2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Galaxy Girl - Vizfestékkel festős timelapse videó

    Nagyon rég írtam bejegyzést, gondoltam hozok egy éppen aktuális videót a hétvégi festésemről, hátha maradt még itt olyan, akit esetleg a sok kocka téma közt érdekel.

    Mindig úgy gondoltam, hogy festeni én nem tudok és sosem fogok tudni, de pár hete elkezdtem ismerkedni a vízfestékkel (egyelőre jobb híján a régi iskolai cuccaimmal).
    Az még a legmerészebb álmaimban se fordult meg a fejemben, hogy egyszer videóra is veszem, ahogy festek. Szóval itthagyom nektek is a is videót, ami tegnap lett kész.

    A teljes ideje a felvett anyagnak majdnem két óra volt úgy, hogy közben sajnos egy ponton megállt a felvétel és nem vettem észre, ebből lett ez a kis videó.
    Véleményeket nagyon szívesen fogadok, nem vagyok profi videós. :R


    [A videóért kattints a képre]

    LadyLorien 7 éve 14

  • Festés kávéval... - elkészült

    Ültem és nézegettem képeket, mikor jött az ötlet, hogy más is festett kávéval, miért ne próbálnám ki?
    Főztem is egy normál kávét, próbálgattam... nekem az nem vált be, túl világos volt, akárhány réteget tettem rá. Egyszerűen kontraszttalan lett a végeredmény.

    Aztán olvastam valahol, hogy próbáljam meg a nagyobb szemcsés instant kávéval és BEVÁLT.
    Neki is ültem úgy 9-11 óra fele egy képnek A/4-es méretben és jelenleg itt tartok vele:

    Elkészült:

    Nekem nagyon megtetszett ez a technika, bár a kávé illat nagyon erős és kb. semmi mást nem érzek, de szerintem megéri.
    Szerintetek? Valaki próbált már ilyesmit? Vagy ti csak isszátok a kávét? :D

    LadyLorien 9 éve 32

  • Így készül egy rajzom - VIDEÓVAL

    Készítettem egy gyors videót, hogyan is készül egy alap rajzom vázlata. Kivételesen nem digitális alkotásról van szó. Remélem, tetszeni fog. Véleményeket, mint mindig, most is elfogadok! :) A Youtube videó a képre kattintva jön be.

    U.i.: Ha valakinek van javaslata, hogy lehetne jobb a videó, ne tartsa magában. Szívesen fogadom azt is! A videó egy Olympus EPM1 kamerával készült. :R

    LadyLorien 9 éve 43

  • Digitális rajzolás - fejlődésképek + 2015 első rajza

    Rég jártam errefelé. Gondoltam bejelentkezek egy újabb fejlődés-történettel így a régi mellé, mert azóta is rengeteget rajzolok és igyekszem fejlődni. Remélem tetszeni fognak és ha építő jellegű kritikád van, ne tartsd magadban! :R

    Végül a képek (2013-2015ig - a legutolsó az imént készült el, 2015 első rajza).

    Folytatás...

    LadyLorien 9 éve 12

  • Digitális rajzolás fejlődés képekben - 2010-től 2013-ig!

    Emlékszem, mikor először a kezembe vettem a digitális rajzpadot, alig vártam, hogy hazaérjek és élesben is kipróbálhassam. Mostanában jutottam el odáig, hogy lassan vennem kell hozzá hegyeket, mert elkoptattam, de azért még mindig szolgál és még mindig öröm vele a munka.

    Mindenki kezdi valahol. Végig nézve a képeimen - az elsők viccesek, de vállalom őket. Én ott kezdtem, ma pedig már ezerszer jobbakat készítek. Mi kellett hozzá? Türelem, gyakorlás, tanulási vágy és rengeteg akaraterő... és még most is szeretnék jobbakat csinálni. Visz előre, hogy sosem elég jó és sosem akarok megragadni egy szinten.

    Nem is koptatom tovább a billentyűzetet, jöjjön az elmúlt kb. 3 évből néhány rajz, amivel szeretném érzékeltetni a fejlődésem. (Aki pedig valaha is hozzászólt a régi rajzaimhoz, megnézte őket vagy tanácsot adott, még egyszer köszönöm! Sokat löktek ezek a hozzászólások előre! :R )





    Köszönöm, hogy benéztél! :R

    LadyLorien 11 éve 30

  • Életút gravírozás, festett üvegre

    Felkerestek, hogy egy igazán egyedi dolgot szeretnének gravíroztatni velem. Eredetileg vízsugaras géppel lett volna kivágva a minta (tény szerint egy Nagy Magyarország térkép), de az költségesebb és a tervezési folyamatot is lassította volna, így a sima gravírozás mellett voksoltunk.

