2017. február 27., hétfő

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Festés kávéval... - elkészült

  Ültem és nézegettem képeket, mikor jött az ötlet, hogy más is festett kávéval, miért ne próbálnám ki?
  Főztem is egy normál kávét, próbálgattam... nekem az nem vált be, túl világos volt, akárhány réteget tettem rá. Egyszerűen kontraszttalan lett a végeredmény.

  Aztán olvastam valahol, hogy próbáljam meg a nagyobb szemcsés instant kávéval és BEVÁLT.
  Neki is ültem úgy 9-11 óra fele egy képnek A/4-es méretben és jelenleg itt tartok vele:

  Elkészült:

  Nekem nagyon megtetszett ez a technika, bár a kávé illat nagyon erős és kb. semmi mást nem érzek, de szerintem megéri.
  Szerintetek? Valaki próbált már ilyesmit? Vagy ti csak isszátok a kávét? :D

  LadyLorien 1 éve 30

 • Így készül egy rajzom - VIDEÓVAL

  Készítettem egy gyors videót, hogyan is készül egy alap rajzom vázlata. Kivételesen nem digitális alkotásról van szó. Remélem, tetszeni fog. Véleményeket, mint mindig, most is elfogadok! :) A Youtube videó a képre kattintva jön be.

  U.i.: Ha valakinek van javaslata, hogy lehetne jobb a videó, ne tartsa magában. Szívesen fogadom azt is! A videó egy Olympus EPM1 kamerával készült. :R

  LadyLorien 2 éve 43

 • Digitális rajzolás - fejlődésképek + 2015 első rajza

  Rég jártam errefelé. Gondoltam bejelentkezek egy újabb fejlődés-történettel így a régi mellé, mert azóta is rengeteget rajzolok és igyekszem fejlődni. Remélem tetszeni fognak és ha építő jellegű kritikád van, ne tartsd magadban! :R

  Végül a képek (2013-2015ig - a legutolsó az imént készült el, 2015 első rajza).

  Folytatás...

  LadyLorien 2 éve 12

 • Digitális rajzolás fejlődés képekben - 2010-től 2013-ig!

  Emlékszem, mikor először a kezembe vettem a digitális rajzpadot, alig vártam, hogy hazaérjek és élesben is kipróbálhassam. Mostanában jutottam el odáig, hogy lassan vennem kell hozzá hegyeket, mert elkoptattam, de azért még mindig szolgál és még mindig öröm vele a munka.

  Mindenki kezdi valahol. Végig nézve a képeimen - az elsők viccesek, de vállalom őket. Én ott kezdtem, ma pedig már ezerszer jobbakat készítek. Mi kellett hozzá? Türelem, gyakorlás, tanulási vágy és rengeteg akaraterő... és még most is szeretnék jobbakat csinálni. Visz előre, hogy sosem elég jó és sosem akarok megragadni egy szinten.

  Nem is koptatom tovább a billentyűzetet, jöjjön az elmúlt kb. 3 évből néhány rajz, amivel szeretném érzékeltetni a fejlődésem. (Aki pedig valaha is hozzászólt a régi rajzaimhoz, megnézte őket vagy tanácsot adott, még egyszer köszönöm! Sokat löktek ezek a hozzászólások előre! :R )

  Köszönöm, hogy benéztél! :R

  LadyLorien 3 éve 30

 • Életút gravírozás, festett üvegre

  Felkerestek, hogy egy igazán egyedi dolgot szeretnének gravíroztatni velem. Eredetileg vízsugaras géppel lett volna kivágva a minta (tény szerint egy Nagy Magyarország térkép), de az költségesebb és a tervezési folyamatot is lassította volna, így a sima gravírozás mellett voksoltunk.

  A tervek elkészültek, én pedig úgy döntöttem, hogy leírom az ajándék készítésének a menetét képekkel dokumentálva, mert egyelőre ez kapta a "legnagyobb munkáim" első helyét!

  Tehát az elképzelés a következő volt: "Egy életutat kellene készíteni térképpel, megadott városokat kell jelölni rajta és évszámokat, eseményeket szimbólumokkal."
  Elsőre megijedtem, de aztán láttam, hogy menni fog ez! Megcsináljuk!

  Megkaptam a részleteket és nekiláttam a tervezési folyamatnak, megkerestem az ideális szimbólumokat és végig értesítettem a kedves megrendelőt az aktuális állapotról, míg el nem készültek a tervek (a térképet is nekem kellett átrajzolni):

  Folytatás...

  LadyLorien 4 éve 7

 • Gravírozás - avagy így kezdődött minden!

