2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Debütált a Linkin Park - Lost című száma, amit anno a Meteora albumhoz csináltak

    Több mint 5 éve már, hogy elhunyt Chester Bennington, azóta a Linkin Park mint banda kvázi tetszhalott állapotban van. Február 6-án érkezett a hír, hogy kapunk egy eddig kiadatlan számot a csapattól (Méghozzá olyat, ami anno a Meteora-hoz készült), mely ma reggel végül a terveknek megfelelően debütált YouTube-on.

    oriic 1 éve 14

  • 100 000 hozzászólás

    No komment! :B

    oriic 2 éve 32

  • Google Translate helyett: DeepL Translator

    Többé-kevésbé nincs gondom írásban a magyar-angol közötti fordításokkal, de néha bizony nekem is jól jön egy kis netes segítség, amihez sok emberhez hasonlóan én is a Google Translate-et szoktam használni. A minap egyik Twitteres ismerősöm mutatta meg, hogy talán van ennél jobb megoldás is, méghozzá a DeepL Translator. Ismeritek, használjátok esetleg? Én erről még mért nem hallottam? o.O (van esetleg nála, vagy Google Translate-nél jobb megoldás a neten?)

    https://www.deepl.com/translator

    oriic 3 éve 49

  • A TOP 10 legtöbb hozzászólással rendelkező PH! felhasználó

    No comment. :D

    szerk:

    Az eredeti hozzászólás 2019. 03.13-án keletkezett és egész eddig minden hónapban az aktuális lista volt a sor elejére hozva. A mai naptól (2020.06.08) mindig az aktuális havi sorrend lesz látható, a következő hónaptól pedig a friss, illetve az előző havi, hogy látni lehessen, hogy hány hozzászólásnyi változás történt. Plusz extraként immáron nem Top 5, hanem TOP 10-es listát láthattok. Amennyiben valakinél az előző jelentésnél kevesebb számot láttok, az azért van mert töröltek a moderátorok bizonyos hozzászólásokat, esetleg egy Logout bejegyzést a saját készítője törölt, utóbbi esetében a hozzászólások is mennek a kukába.

    FRISSÍTVE (2023.10.20.)

    109 509 hsz - Qru
    105 499 hsz - oriic
    100 425 hsz - Gubek-Einste
    97 536 hsz - Integra
    89 384 hsz - -secret-
    81 661 hsz - hackeeeee

    Folytatás...

    oriic 5 éve 194

  • 3700 napja a Prohardveren

    3700 nap.
    Több mint 10 év.
    81 595 hozzászólás.

    Köszönöm, hogy itt lehetek és úgy-ahogy elviseltek. :B

    oriic 5 éve 11

  • Születésnapi TheGamers Hungary nyereményjáték

    Két éves lett a TheGamers Hungary Facebook csoport és az Ajándékkosár kezdeményezésük, ennek tiszteletére negyedik alkalommal rendezik meg a BiG! különkiadást/nyereményjátékot.

    [link]

    Itt tudtok csatlakozni az oldalhoz.

    "Tisztelt Tagjaink.

    2018. 05. 07. napjával immár második életévét tölti be a csoport és az Ajándékkosár kezdeményezésünk, aminek tiszteletére, immár negyedszer rendezzük meg a BiG! különkiadást. Két év alatt, sok víz lefolyt a Dunán és rengeteg játékot ajánlottatok fel valamint nyertetek meg itt a csoportban, reméljük ezzel nagyon sok embernek örömet szerezve. Most, végignézve a diát, büszkeség tölt el, mit sikerült ismét összehoznotok.
    A mostani BiG kosár, több 1400€ azaz 430 ezer forint értékben gyűlt össze. Mindenkinek Gratulálok!"

    A felajánlott játékok listája:

    Folytatás...

    oriic 6 éve 2

  • VamosART - Az első magyar YouTube csatorna, ami átlépte az 1 millió feliratkozót

    Videománia, Pamkutya, The VR - Biztos sokan ismerik ezeket a YouTube csatornákat, amelyek az ország legtöbb feliratkozóval rendelkező csapatainak tartanak. Azonban van valaki, aki náluk is jóval több követőt szerzett meg, ez pedig nem más mint Vámos Sándor csatornája: a VamosART. :R

    Kissé késve írom ezt a bejegyzést, ugyanis két héttel ezelőtt érte el Vámos Úr az 1 millió feliratkozót, jelenleg 1 017 954-en követik a csatornáját.