    A tervek elkészültek, én pedig úgy döntöttem, hogy leírom az ajándék készítésének a menetét képekkel dokumentálva, mert egyelőre ez kapta a "legnagyobb munkáim" első helyét!

    Tehát az elképzelés a következő volt: "Egy életutat kellene készíteni térképpel, megadott városokat kell jelölni rajta és évszámokat, eseményeket szimbólumokkal."
    Elsőre megijedtem, de aztán láttam, hogy menni fog ez! Megcsináljuk!

    Megkaptam a részleteket és nekiláttam a tervezési folyamatnak, megkerestem az ideális szimbólumokat és végig értesítettem a kedves megrendelőt az aktuális állapotról, míg el nem készültek a tervek (a térképet is nekem kellett átrajzolni):

    Folytatás...

    LadyLorien 11 éve 7

  • Gravírozás - avagy így kezdődött minden!

    Régebben írtam bejegyzést, hogy mivel is foglalatoskodok mostanában - tényszerűen gravírozással.
    Örülök, hogy belevágtam, mert nagyon szép dolgokat lehet csinálni némi türelemmel és kreativitással, ráadásul elértem a 60. gravírozott poharat és a jelek szerint ez a szám növekedik, ahogy a tapasztalatom is.

    Régóta érdekelt a gravírozás, de sosem találtam hozzá megfizethető áron gépet, elvégre, csak hobbiból nem akartam 10 ezer felett vásárolni egyet.
    Jó pár hónappal később egyik kedves ismerősöm megemlítette, hogy neki van egy és ha szeretném, olcsón megvásárolhatom tőle fejekkel és mindennel. Egyből belementem és hazahoztam a gépet.
    Elég sokáig csak állt szegény, aztán egyik nap nem tudtam, mit csináljak, így hát előkotortam a szekrényből, megfogtam egy poharat és elkezdtem alkotni rá.
    Az első ember, akinek megmutattam, édesapám volt, aki mondta is, hogy akkor ebből csinálhatnék még egyet, mert valakinek szeretné odaadni ajándékba. Az egész így kezdődött.

    Folytatás...

    LadyLorien 11 éve 19

  • Vasember

    Még egy alkotás, szerintem most egy ideig nem lesz több, aztán ki tudja. :U
    Elég fárasztó volt megcsinálni, tisztában vagyok vele, hogy nem tökéletes, de unaloműzésnek megfelelt.
    Véleményeket szívesen fogadok, mint mindig. :R

    Köszönöm, hogy benéztél!

    LadyLorien 12 éve 15

  • Próbálkoztam, hát ez lett a vége...

    Ilyet még nem csináltam, gondoltam elkezdem most... hát.. nem vagyok vele maximálisan elégedett, de azért megosztom. :B

    LadyLorien 12 éve 25

  • 2012 - Új stílus - új digitális rajz.

    Leszedtem rengeteg ecsetet és gondoltam, le is tesztelem őket... Hát, ez lett a végeredmény jó pár óra munka után:

    Véleményeket szívesen fogadok! Köszönöm, hogy benéztél :R

    LadyLorien 12 éve 13

  • Boldog akarsz lenni?

    Kezdd azzal, hogy megbecsülöd, amid van és nem azután sírsz, amid nincs.

    Sokaktól hallom, hogy ez a bajom, az a bajom, ez nem jó, erre nincs pénzem. Folyton csak a dolgok hiányát emlegetik fel, de azt sosem, hogy mijük van és mit értek el az életben, mit sikerült megszerezniük.
    Alapvetően, ha nem a hiányt néznék, hanem ami van, szerintem az emberek sokkalta boldogabban kelnének fel reggel.
    Felnőtt korban is gyakori jelenség a kisgyerek effektus, amikor is megszereznek valamit, három napig örülnek neki, aztán rájönnek egy reklám, hirdetés vagy ismerős mesélése alapján, hogy más is kell még, valami, amit nem kaphatnak meg és ezt gyakorta felemlegetik panaszkodás ként az ismerőseiknek.

    Boldog akarsz lenni? Kelj fel, nézd azt, hogy mid van és hogy mit értél el, ne mindig csak a negatív dolgokat! Ha mindig csak a negatívumokat nézed, sose lehetsz boldog és ha nem vagy boldog, nem élhetsz teljes életet sem!

    LadyLorien 12 éve 14

  • Hol a párom?

