Hirdetés

2021. június 22., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • HTC Desire S, szinte minden, amit tudni akartál.....

  A megjelenés óta birtokomban van egy, a címben említett androidos csoda. Emlékszem, a megvásárlást követő néhány hónap milyen lassan telt......alig győztem kivárni, hogy legyen valami megoldás root-ra, és S-OFF-ra. :) Amint megjelent az Alpharev csapat megoldása, azonnal nekiestem, azóta nem látott gyári ROM-ot a NAND, és természetese hűen (szerviz mentesen) szolgál a kis 3,7"-os lassan telefonnak már nem nevezhető eszköz. Ennyit bevezetőnek, nem is húzom tovább, térjünk rá a lényegre. Az írás azoknak szól, akik szeretnének új színt vinni a szóban forgó telefonjukba, és ezáltal természetesen a saját életükbe. Ha félsz, kezdő vagy ilyen téren, esetleg lusta, vagy csak egy apró infó hiányzik, akkor íme a nem túl rövid, de remélem kellően szájba rágós leírás (mely folyamatosan bővül remélhetőleg, viszont az egyes dolgok magyarázatára nem tér ki, például: mi az a radio, hol van és mire jó, mert ha mindenhova leírnám ezt, akkor nem férnék bele a 30k karakterlimitbe :)) ) :

  Downgrade, S-OFF, ROOT, recovery telepítés, ROM telepítés, RADIO frissítés......

  Folytatás...

  ffodi 9 éve 30

 • MSI Afterburner magyarítás - Update

  Üdv mindenkinek.

  Ma reggel félálomban úgy döntöttem, hogy teljes egészében lefordítom a címben szereplő szoftvert magyarra (vagyis magyarosítom magyarítom). Elsősorban az a cél, hogy felfrissítsem az angol, illetve német tudásomat, másodsorban pedig, hogy mindenki számára elérhető legyen ez a közkedvelt szoftver magyarul.

  Mivel ma délelőtt kezdtem, ezért még nem sokat haladtam vele, de remélhetőleg minél hamarabb elkészül. Ehhez is kapcsolódik a kérésem: ha van olyan vállalkozó szellemű egyén, aki megfelelő angol, esetleg német tudással rendelkezik, és nem riad vissza egy kis fordítási munkától, annak segítségét szívesen veszem, és ha arra kerül a sor, hogy elküldjük a szoftver készítőjének, hogy tegye bele a csomagba hivatalosan, akkor természetesen az ő neve is szerepelni fog a listában. :K

  Fordítás jelenlegi állapota:

  Felhasználói felület: 100%
  Tippek, segítségek, információk: 5%
  Egyéb (elérhetőségek, zászló, etc.) : 100%

  A friss verzió (AB 3.0.0 B19-re optimalizálva) INNEN tölthető le.

  A régi verzió pedig INNEN tölthető le.

  Folytatás...

  ffodi 9 éve 56

 • Win7 Boot Sebesség

  A minap lecseréltem A jó öreg(lassan két éves) SNVP325/64GB-os SSD-met, ami hűen szolgált, egy ugyan csak Kingston márkájú SSD-re. Az új jövevény egy 120GB-os HyperX. Sebessége eszméletlen, bootnál az animációnak arra sincs ideje, hogy teljesen betöltődjön.

  Eltávolítva. :DDD

  --->Erre tessék<---

  :)

  ffodi 10 éve 48

 • ATI+NVIDIA "Hybrid Graphics System" Update 3.

  Régóta nem frissítettem már az ezzel kapcsolatos írásaimat, de most eljött az ideje (sajnos nekem sincs mindenre időm, és bizony ez az új patch, már megvan egy ideje.). Valószínű sokan szembesültek azzal, hogy az új Physx driverekkel/Forceware driverekkel nem működik az 1.03-as patch. Már egy ideje(3-4 hete) létezik az új, 1.04ff patch, ami lehetővé teszi, hogy immár a 256.xx/9.10.22x-es driverekkel is működjön a Hybrid Physx.

  A telepítés menete elvileg ugyan az mint a korábbiak esetében("cake", helyett most az "apply"-ra kell kattintani. :) ). A patch INNEN tölthető le.

  Figyelem!

  Ez a patch csak a legújabb driverekkel működik! Aki régebbi drivereket szeretne használni(pl.: 197.45/9.10.0222), az használja a jól bevált 1.03-as patchet. Felemás driverösszeállítás sem működik a régi patchel, ami annyit tesz hogy nem működnek az alábbi összeállítások:

  1, új forceware régi physx driverrel
  2, régi forceware új physx driverrel

  /Én még nem próbáltam ki az új "hack"-et, az új driverekkel, mert eddig a régi is tökéletes. Majd ha lesz valami új játék, ami megköveteli, akkor én is lefrissítem./

  Folytatás...

  ffodi 11 éve 4

 • Hogyan adjunk több feszültséget MSI Afterburnerben, mint a maximum.

  Előre leszögezem, hogy tudomásom szerint csak azokkal a kártyákkal működik, melyeken Volterra VT1165 feszszabályzó IC van.(legalább is én csak ezzel próbáltam.) A legtöbb 5850/5870, illetve 4850/4870-es vga-n ilyen van.

  Esetemben egy Sapphire 5870-es vga-ról van szó. MSI Afterburner 1.5.1-es verziót használok és tökéletesen működik.

  Pár egyszerű lépés után, már a maximumnál is több feszültséget tudunk beállítani, bármilyen hardveres beavatkozás nélkül.