  Régebben írtam bejegyzést, hogy mivel is foglalatoskodok mostanában - tényszerűen gravírozással.
  Örülök, hogy belevágtam, mert nagyon szép dolgokat lehet csinálni némi türelemmel és kreativitással, ráadásul elértem a 60. gravírozott poharat és a jelek szerint ez a szám növekedik, ahogy a tapasztalatom is.

  Régóta érdekelt a gravírozás, de sosem találtam hozzá megfizethető áron gépet, elvégre, csak hobbiból nem akartam 10 ezer felett vásárolni egyet.
  Jó pár hónappal később egyik kedves ismerősöm megemlítette, hogy neki van egy és ha szeretném, olcsón megvásárolhatom tőle fejekkel és mindennel. Egyből belementem és hazahoztam a gépet.
  Elég sokáig csak állt szegény, aztán egyik nap nem tudtam, mit csináljak, így hát előkotortam a szekrényből, megfogtam egy poharat és elkezdtem alkotni rá.
  Az első ember, akinek megmutattam, édesapám volt, aki mondta is, hogy akkor ebből csinálhatnék még egyet, mert valakinek szeretné odaadni ajándékba. Az egész így kezdődött.

  Folytatás...

  LadyLorien 4 éve 19

 • Vasember

  Még egy alkotás, szerintem most egy ideig nem lesz több, aztán ki tudja. :U
  Elég fárasztó volt megcsinálni, tisztában vagyok vele, hogy nem tökéletes, de unaloműzésnek megfelelt.
  Véleményeket szívesen fogadok, mint mindig. :R

  Köszönöm, hogy benéztél!

  LadyLorien 4 éve 15

 • Próbálkoztam, hát ez lett a vége...

  Ilyet még nem csináltam, gondoltam elkezdem most... hát.. nem vagyok vele maximálisan elégedett, de azért megosztom. :B

  LadyLorien 4 éve 25

 • 2012 - Új stílus - új digitális rajz.

  Leszedtem rengeteg ecsetet és gondoltam, le is tesztelem őket... Hát, ez lett a végeredmény jó pár óra munka után:

  Véleményeket szívesen fogadok! Köszönöm, hogy benéztél :R

  LadyLorien 4 éve 13

 • OKOS

  ... az az ember, aki tudja a dolgok OKait.

  Ne akarj okos lenni, mert minél okosabb leszel, annál jobban tudod, mennyi mindennek nem tudod még az okát...
  Az ismeret, tapasztalat, bölcsesség egy valódi embert teljesen összetör, megöregít, élete zsákutcának tűnik a számára, semmi nem egyenes, megfelelő. Ezért van az, hogy okos és bölcs addigra leszel (a sok szenvedés után, mert nem hittél az öregeknek) mire megöregszel, mert akkor már tényleg nincsenek megoldandó feladataid, csak az, hogy a tapasztalataiddal segítsd a tétova ifjakat).

  Vettem már észre máskor is: ha az élet nagy dolgaiban mindenáron okos akarok lenni, végképp összegubancolódnak bennem a csupa okos gondolatok. Ha innen kezdem a szálakat felfejteni, ha onnan, biztos, hogy ehhez a gubanchoz jutok el.
  Minden szemszögből csalogat valamiféle megvilágosodó igazság, és minden igazságban csakugyan van valamennyi igaz is. De valahogy sohasem fenékig igaz az igazság.

  LadyLorien 4 éve 26

 • Boldog akarsz lenni?

  Kezdd azzal, hogy megbecsülöd, amid van és nem azután sírsz, amid nincs.

  Sokaktól hallom, hogy ez a bajom, az a bajom, ez nem jó, erre nincs pénzem. Folyton csak a dolgok hiányát emlegetik fel, de azt sosem, hogy mijük van és mit értek el az életben, mit sikerült megszerezniük.
  Alapvetően, ha nem a hiányt néznék, hanem ami van, szerintem az emberek sokkalta boldogabban kelnének fel reggel.
  Felnőtt korban is gyakori jelenség a kisgyerek effektus, amikor is megszereznek valamit, három napig örülnek neki, aztán rájönnek egy reklám, hirdetés vagy ismerős mesélése alapján, hogy más is kell még, valami, amit nem kaphatnak meg és ezt gyakorta felemlegetik panaszkodás ként az ismerőseiknek.

  Boldog akarsz lenni? Kelj fel, nézd azt, hogy mid van és hogy mit értél el, ne mindig csak a negatív dolgokat! Ha mindig csak a negatívumokat nézed, sose lehetsz boldog és ha nem vagy boldog, nem élhetsz teljes életet sem!

