2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • E-Cigi topik összefoglaló

    FONTOS! 2017 Május 20-tól TILOS Hardveraprón elektromos cigarettát Hírdetni!

    Az ilyen hírdetések törlésre kerülnek Hardveraprón és itt a topikban is!

    További infók erről és az érvényes szabályozásról itt

    Gyakori Kérdések

    Készülékek és alkatrészeik

    Podok

    A Pod készülékek reneszánszukat élik, a korábbi generációkhoz képest sokat fejlődtek a porlasztók és egyre gyakoribb, hogy a készülékben cserélhető Podok nem fix, hanem cserélhető porlasztót használnak. Az akku kapacitásuk limitált és nem tudják szabályozni a leadott teljesítményt, tehát ahogy csökken az akku feszültsége, a teljesítményük is, amivel a porlasztóban lévő huzalt melegítik.

    Folytatás...

    fogtunder 5 éve 29

  • Hardver választás bányászathoz

    Milyen alaplapot válasszak bányszáshoz?

    - 6 kártyás gépekhez a legolcsóbb és legbiztosabb választás az Asrock H81 Pro BTC Rev 2.0 (megbízhatóbban működik ilyen célra, mint a legtöbb drága játékra szánt alaplap a Z170 Z270 Pro szériákból). A RAM olcsóbb bele, mint a 1151-es lapokba, olcsó CPU-t egyre nehezebb találni bele, de azért közel nem lehetetlen vállalkozás, érdemes aprón is szétnézni.

    - 12 kártyás géphez a legjobb választás az Asrock H110 Pro BTC. A Windows a jelenlegi driverekkel 12 AMD vagy 6 nVidia GPU-t kezel szimultán, plusz az alaplapi integrált. Elméletileg lehetséges 12 AMD + 6 nVidia GPU szimultán használata, de ez ritkán éri meg a felmerülő problémák és a meglehetősen drága 19+ PCI-E slotos alaplapok miatt.

    Fontos: mindig használd a legfrissebb BIOS az alaplapodon. Időnként érdemes felmenni a gyártó oldalára és ellenőrzni, hogy van-e frissebb verzió. Amennyiben Chipset, GPU, vagy PCI-E támogatás ügyében fejldőik a BIOS, erősen ajánlott frissíteni akkor is, ha amúgy hibamentes a rendszer.

    Gyakori alaplap problémák:

    - Minden alaplapnak van egy fix maximálisan kezelhetó PCI-E limitációja. Például a H81 Pro BTC maximum 7GPU-t kezel, 6-ot a PCI-E slotokon keresztül, a hetedik pedig a processzorba integrált GPU.

    Folytatás...

    fogtunder 6 éve 24

  • házajánló összefoglaló

    Ha kérdésed van, kérünk válaszolj az alábbiakra
    - a gépbe szerelendő alkatrészek, kiemelten fontos az alaplap méret szabványa, a processzor és a hűtő pontos típusa, ha van, a VGA típusa, a meghajtók száma és mérete (2,5", 3,5", 5,25")
    - van-e elvárásod a külsejével kapcsolatban, például ablak, edzett üveg, világítás, elképzelés a designnal kapcsolatban
    - maximum összeg, amit a házra fordítanál

    Mielőtt megkérdezed, hogy egy adott vga, vagy processzorhűtő belemegy-e, nézd meg a ház hivatalos weblapján, hogy mekkora a betehető méret, illetve, hogy az adott termék mekkora! Nagy segítség, ha nem nekünk kell minden alkatrészt kikeresni.

    A Prohardver háztesztjei.

    PC ház összeszerelési videó bemutató.

    Ventilátor topik, ha a gyári ventilátorokat szeretnéd lecserélni halkabb és/vagy hatékonyabb típusra

    Angol nyelvű háztesztek a Kitgurutól, a videók alatt az írott cikkek is elérhetőek

    Folytatás...

    fogtunder 7 éve 13

  • XPEnology Téma összefoglaló

    1. Bevezető

    Az XPEnology projekt tulajdonképpen egy speciális Linux bootloader, ami a Synology NASok operációs rendszerének futtatását teszi lehetővé x86/x64 architektúrás PC-ken. Maga a szoftver boot után teljes mértékben megegyezik a gyári Synology DSM-mel, viszont mivel a projektet az anyacég nem támogatja, a supportról és pár kényelmi funkcióról le kell mondanunk, amennyiben a használata mellett döntünk.

    A DSM nem véletlenül olyan népszerű mind az otthoni felhasználók között, mind céges körökben, sok konfigurálási lehetőséggel és funkcióval bír alapból is, csomagokkal egyszerűen bővíthető a tudása, átlátható, jól kezelhető adminisztrációs felülete van és nagyon jó mobil appok érhetőek el hozzá.

    2. Telepítés, rendszer frissítés

    Bár a rendszer maga minden aktív HDD-ről lefoglal magának egy kisebb szekciót, ahová települ, a rendszerindításhoz szükségünk lesz a bootloaderre. Ennek futtatására a mérete miatt leginkább alkalmas eszköz egy pendrive, a manapság kapható pendrive-ok mindegyike megfelel a feladatnak méretét és teljesítményét tekintve, a rendszer betöltése után nincs is rá szükség, nyugodtan eltávolítható a gépből a következő indításig.

    A telepítést és frissítést mindig ennek a pendrive-nak az előkészítésével kezdjük.

    Folytatás...

    fogtunder 9 éve 14

  • The Darkest Dungeon

    Szépen valósítja meg a hentelést, a stresszmechanika pedig önmagában elég ahhoz, hogy kiemelje az átlagból.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 9 éve 16

  • A roguelike reneszánsza

    Ha újrajátszhatóságot és kihívást keresel a játékokban, a roguelike neked való stílus. Ráadásul mindezt úgy valósítja meg, hogy közben olcsó is.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Tudástár 9 éve 24

  • monitorajánló remastered

    I. kategória:

    Ebben a kategóriában (19-)20-22"-es 16:9-es 16:10-es 1680/1600-as, FullHD-s monitorok közül millió és egy féle-fajta van. Mivel ennyi pénzért (25-30k) nem várhat/kaphat az ember csodát, fontos, hogy az igényeinket is ehhez igazítsuk. Ebben a kategóriában nem kellene, hogy olyan nagy különbségek legyenek az egyes (TN-es) típusok között, nagyjából az összes hoz egy középszerű sztenderdet és ennyi.

    Fontos, hogy már ebben a legalsó kategóriában sem ajánlott a nagyon olcsó, csak analóg D-Sub bemenettel rendelkező darabokat venni, minimum egy DVI vagy HDMI csatlakozó ajánlott. Ezen kívül tanácsos a klasszikus nagy gyártók közül választani és egy bizonyos szint alá még itt sem adni, gondolunk itt pl. a HKC-ra és hasonló noname kategóriát képviselő társaira. Maradjunk az ismertebb, remélhetőleg megbízhatóbb és tartósabb márkáknál, mint például BenQ, Samsung, LG... stb.

    Mint említettük nagy különbségek valószínűleg nem lesznek, a legtanácsosabb megnézni pár típust a megfelelő méretű és felontású kijelzők közül és azt venni, amelyiknek a legjobban tetszik a képe és az ára.

    Folytatás...

    fogtunder 9 éve 0

  • Out There - mobil játék

    Egy magányos és magával ragadó utazás az űr sötétjében, ahol senki sem hallja, ha sikítasz.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 10 éve 10

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.