  Akkor lássuk mit is kell tennünk:

  1,Győződjünk meg, hogy Volterra VT1165-ös fesszabályzónk van a vga-n. Ha valaki nem biztos benne akkor a google szokott ilyen esetben segíteni. :D Az 5850/5870 tulajokat ezúton szeretném megnyugtatni, hogy amennyiben referencia kárytájuk van, akkor szinte 100% hogy ilyen chip található a videókártyájukon.(nekem speciel a Sapphire 4870-en is ilyen volt)

  2, Töltsük le az MSI Afterburner nevű programot, és telepítsük fel. Lehetőleg minnél újabbat. (ha esetleg fennt van, akkor ezt a lépést értelemszerűen hagyjuk ki)

  3, Kapcsoljuk be az MSI Afterburnerben a feszültségállítási lehetőséget.(Settings --> Unlock voltage control)

  4, Kapcsoljuk ki az MSI Afterburnert.( ne csak a tálcára tegyük, hanem kapcsoljuk is ki.)

  Folytatás...

  ffodi 11 éve 13

 • ATI+NVIDIA "Hybrid Graphics System" Update 2.

  A mai írásom a Hybrid Physx mod 1.03-ról fog szólni. GenL mester ismét alkotott. Sikerült neki megcsinálni az új "Hybrid Physx patch-et", amely lehetővé teszi, hogy a legújabb Nvidia driverekkel is kiélvezzük a Hybrid rendszer által nyújtott lehetőségeket. A patch neve, Hybrid Physx mod 1.03. :C Innen lehet letölteni.

  Volt 1-2 "gányolt patch" az új driverekhez, de ezek hol működtek, hol nem. Az új driverekkel az volt a legnagyobb baj, hogy kb. fél perc után elszálltak, és össze-vissza szórakozott a Physx. Jó példa erre a Fluidmark, ahol kb 50%-nál fordított lett hirtelen a gravitáció.

  Akkor lássuk, mit hogyan kell csinálni, megpróbálom olyan részletesen leírni, hogy mindenki számára érthető legyen. A patch természetesen jó mind x86, mind x64-es rendszerekhez!

  Elősször is itt vannak a főbb különbségek, a különböző patchek között fordítatlanul:

  1.01 - 02/10/2009:
  - initial release

  1.02 - 29/11/2009:
  - added support for fixing new checks in 195.xx drivers
  - added support for XP/2003 drivers
  - both x86 and x64 are supported by a single mod now

  Folytatás...

  ffodi 11 éve 15

 • Metro 2033 Hybrid Physx Teszt

  Ígértem többeknek is, hogy csinálok egy Metro 2033 tesztet, amiben bemutatom, hogy mit is tud a Hybrid rendszer. Aki esetleg nem tudná miről is van szó, az ITT elolvashatja.

  Elöljáróban annyit, hogy egy adott pályarészen teszteltem(D6), eldobtam egymás után 3 gránátot, miközben robbantak, "szétlőttem" a falat, az egész teszt kb. 1 perc volt, de a lényeg ebből is jól látszik. Robbanáskor, füst effektekkor, illetve a falak "kilukasztásakor" jön elő általában a Physx, emellett "ruha" animációknál is előszeretettel alkalmazzák, de ebben a játékban erre nincs sok példa.

  A tesztkonfigról pár szó:

  Q6600@3800MHz
  4GB OCZ DDR2 1GHz
  Sapphire 5870
  Palit GT220
  Kingston 64gb SSD V+(ezen van a windows)
  2*500gb Samsung F1 Raid0(ezen van a játék)

  A tesztet az alábbi beállítások mellett végeztem:
  1680x1050, very high, DX11, AAA, 16xAF, Tessalation ON, Advanced Physx ON/OFF, Advanced DoF OFF.

  Csináltam 3 féle tesztet úgy, hogy az 5870-em alapórajelen van,(850/1200@1.062V) a GT220 pedig 735/1650/850-en. A méréshez Fraps-et használtam. A 3 féle teszt a következő:

  Folytatás...

  ffodi 11 éve 27

 • ATI+NVIDIA "Hybrid Graphics System" Update 1.

  Szeretnék megosztani mindenkivel egy-két újdonságot a Hybrid Physx-el kapcsolatban.

  Ha valaki alkalmazza az ATI+NV párosítást, és feltelepítette már a 10.2-es catalyst drivert, az szembesülhetett azzal a ténnyel, hogy a CCC nem jön többé elő. Valószínűleg az új driver tiltja a CCC-t, ha működő nvidia drivert észlel, és azt írja, hogy "A jelenleg aktív GPU nem támogatott". Természetesen már erre is van megoldás(nem is egy), igaz kompromisszumot kell kötnünk.

  A legegyszerűbb megoldás, ha letiltjuk az nvidia vga-t, aztán beállítunk mindent a catalyst control centerben, és ha végeztünk, akkor újra aktiváljuk a geforce-t. Ezzel csak az a baj, hogy sok vele a macera, és utánna újra ki kell terjesztenünk az asztalt.

  A másik megoldás ennél praktikusabb.

  1, Asztalon jobb klikk --> Képernyőfelbontás --> Asztal megjelenítése csak itt: 1 (itt van beállítva a képernyők kiterjesztése) Ha ezt beállítjuk, nem lesz Physx. Ezt orvosoljuk a következő lépésben.

  2, Asztalon jobb klikk --> Nvidia control panel --> Physx disabled --> alkalmaz --> Ezek után Physx enabled --> alkalmaz.

  Ezek után ismét lesz Hardware Physx, de csak azért, mert a képernyőbeállításoknál a rendszer automatikusan kiterjesztette az asztalt.

  Folytatás...

  ffodi 11 éve 11

 • ATI+NVIDIA "Hybrid Graphics System"

  Ebben a cikkben bemutatásra kerül az ATI+NVIDIA házasság szülötte a "Hybrid Physx".

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 11 éve 661

Hirdetés

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.