    Keresed, keresed, futsz az árnyéka után, de nem találod. Kapcsolj ki, olvasd el a cikket!

    Mindenki életének van egy olyan pillanata, amikor eléri azt a bizonyos kereszteződést, ahol megpillantja jövőbeli jelöltje várakozó alakját, majd pedig kézen fogva egy irányba indulnak el, amint zöldre vált a lámpa.
    Ámbár eddig a kereszteződésig rögös az út és sosem tudhatjuk igazán, hogy mikor is értük el, de ha feladjuk a reményt és nem próbálkozunk, garantált, hogy sosem következik be ez a "csoda".

    Egy tönkre ment kapcsolat után elhamarkodott kijelentések hagyhatják el a szánkat: "Senkinek sem vagyok jó", "Az én társam nem ezen a világon van" és természetesen a jó öreg: "Nekem nincs szükségem senkire, feladom a keresést, mert mindig csak csalódok".
    Kellj fel a padlóról és ha már ott vagy, szedd fel a melletted torlódó szemét kupacot is, tedd rendbe az életed és kapd össze magad, mert enélkül nem megy.
    Ne azon keseregj, hogy a hőn áhított nagy Ő nem toppan még be az életedbe! Talán túl görcsösen kerested, talán azt is nagy Ő-nek akartad látni, aki valójban a közelébe sem érhet!
    Élj, ne állj meg vegetálni. Éld meg az apró szépségeket, beszélgess az emberekkel és néha nézz körül!

    Folytatás...

    LadyLorien 12 éve 8

  • Napi munka! :)

    Felismeritek? :DDD

    LadyLorien 12 éve 25

  • Az ígért munka...

    Említettem másik bejegyzésemnél, hogy feltöltöm azt a munkám, amin akkor dolgoztam, mert ilyet még nem nagyon láttam sehol...

    Konkrétan portrét gravíroztam üveglapra, azóta kellett még egyet csinálni... Szóval ebből kettőt alkottam már, de csak az egyiket osztom meg.
    A megosztott képről annyit kell tudni, hogy házassági évfordulóra készültek és akik kapták, nagyon örültek neki, főleg, mert egyedi... :K

    A képek pedig:


    Munka közben... kis pihenőt kellett tartanom, mert nagyon fájt a kezem.


    A kép elkészült... :) Ezután már csak az ujjlenyomataim és a port kellett letörölni, csomagolni.

    Folytatás...

    LadyLorien 12 éve 7

  • Gravírozás

    Ezeket egy nap alatt hoztam össze... gondoltam megosztom. :)

    Na, akkor legyen még pár kép. :))


    Ajándékba lett készítve édesanyámnak.

    Pár poharam összepakolva.

    LadyLorien 12 éve 21

  • Ez most kicsit más...

    Igen, igen, megint kép, megint egy alkotás... igaz, kicsit másabb stílusban...

    ... egyszer ezt is el kellett kezdeni végre.

    Ajándékba lesz, nyomtatva nagy méretben és keretezve.

    Vélemények? :B

    LadyLorien 12 éve 17

  • Újabb alkotás... (igen, már megint én :D)

    A képről:
    Elkészülési ideje kb. 20 óra, bár van az szerintem több is, nagyon lefele kerekítettem. Unaloműzésként álltam neki, de szerintem megérte. Szerintetek?

    Hibákat, pozitívumokat, megindokolt véleményeket (na meg tippeket) szívesen fogadok, hiszen szeretnék tovább fejlődni és az csak így megy.

    Nos, akkor jöjjenek a képek, korábbi kérésre csináltam a fázisokról is egy nagy vonalú összevágást. ;)

    Fázisok:

    Fekete-fehéren:

    Színesen:

    Na, akkor indulhat a véleményezés.
    Köszönöm, hogy benéztél! :R :B

    LadyLorien 12 éve 17

  • Gondolatok a közelgő ünnepről...

    Közeledik a hőn szeretett ünnep, amely talán az évben a legnagyobbnak mondható és ezzel kapcsolatosan vélek felfedezni pár rémísztő és igen komoly tényt, miszerint: nem az a lényeg, hogy kitől és mit kapsz, hanem az, hogy mekkora az értéke - sajnos főleg pénzben mérve.

    Sétáltam a belváros főutcáján és megpillantottam egy párt, akik azon civakodtak, mit is szeretnének karácsonyra. Előítélet ne essék, de a hölgy ecsetelni kezdte, hogy neki a márkás és drága cipők tetszenek, nem éri be egy személyes üzenettel ellátott gyűrűvel.
    Kénytelen voltam tarkómig ráncolni a szemöldököm ezek hallatán.