  LadyLorien 4 éve 14

 • Hol a párom?

  Keresed, keresed, futsz az árnyéka után, de nem találod. Kapcsolj ki, olvasd el a cikket!

  Mindenki életének van egy olyan pillanata, amikor eléri azt a bizonyos kereszteződést, ahol megpillantja jövőbeli jelöltje várakozó alakját, majd pedig kézen fogva egy irányba indulnak el, amint zöldre vált a lámpa.
  Ámbár eddig a kereszteződésig rögös az út és sosem tudhatjuk igazán, hogy mikor is értük el, de ha feladjuk a reményt és nem próbálkozunk, garantált, hogy sosem következik be ez a "csoda".

  Egy tönkre ment kapcsolat után elhamarkodott kijelentések hagyhatják el a szánkat: "Senkinek sem vagyok jó", "Az én társam nem ezen a világon van" és természetesen a jó öreg: "Nekem nincs szükségem senkire, feladom a keresést, mert mindig csak csalódok".
  Kellj fel a padlóról és ha már ott vagy, szedd fel a melletted torlódó szemét kupacot is, tedd rendbe az életed és kapd össze magad, mert enélkül nem megy.
  Ne azon keseregj, hogy a hőn áhított nagy Ő nem toppan még be az életedbe! Talán túl görcsösen kerested, talán azt is nagy Ő-nek akartad látni, aki valójban a közelébe sem érhet!
  Élj, ne állj meg vegetálni. Éld meg az apró szépségeket, beszélgess az emberekkel és néha nézz körül!

  Folytatás...

  LadyLorien 4 éve 8

 • Napi munka! :)

  Felismeritek? :DDD

  LadyLorien 4 éve 25

 • Az ígért munka...

  Említettem másik bejegyzésemnél, hogy feltöltöm azt a munkám, amin akkor dolgoztam, mert ilyet még nem nagyon láttam sehol...

  Konkrétan portrét gravíroztam üveglapra, azóta kellett még egyet csinálni... Szóval ebből kettőt alkottam már, de csak az egyiket osztom meg.
  A megosztott képről annyit kell tudni, hogy házassági évfordulóra készültek és akik kapták, nagyon örültek neki, főleg, mert egyedi... :K

  A képek pedig:


  Munka közben... kis pihenőt kellett tartanom, mert nagyon fájt a kezem.


  A kép elkészült... :) Ezután már csak az ujjlenyomataim és a port kellett letörölni, csomagolni.

  Folytatás...

  LadyLorien 4 éve 7

 • Gravírozás

  Ezeket egy nap alatt hoztam össze... gondoltam megosztom. :)

  Na, akkor legyen még pár kép. :))


  Ajándékba lett készítve édesanyámnak.

  Pár poharam összepakolva.

  LadyLorien 4 éve 21

 • Elképzelhetetlen! :O

  Épp az imént dobta ki nekem egy "csoda flash" a kérdésemre a választ! :DDD

  Önmagáért beszél... :DDD

  LadyLorien 4 éve 45

 • Ez most kicsit más...

  Igen, igen, megint kép, megint egy alkotás... igaz, kicsit másabb stílusban...

  ... egyszer ezt is el kellett kezdeni végre.

  Ajándékba lesz, nyomtatva nagy méretben és keretezve.

  Vélemények? :B

  LadyLorien 5 éve 17

 • Újabb alkotás... (igen, már megint én :D)

  A képről:
  Elkészülési ideje kb. 20 óra, bár van az szerintem több is, nagyon lefele kerekítettem. Unaloműzésként álltam neki, de szerintem megérte. Szerintetek?

  Hibákat, pozitívumokat, megindokolt véleményeket (na meg tippeket) szívesen fogadok, hiszen szeretnék tovább fejlődni és az csak így megy.

  Nos, akkor jöjjenek a képek, korábbi kérésre csináltam a fázisokról is egy nagy vonalú összevágást. ;)

  Fázisok:

  Fekete-fehéren:

  Színesen:

  Na, akkor indulhat a véleményezés.
  Köszönöm, hogy benéztél! :R :B

  LadyLorien 5 éve 17

 • Az eddigi legjobb munkám készülőben....

  MyPaint - Part 1.

  Egy gyorsan színezett változat!

  Hivatalosan is 2011 legjobb alkotása lett! Íme a kész kép:


  Kattintásra bejön nagy méretben!

  Köszi, hogy benéztél! :R

  LadyLorien 5 éve 37

 • Gondolatok a közelgő ünnepről...

