, tanuljak, mert ...?
  3: ... mert a közeljövőben lesz valami célom, vagy lesz valaki, aki miatt kell, hogy tudjak sok, de legalábbis elégséges mennyiségű pénzt keresni.
  4: Néha már előjön a kérdés a vasárnapi ebédnél, hogy kereshetnék valakit. Lehet, hogy a mostani generációnál máshogy működnek a dolgok, de valószínűleg tapasztalat alapján gondolják azt, hogy lenne jó kezdeményeznem egy párkapcsolatot. Oké, ez kicsit erős. Semmi sem annyira jóldefiniált ebben a témában.
  5: Átlagos vagyok. Külsőm is átlagos, vékony, de nem nagyon. Pont jó. Azt mondják, ha mosolygok, akkor jóképűnek nézek ki. Néha sokszor változtatom a tartásomat tudatosan, illetve megpróbálok sokat mosolyogni, de az nem ugyanolyan, mint a természetes.

  Folytatás...

  saja 6 éve 9

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.