    Csatornájának leírása:

    "Rajzolással, festéssel kapcsolatos csatorna. Rajz, festés, grafika. Rajzolás és festés gyerekeknek és felnőtteknek. Anamorfózisok, optikai csalódások rajzolása bemutatása. A rajzolás tanulásának segítése. A rajzolás inspirálása. Portré és szituációs karikatúrák. Ábrázoló technikák, anyagok eszközök bemutatása. Iratkozz fel, hogy értesülj a legújabb videókról! Videó feltöltése hetente! Véleményezd amit láttál!
    Készítette, Vámos Sándor. Magyar vagyok."

    Csak egy a sok videója közül:

    oriic 6 éve 12

  • PixelCon 2017 - John Romero Budapestre jön!

    Ha pár éve valaki azt mondja, hogy egyszer személyesen is találkozhatok John Romeróval, kiröhögöm. De mégis megtörténik a dolog november 11-én.

    PixelCon 2017 - John Romero lesz a sztárvendég (GAMEPOD-ra kitettem már a hírt)

    Lehet szeretni vagy utálni, elmondani hogy mostanában nem sokat tesz le az asztalra, de Ő mégis csak Romero!! :C

    oriic 7 éve 9

  • Öngyilkos lett Chester Bennington, a Linkin Park énekese!

    Konkrétan sokkolt a dolog, még mindig nem hiszem el. Sokak szerint évek óta egyre gyengébb dalokat játszik a Linkin Park, de nekem akkor is a kedvenc bandám voltak. Most még jobban sajnálom hogy nem jutottam el Volt-ra a koncertjükre. :( :O 6 gyereket hagyott hátra...

    HVG cikk

    Egyik kedvencem tőlük:

    oriic 7 éve 55

  • PlayStation Now használata PC-n

    A LEÍRÁS MÁR NEM AKTUÁLIS!

    Üdvözletem Kedves Olvasó!

    Túl sok hajcihőt nem kerítek a dolognak, az alábbiakban a lehető legegyszerűbben, mondhatni nagyon fapadosan mutatom be, hogy lehet Magyarországról a legegyszerűbben, és a legkönnyebben kipróbálni a Sony PlayStation Now szolgáltatását.

    Ha van olyan aki nem tudná, a Now egy játék stream szolgáltatás, amelynek lényege, hogy fix havi vagy éves díjért cserébe számos PlayStation 3 és PS4 játékkal játszhatunk például PC-n. (korábban egyéb eszközökön is pl: TV-n, de ezek megszűnnek) Külön adatokat nem kell letölteni, minden játék streamelve lesz a gépünkre.

    A PlayStation Now jelenleg hivatalos nem érhető el Magyarországon, a legközelebbi országok, ahol él ez a szolgáltatás az Németország és Anglia.

    Mi leginkább az angol változattal foglalkozunk a lentiekben.

    Árazás:

    17 euró/ hónap (kb. 5200 Ft)

    Játékok listája:

    [link]

    Ha valaki szeretné kipróbálni, annak van lehetősége 7 napos trialra, ennek lényegét/leírását olvashatjátok lentebb.

    Ami szükséges:

    Folytatás...

    oriic 7 éve 53

  • A Linkin Park is fellép a 2017-es VOLT nyitónapján

    Nem kell kommentelnem. Végre, végre végre. El sem tudom hinni. Az elmúlt években lejtmenetben volt a csapat, de én kitartottam mellettük, külföldre sajnos nem jutottam el. De ide elmegyek, mindenképp, ott fogok az első sorban üvöltözni. \o/

    Jegyek november 17-től kaphatóak. [link]

    oriic 7 éve 18

  • 5 napig ingyen letöltheti az iGO navigációt, teljes Magyarország-térképpel

    Forrás: HVG.hu

    "Az iGO ingyenes, de teljes értékű navigációs alkalmazásában többek között 795 km új útszakasszal és 610 új érdekes hellyel bővült a Magyarország-térkép.