    A média minden esetben azt sugallja, hogy ha igazán szeretsz valakit, akkor a fél világot meg kell vásárolnod neki, nem elég, ha otthon szeretettel telve készítesz ajándékot, hiszen az mit is ér? Mennyibe is került?
    Vegyél fel hitelt, vásárolj mindenkinek drága holmikat és fizesd hónapokig vagy akár évekig, nehogy a végén megszóljanak, hogy még normális ajándékot se voltál képes venni...

    Folytatás...

    LadyLorien 12 éve 11

  • Új alkotások...

    Itt vannak a nem rég készült alkotásaim (illetve csak egy részük).

    LadyLorien 12 éve 8

  • LadyLorien - Emotional Sounds_Demo

    Elkészültek az első zenéim, remélem tetszeni fognak a közösségnek és várom a hozzászólásokat!


    Kattints a képre a hallgatáshoz/letöltéshez!

    Ha a stílusával van bajod, inkább ne is kezdj írni! Hibákat csakis magyarázattal, kritikát építő jelleggel fogadok el!

    LadyLorien 13 éve 37

  • Cickányok

    Nálunk minden macska cickány. Egész egyszerűen, mert macskák, a macska másnéven cica, a cicát cicnek is becézzük, a cicből pedig egyértelműen következik a cickány ( :DDD ) Persze van normális nevük is, de azokat is úgy szétbecéztük már, hogy meg nem mondaná senki, hogy mi volt az eredeti. Például itt van Mancsu, alias Csúszka, alias Csuszi vagy Csuszkány. Az ő eredeti neve Manó. De itt van Putyusz is, aki Bogyó néven látta meg a napvilágot. Imádnivalóak, őrültek, szeretnivalók, csintalanok és néha az őrületbe kergetnek, de az biztos, hogy unalmas lenne a nap nélkülük. Imádjuk őket és ők is minket (legalábbis amikor kajásak vagy szeret hiányuk van).

    Következzen egy kis válogatás a mi kis kedvenc cickány fajzatainkról, a teljesség igénye nélkül:




    Folytatás...

    LadyLorien 13 éve 14

  • *.*

    De édesek.... :B *.* Tömör-cukiság

    LadyLorien 13 éve 10

  • Elektromos cigaretta, avagy az E-cigi

    Az elektromos cigaretta előnyei egy aktív dohányos szemszögéből...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 13 éve 12291

  • Egy új, de mégis régi hobbi gyakorlása :)

    Mivel nagyon rászoktam a digitális alkotásra, ezért gondoltam nekiállok kicsit kézzel rajzolni, tehát beszereztem pár ceruzát, meg egy vázlat füzetet. (Az is közrejátszott, hogy mostanában nagyon sok időm van és nem igazán férek oda a nagy géphez, mert párom befoglalja. Kellett valami elfoglaltság.)

    Nekiálltam alkotni... megosztom az első fázist, aminél pihenőt tartottam, de kérlek titeket: annak tudatában bíráljátok, hogy kb. 4 éve nem rajzoltam ceruzával komolyabb képet. :B


    Második fázis:

    Látom a hibákat.. az orránál meg a szeménél... na meg a szájánál is... igyekszem majd javítani. :B

    Harmadik fázis:

    Ha kész lesz, arról is teszek fel képet mindenképpen!

    Folytatás...

    LadyLorien 13 éve 34

  • Új alkotásom - Felismeri valaki ezt az embert???

    Felismeri valaki ezt az embert???? :Y

    LadyLorien 13 éve 37

  • Bulijelenségek egy partifotós szemszögéből

    Tegnap eléggé érdekes buliban volt részem. Révén én vagyok a partyfotós, mászkálnom kell minden fele és látok dolgokat, mert hát az a dolgom, hogy figyeljek és lekapjam a jó pillanatokat.
    Hihetetlen, hogy az ember egy tömeg-vedelési rituálén hogy tud viselkedni...

    Kezdem is: amikor bementünk, még szinte senki nem volt, leültünk a helyünkre. Néztük, ahogy a környék egyik rádió csatornájának a DJ-je állítgatja a dolgokat és pakolgat a pultnál. A tudatomban az maradt meg, hogy ketten lesznek, ám kiderült: a másik DJ beugrott egy másik helyre egy órát zenélni, de fél 12-re megérkezik.
    Várunk, várunk... Gyűltek az emberek, ám láttam, hogy mindenki csak ácsorgott a táncparkett szélén és néztek ki a fejükből. Senki nem táncolt, útközben összetalálkoztam a hely tulajának a fiával és mondtam neki, hogy hát nem nagyon táncolnak a népek, mire felvilágosított, hogy valószínűleg a másik DJ-t várják és majd akkor fognak.
    Vártunk tovább, nem volt mit fényképezni, így maradtam a helyemen én is. Nézegettük az órát, fél 12 elmúlt, a híres neves DJ még sehol, 3 ember táncikált a parketten.