  Közeledik a hőn szeretett ünnep, amely talán az évben a legnagyobbnak mondható és ezzel kapcsolatosan vélek felfedezni pár rémísztő és igen komoly tényt, miszerint: nem az a lényeg, hogy kitől és mit kapsz, hanem az, hogy mekkora az értéke - sajnos főleg pénzben mérve.

  Sétáltam a belváros főutcáján és megpillantottam egy párt, akik azon civakodtak, mit is szeretnének karácsonyra. Előítélet ne essék, de a hölgy ecsetelni kezdte, hogy neki a márkás és drága cipők tetszenek, nem éri be egy személyes üzenettel ellátott gyűrűvel.
  Kénytelen voltam tarkómig ráncolni a szemöldököm ezek hallatán.

  A média minden esetben azt sugallja, hogy ha igazán szeretsz valakit, akkor a fél világot meg kell vásárolnod neki, nem elég, ha otthon szeretettel telve készítesz ajándékot, hiszen az mit is ér? Mennyibe is került?
  Vegyél fel hitelt, vásárolj mindenkinek drága holmikat és fizesd hónapokig vagy akár évekig, nehogy a végén megszóljanak, hogy még normális ajándékot se voltál képes venni...

  Folytatás...

  LadyLorien 5 éve 11

 • A kreatív emberi agy szüleménye... :D

  Kedves Műszaki segélyszolgálat!
  A múlt évben a Barát 5.0 verziót Férj 1.0-ra cseréltem és azt tapasztaltam, hogy az új program váratlan változtatásokat eszközölt a pénzügyi modulokban, korlátozott hozzáférést a virág és ékszer alkalmazásokban, melyek folyamatosan működtek a Barát 5.0 alatt.
  Továbbá a Férj 1.0 kitörölt más programokat, mint például a Forró szex 1.0 és Románc 9.9 -est, viszont felinstallált értékes, de nem kívánt programokat, mint NFL 5.0 és NBA 3.0. A beszélgetés 8.0 már nem fut és a Takarítás 2.6 teljesen lefagyasztja a rendszert. Próbáltam a Cívódás 5.3-at a gondok megoldására, de hiába.

  Elkeseredett Feleség

  ----

  Kedves Elkeseredett Feleség!
  Szeretnénk emlékeztetni, hogy a Barát 5.0 csak egy szórakoztató program míg a Férj 1.0 egy operációs rendszer. Próbálja meg beírni a következő parancsot: C:/AZT HITTEM SZERETSZ és telepítse a könnyek 6.2 - verziót. A Férj 1.0 ekkor automatikusan elindítja a Hibáztam 3.0 és a Virágok 7.0 felhasználói modulokat. Ne feledje azonban, hogy a túlzott alkalmazás a Férj 1.0 - át az Összegömbölyödött Csend 2.5, a Boldogóra 7.0 vagy a Sör 6.1 alapértelmezésre készteti. A Sör 6.1 egy különösen rossz program, mert generálja a "Hangos Horkolás" hullámfájljait. NE telepítse az Anyós 1.0 - át, ne telepítsen másik Barát programot. Ezek nem támogatott felhasználások és tönkreteszik a Férj 1.0-át.

  Folytatás...

  LadyLorien 5 éve 18

 • Új alkotások...

  Itt vannak a nem rég készült alkotásaim (illetve csak egy részük).

  LadyLorien 5 éve 8

 • Idegesítő kiírások Facebookon...

  Nos, egy kéréssel fordulok minden kedves fórumtársamhoz:
  Olyan Facebookos kiírásokat keresek a készülő cikkemhez, amik bizonyára sokunkat kiidegelnek.
  Például: "Lájk és pontozlak 0-10ig" vagy "Lájk és kiírom az üzifaladra" vagy "Küldd tovább..." és egyéb társai agymenéseket. Jöhetnek ide hozzászólásba! Köszönöm!
  (Ha nem gond, ezek egészben kellenének :B)

  ** akik ilyeneket küldenek, azok nevei meg lesznek jelenítve a cikk végén lévő köszönet nyilvánításban! :R

  LadyLorien 5 éve 98

 • Re_Hello Logout!

  Lehet, hogy megint elkezdek írni ide sokak örömére (vagy éppen bánatára).
  Addig is itt egy friss kép rólam, mert elég sokat változtam az elmúlt időben. :B

  danih kérésére:
  (smink nélkülit most nem tudom megoldani, de ez a kép csak méretezve van, semmi más módosítás nincs rajta ;) )

  +1 kép (se retus, se smink, találtam egyet..):

  (Szörnyűűű..tudom. XD)

  LadyLorien 5 éve 75

 • Nagypapa kora...