    Tavaly 10 napon át volt letölthető az alkalmazás, amit akkor közel félmillióan töltöttek le az alkalmazást, melyhez most ingyenes frissítést tettek közzé – ennek apropóján pedig a következő öt napban (május 16-áig) ismét le lehet tölteni az ingyenes appot.

    Az androidos telefonokra, bármelyik iPadre, valamint iPhone 4S és újabb iPhone-okra kiadott appot az androidosok ide kattintva érhetik el, az Apple eszközeinek használói pedig az App Store-ból telepíthetik. A telepítőfájl mérete kb. 160 MB."

    oriic 8 éve 36

  • Streamelés PC-ről Twitch-re?

    A terv az, hogy ha már lett PC, akkor néhanapján jó lenne normális minőségben Streamelni a nagyvilág felé. Ebben kérném segítségeteket, hogy a legegyszerűbben plusz költségek nélkül, hogy tudnék a legjobb minőségben streamelni Twitch-re.

    Gép adatlapja:

    Samsung T260●ASRock 1150 B85M Pro4●Intel i5-4440●Gigabyte 7870 2GB●Corsair 8GB 1600 DDR3 Vengeance●PSU Thermaltake Hamburg 530W●Western Digital 3,5" Caviar Blue 1TB●KINGSTON 2,5" HyperX Fury 120GB●Cooler Master Master Midi● Zowie FK1

    OBS-t ajánlották a legtöbben, van esetleg valakinek tapasztalata vele? Mire érdemes odafigyelni, van valami tipp-trükk, hogy a legjobb legyen a streamem? Minden tanácsot elfogadok. Köszike. :R

    oriic 8 éve 20

  • Minefield - A böngészős aknakereső!

    Régen jelentkeztem böngészős játékokkal, de most egy újabb csodára találtam rá. :D Szerettétek/szeretitek a Windows-os aknakeresőt? Ha igen, akkor ezt is ki kell próbálnotok!

    Minefield

    oriic 8 éve 6

  • Tom Clancy's The Division - Chat, klánok, TS szobák, egyéb közösségi témák

    Innen jöttünk!

    A téma lényege, hogy ne a játék topikját tömjük tele offokkal és egyéb vitákkal, valamint a klán, chat és TS témákkal. A bejegyzés lényege, hogy akik PC-n közös játékot terveznek, azok itt tudják megbeszélni a részleteket, hogy milyen módon szeretnének klán formájában játszani, valamint a különböző chat témákat is itt lehet megbeszélni. Minden hasonló dolog törölve lesz a játék topikjából mert nem oda való.

    Köszönöm a megértést!

    oriic

    oriic 8 éve 29

  • Le Zap de Spi0n n°295

    Egyes részeknél nem tudom, hogy sírjak, vagy nevessek. :) Plusz a híres Népszínház utcai villamosos videó is benne van. :D Híresek vagyunk!!44

    oriic 8 éve 4

  • Brutál PC 8,68 millió Ft-ból - De minek?

    YouTube-on jött velem szemben, aztán láttam, hogy felkerült egy gamer site-ra is, gondoltam kikérem a véleményeteket.

    30 ezer dollláros, vagyis közel 8,7 millió Ft-os PC 7 VGA-val, 2 CPU-val, 256 GB RAM mellett...

    Részletes lista a gépben lévő cuccokról.

    Ok, jó ideje nem vagyok már napi szinten informált a PC-s hardverekről, de a fenti gépnek konkrétan mi értelme? Vagizás, hogy ok ilyet is tudunk? Mert szép-szép, meg drága, csak értelme nincs sok szerintem. Ez 7 külön VGA (nem összekötve) vagyis 7 játékos használhatná a gépet. (egyenként egy Nano VGA erejével, aminél azért vannak jóval erősebb VGA-k)

    De minek? (azon kívül hogy reklám) Ebből az árból egy sokkal erősebb egyszemélyes gépet lehetne összerakni 4 utas SLI-vel, vagy CF-el, kevesebb monitorral. Ennyi erővel 7 Quadro is belemehetett volna, és az már magában 35 ezer dollár. :F Vagy én nem értek valamit?

    szerk: Of course, tudom hogy a cucc reklám, nem a srác saját gépe. :)

    oriic 8 éve 34

  • PC Master Race - Level over 9000

    Mindenféle sértődés és ellenségeskedés nélkül, de ez nagyon vadállat. :D

    oriic 9 éve 4

  • Jönnek a Replikátorok!!