    Folytatás...

    LadyLorien 13 éve 41

  • Visszarázódás....

    Mivel nagyon rég rajzoltam úgymond művészibb képet, ezért elkezdtem visszarázni magam ebbe a stílusba, természetesen digitálisan... Így született meg gyakorlásképp a következő kép, ami ugyan még nincs kész, de szeretném megosztani veletek:

    Szeretném kiemelni, hogy nagyon rég rajzoltam ilyet szénnel/ceruzával, ráadásul ez digitálisa készült, szóval a hibákért elnézést. Várom az építő jellegű kritikákat. :U

    LadyLorien 13 éve 28

  • Dolgok és emberek...

    Dolgok...

    LadyLorien
    ... dolgok, amiket nem mondunk el senkinek, mert nem akarjuk, hogy sajnáljanak...
    ... dolgok, amiket más képtelen megérteni, hiszen csak mi tudjuk, mert mi éltük át...
    ... dolgok, amik nagyon bántanak minket, de mégsem mutatjuk ki...
    ... dolgok, amiket képtelenek vagyunk egymásnak elnézni...
    ... dolgok, amik nélkül nem tudunk élni és nem is akarunk...
    ... dolgok, amik nem nagyok, de mégis boldoggá tesznek minket...
    ... dolgok, amiket nem várunk, mégis kapjuk, legyen akár rossz, akár jó...
    ... dolgok két ember közt, akik tisztelik egymást...
    ... dolgok, amikre nincs válasz...
    ... dolgok, amiket nem akar tudni senki...
    ... dolgok, amikre nincsen szó...
    Invadrr_Zim
    ... dolgok, amiket kénytelenek vagyunk egymásnak elnézni...
    ... dolgok, amik nélkül tudunk élni mégsem akarunk...
    ... dolgok, amik nagyok, mégse tesznek boldoggá minket...
    ... dolgok, amiket elvárunk, mégse kapjuk, legyen akár rossz, akár jó...
    Geri Bátyó
    ...dolgok, amiken nem tudunk továbblépni.
    ...dolgok, amiket nem tudunk megosztani azzal, akivel kellene.
    ...dolgok, amik életünk végéig kísértenek.
    Samus
    ...dolgok, amiken nem tudsz továbblépni.
    ...dolgok, amiért állandóan sírni tudnék, és sírok is...
    myteve
    ...dolgok, amik voltak, és lesznek...
    ...dolgok, amik nyomot hagynak maguk után...

    Folytatás...

    LadyLorien 13 éve 46

  • Könyvet írni... ??

    Kedves Fórumozó társaim!

    Sokszor olvastam már kezdő íróktól a kérdést: "Hogy kezdjek neki a könyvemnek?", de a válaszok többsége csak arról szólt, hogy írj és majd lesz valami belőle, ezért szeretnék hozzátok fordulni a következő néhány kérdésemmel:

    1) Mikre kell ügyelni írás közben? Mik az alapvető hibák?
    2) Mitől lesz jó egy könyv?
    3) Hogy kezdjek hozzá a könyvemhez?
    4) Tegyük fel, hogy valaki írni szeretne egy Harry Potterhez hasonló témájú könyvet, mire kell ügyelnie, hogy ne legyen belőle később probléma? ( Nem fanfic-ről, hanem varázslással kapcsolatos irományról van szó.)
    5) Egyéb hasznos tanácsok... :) :P

    Előre is köszönöm mindenkinek! :R

    LadyLorien 13 éve 31

  • Flikrrrrrrrrrrrrrrrr

    Végre én is csináltam, mert láttam, hogy sok mindenkinek van és hasznos... :)
    Nézd meg, ha érdekel és írj kommentet vagy ide, vagy oda. :P

    LadyLorien 13 éve 8

  • Szerzeményeim

    Bevásárolni voltunk párommal és mivel már majdnem mindenkinek van ilyen bejegyzése, én is megmutatom az ízlésem. :DDD

    Íme:

    Köszönöm páromnak, nagyon jó érzés volt. :B :P <3

    LadyLorien 13 éve 20

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.