  Egy este egy unoka a nagyapjával beszélgetett aktuális eseményekről. Egyszer csak hirtelen megkérdezte:
  - Nagyapa, hány éves is vagy?
  A nagyapa így válaszolt:
  - Hadd gondolkozzam egy kicsit... A televí­zió, a gyermekbénulás elleni védőoltás, a fénymásoló gép, a kontaktlencse és a fogamzásgátló tabletta előtt születtem.
  Nem volt még radar, hitelkártya, lézersugár és pengekorcsolya. Még nem találták fel a légkondicionálót, a mosogatógépet, a szárítógépet (a ruhát egyszerűen kitették száradni a friss levegőre). Az ember még nem lépett a Holdra, és nem léteztek sugárhajtású utasszállító repülőgépek. Nagyanyád és én összeházasodtunk és azután együtt éltünk, és minden családban volt apuka és anyuka. A "gay" tisztességes angol szó volt, amely elégedett, vidám és jókedvű embert jelentett, nem pedig homoszexuálist. Leszbikusokról sosem hallottunk, a fiúknak pedig nem volt fülbevalójuk. Én a számítógép, a kétszakos egyetemi képzés és a csoportterápia előtt születtem. Az emberek nem analizáltatták magukat, legfeljebb amikor az orvos vér- vagy vizeletvizsgálatra küldte őket. 25 éves koromig minden rendőrt és férfit "uram"-nak szólítottam, minden nőt pedig "asszonyom"-nak vagy "kisasszony"-nak. Párjuk a galamboknak és a nyulaknak volt, de nem az embereknek.

  Folytatás...

  LadyLorien 5 éve 30

 • Segítség kellene

  Adott egy gép, bővebb konfigot nem tudok, de egyik ismerősöm szerint az alábbi tüneteket produkálja:

  "Bekapcsolom a gépet, pár mp-re felpörög, majd megáll. Aztán önállóan újraindul és megint leáll. És ezt végtelenítve.
  De amíg működött, már egy ideje akkor is vacakolt, mert bekapcsoláskor hallhatóan lassan pörgött, ráadásul zajosabb volt a kelleténél. Aztán általában pár perc elteltével beállt normális üzemmódra, és nem volt vele baj. Akkor kezdődtek a gondok, amikor először eljátszotta azt, hogy indítás után leállt, majd újraindult. Eleinte pár próbálkozás után működött a gép, aztán eljutott odáig, hogy már nem tudta betölteni a windowst...
  Semmi hibaüzenet. Amíg működött, akkor sem volt semmi jel az égvilágon, de most meg már a monitornak nem is küldi ki a képet, tekintve hogy nem is megy annyi ideig."

  Én vinyóra gondolok, esetleg tápegység... Szerintetek mi lehet a gond? Hogy derítsem ki, hogy pontosan mi a baja? (Potyára szerintem nem szeretne alkatrészeket vásárolni hozzá).

  Előre is köszönöm mindenkinek. :)

  LadyLorien 5 éve 28

 • Sötét Angyal...

  "Suhanok végig a kihaltnak tűnő utcán egyedül, Egy kisgyerek a következő monogrammot rajzolja a párásra lehelt üvegre: "SA", az ablakokból emberek mutogatnak rám azt suttogva, hogy itt a "Sötét Angyal", néhol még a gyertya is elalszik ahogy elhaladok a ház előtt.

  Nem ismernek, nem tudják, hogy mennyi szeretet és érzés szorult belém, hogy mennyi rossz emléket cipelek a hátamon és mennyi ember sötét titkát, terhét tudhatom magaménak...

  Egy átlagos embert ennyi minden összeroppantana, ezért vallom azt, hogy nem vagyok ember. Talán Ők is ezt érzik? Ezért hívnak "Sötét Angyalnak"?

  A mende-mondákkal ellentétben soha nem akartam senkinek sem rosszat, mégis ezzel sodortam mindenkit a legnagyobb bajba.

  Érezni akartam valamit, csak egy kicsit aggódás nélkül érezni, de nekem nem ez a sors jutott. Nekem érzéketlennek kell lennem. Nem szabad senkit se szeretnem, mert akit megszeretek, azt magammal rántom a sötétségembe és nem szabadul soha többé.

  Folytatás...

  LadyLorien 5 éve 22

 • 10 tény rólad

  LadyLorien 5 éve 14

 • Dupla Lájk!

  Így kell dupla lájkot nyomni:

  LadyLorien 5 éve 20

 • Akkor van veled a legnagyobb gáz......

  ... ha az internet kapcsolatodat is elveszted. :DDD

  LadyLorien 5 éve 16

Hirdetés

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.