    Csak úgy mindenféle komment nélkül. Íme az origamirobot (Részletek a Gizmodo oldalán)

    oriic 9 éve 12

  • Extrém művészi képek autókról

    Az új Need for Speed játék infói után kutattam, és megtaláltam Khyzyl Saleem művészi képeit. Van egy két elmebeteg megoldás, de vannak amik rohadt jól néznek ki. A galériát a képre kattintva lehet elérni.

    oriic 9 éve 5

  • Egy újabb böngészős játék: Agar.io

    Hosszú idő után egy újabb böngészőből játszható gyöngyszemmel jelentkezem. Az Agar.io első ránézésre, meg talán másodikra is egy furcsa mókának tűnik, de az egyszerű kinézet igenis komoly dolgokat takar. A játék lényege, hogy becenév beírása, valamint régió megadása után (EU ajánlott) egy amőbaként túléljünk mindent. Ez persze nem egyszerű, mert menekülni is kell az óriási ellenfelek elől, akiket valódi hús-vér játékosok irányítanak.

    Egyelőre ennyi, hajrá mindenkinek! :) Játék indításához katt a képre!

    oriic 9 éve 8

  • Laptop X-akták

    Vagyis csak egy X-akta, de nekem furcsa. Ha valaki tudja miért van ez, és mitől javulna meg, kap egy doboz sört/csokit/edrinket!

    Céges noti: Acer Aspire 4740

    Jelenség:

    Sony MDR-E9 fülhallgatót kihúzom a notiból, akkor gépre dugott USB-s egér nem használható 3-6 másodpercig. Hallom a Windows hangját, mintha kihúztam volna az egeret. Pár másodperc után működik már rendesen. Ugyan ez van, ha bedugom a fulhallgató. Tippek-ötletek? :D ( Win7)

    oriic 9 éve 8

  • Duelyst - Körökre osztott, taktikai, stratégiai játék

    A csapat alapú, taktikai stratégiai játék tavaly tűnt fel a Kicktstarter oldalán, ahol végül a kért összeg dupláját sikerült összeszedniük. A zárt alfa tesztelés folyamatosan zajlik, a napokban én is kaptam meghívót, így keresnék olyan játékosokat akik szintén tolják az ígéretes programot.

    Hivatalos weboldal

    oriic 9 éve 8

  • Elhunyt Leonard Nimoy!

    Bár nem friss hír, de a filmtopikon kívül nem nagyon láttam, hogy itt PH-n megemlékeztek volna. Szóval álljon itt egy rövid bejegyzés róla.

    2015. február 27-én hosszas betegség után elhunyt Leonard Nimoy. Régóta beteg volt, még januárban vallotta be, hogy krónikus obstruktív légúti betegségben szenved, állítása szerint azért, mert korábban dohányzott.

    Nimoy-t több filmben és sorozatban lehetett látni, mégis leginkább a Star Trek sorozatból és mozifilmekből ismerték az emberek. Ezen túl játszott a Fringe, valamint a The Big Bang Theory című sorozatban, valamint lehetett látni a Columbo című szériában is. Mindezek mellett könyveket is írt, valamint videojátékokban is hallhattuk a hangját (pl: Civilization IV ), valamint zenélt és fényképész is volt. Egyik utolsó szerepe a 2013-as Star Trek: Into Darkness-ben volt, ahol ismét Spock-ot alakíthatta, immáron utoljára életében.

    Utolsó Twitter bejegyzésében a szállóigévé vált mondatával köszönt el. (Live Long and Prosper)

    "A life is like a garden. Perfect moments can be had, but not preserved, except in memory. LLAP — Leonard Nimoy February 23, 2015"

    Folytatás...

    oriic 9 éve 3

  • 30+ ezer hozzászólás

    Poénból összeszámoltam az összes hozzászólásom.

    Több mint 5 év alatt 38 313 hozzászólás. Hónapok óta nem néztem mennyinél vagyok. Te jó ég. :D

    oriic 9 éve 3

  • [LEZÁRVA]Destiny - Nyereményjáték

    Mint ismeretes a Bungie, akik a Halo szériával lettek méltán híresek egy új játékot készítenek nekünk, amellyel még az előző játékukat is megpróbálják felülmúlni. A Destiny névre keresztelt FPS játék szeptember 9-én jelenik meg kizárólag konzolokra, viszont később lehetséges hogy egy PC-s változatot is kapunk majd.

    A Playstation 4 tulajdonosok már részt vehettek egy ALPHA tesztjátékban, viszont július végén a BÉTA tesztelésben a többi konzol tulajdonos is részt vehet, amennyiben rendelkezik megfelelő kóddal. Ilyen kulcsot az előrendelők kaphatnak hivatalosan, most viszont bárkinek esélye lesz arra hogy egy kulcsot beszerezzen.

    Ugyanis egy rövid nyereményjátékot hírdetek, amelynek nyertese nem csak egy Destiny BÉTA kulcs gazdája lesz, hanem egy Desiny-s pólót is kap a kód mellé.(Mérete: M )

    A kódot a Bungie oldalán lehet beváltani, majd a BETA indulása előtt lesz lehetőségünk a platformot kiválasztani, amelyikkel játszani akarunk majd. (PS3-PS4-X1-X360)

    Mi is a teendő?

    Folytatás...

    oriic 10 éve 93

  • Sólyom Airways - Indigogo project

    Nem tudom, hogy ez most poén akar lenni, vagy tényleg komolyan gondolták. :DDD

    Sólyom Airways Indigogo Project

    oriic 10 éve 7

  • Knock Code - Lock screen kicsit másképp

    Az android rendszer egyik nagy előnye ( az ingyenességén túl ), hogy teljes mértékben testre szabható a rendszer. Amennyiben valaki kicsit is ért a dologhoz, akkor rengeteg fajta módosítást tud eszközölni a rendszerben. Természetesen ügyes emberkék azokra is gondoltak, akiknek sem kedvük, sem tudásuk nincs az ilyen módosításokhoz. Az ő számukra találták ki az "egy kattintásos" programokat, amelyek segítségével előre elkészített témákat lehet letölteni androidos készülékünkre. ( ilyen app például a Themer)

    A rendszernek hála nem csak a témákat lehet kényünk és kedvünk szerin módosítani, hanem a lock screen-t is, azaz a záróképernyőt.

    Alap beállítás szerint a következő képernyő feloldó lehetőségeink vannak az Android rendszerben:

    Folytatás...

    oriic 10 éve 39

  • Laptop alulfeszelés RMClock segítségével.

    Igazából sokat gondolkodtam, hogy saját blogbejegyzés készüljön a témáról, vagy címlapra kerüljön, aztán rájöttem, hogy egyelőre nem vagyok elég ahhoz, hogy olyan minőségi cikket hozzak össze, ami kikerülhet Logout címlapra. Aki szeretné elolvasni a témáról készült cikket, az itt úgyis megtalálja. Fontos leszögezni, hogy a leírás nem saját kútfőből származik teljesen, az eredeti cikket itt

    olvashatjátok.

    Milyen okból kifolyólag vesz az ember manapság laptopot? Sok válasz nem létezik, hiszen akinek a mobilitás és a kis helyigény a cél, az mindenképp hordozható számítógépet vesz. (vagy tabletet, de ez más téma)

    Néhány kivételtől eltekintve, a notebookok biosa eléggé zárt rendszerű, így nem sokat engednek a házi tuningoláshoz. Néhány külső program segítségével ugyan van lehetőség a CPU és GPU tuningolására laptopok esetén, de a kis hely miatt számolnunk kell a megnövekedett hőtermeléssel, illetve a fogyasztás növekedésével.(még ha nem is drasztikusan)

    Folytatás...

    oriic 10 éve 36

  • Candy Box 2 -Itt a várva várt folytatás

    Szeretted az első részt? Szívesen játszanál újra ASCII kalandjátékot? Akkor itt a lehetőség, megérkezett ugyanis a folytatás, a Candy Box 2. Ahogy az első résznél, úgy itt is meg lehet beszélni a játék részleteit itt a hozzászólásoknál.

    Hajrá mindenkinek, reméljük most is egy fantasztikus ASCII játékot kapunk. Első rész alapján teljesen elképzelhető.

    http://candybox2.net/

    oriic 10 éve 182

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.